Ocak 2019 | Mayla Abroad Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

Almanya’da üniversite okumak Türk öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilen bir durumdur. Almanya’da üniversite okumak isteyen öğrenciler için Almanya eğitim sisteminin kaliteli oluşu ve Türk öğrenciler için eğitimin ücretsiz  oluşu tercih sebeplerinin ilk iki sırasını oluşturmaktadır.

 

 

Almanya’da üniversite eğitimine kabul edilmeniz için gereken temel kriter ise oldukça basit: Üniversite sınavında Türkiye’deki üniversitelerin birinden 4 yıllık bir bölümde okumaya hak kazanmış olmanız gerekmektedir. Ve bu 4 yıllık bölümün Almanya’da okumak istediğiniz bölüm ile aynı olması gerekmektedir.

Almanya’da üniversite okumak için başvuru aşamasında yeterli seviyede Almanca bilmenize de gerek yoktur. Almanya’da okumak istediğiniz bölüm için şartlı kabul alındıktan sonra Almancanızı okulun istediği seviyeye getirebilir ve bölüme geçiş yapabilirsiniz.

 

Almanya’da üniversiteokuyabilmek için gerekli olan bu şartlı kabul nedir? Daha detaylı bilgi almakiçin burayı tıklayabilirsiniz.

 

  • Neden Almanya’da Üniversite?

Almanya’da üniversiteler genel olarak ücretsizdir. Almanya Federal bir devlettir ve eğitim sistemi her eyalette farklılık göstermektedir. Eğitim sisteminin farklılık göstermesinin yanı sıra okulların ücretleri de farklılık gösterir. Bazı eyaletlerde hiç harç ücreti alınmazken bazı eyaletlerde dönemli 350-500 Euro aralığında harç ücreti alınır.

Aylık yaşam giderleri ise 700 – 750 Euro civarındadır. Kolay kabul koşulları, diploma denkliği, mezuniyet sonrası çalışma ve ikamet izni gibi avantajlar düşünüldüğünde Almanya’da üniversite okumak öğrenciler için çok avantajlı bir durumdur.

Almanya’da üniversiteokumak istiyorsunuz fakat vize süreciyle ilgili bilginiz mi yok? O halde buyazımızı size yol gösterecektir.

 

  • Kaliteli Eğitim:

Almanya’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin en çok önem verdiği konu ise eğitim kalitesidir. Dünyanın bilim, teknoloji ve ticaret alanında en ileri ülkelerinden biri olan Almanya’da üniversite okumaya gidecek öğrenciler  çok kaliteli bir eğitim alacak ve bu eğitim sonucunda her yerde aranan ve tercih edilen kişiler haline gelecektir.

  • Ekonomik Eğitim:

Almanya’da üniversite eğitimi büyük oranda devlet tarafından desteklenmektedir. Buna ek olarak Almanya 17 eyalete sahip bir ülkedir ve bu eyaletlerdeki üniversitelerin hem eğitim sistemleri hem de ücretleri farklılık gösterir. Bazı eyaletlerde tamamen ücretsiz eğitim söz konusu iken bazı eyaletlerde bulunan üniversitelerin dönemlik harç ücretleri 350-500 Euro aralığında değişkenlik gösterir.

  • Başvuru prosedürleri:

Almanya’da üniversite eğitimi almanı en temel kuralı ÖSYM sonucuna göre YÖK’e bağlı herhangi bir üniversitede eğitim almaya hak kazanmış olunmasıdır. Almanya’da üniversite okumak isteyen bir öğrencinin hazırlanma sürecinde yapması gereken en önemli şey Türkiye’de Almanya’da okumak istediği bölümü kazanmasıdır. Ve bu durumu ÖSYM yerleşti belgesi ile ispatlamasıdır.

  • Ekonomik yaşam giderleri:

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için karşılarına çıkacak bir diğer masraf ise yaşam giderleridir. Kurların artış gösterdiği şu günlerde Almanya’da üniversite eğitimi almak öğrencilerin ve ailelerin gözünü korkutsa da Almanya’da Üniversite eğitimi almanın Türkiye’de farklı bir şehirde eğitim almaktan çok bir farkı yoktur. Konaklama, beslenme ve sosyal giderler için bir öğrenciye aylık ortalama 700 Euro yeterli olmaktadır.

  • Daha kısa süreli eğitim:

Almanya’da üniversite okumak isteyen öğrenciler lisans eğitimi 3 yıl, master eğitimini ise 2 yılda tamamlarlar. Yani Almanya’da üniversite okumak isteyen bir öğrenci Almanca hazırlık eğitimi alacak dahi olsa Türkiye’deki eğitim süresinden daha kısa sürede Almanya’daki eğitimini tamamlar. Bunun sebebi de Türkiye’deki üniversitelerin de çoğunda hazırlık eğitimi oluşudur ve Türkiye’deki üniversite eğitim süresinin 4 yıl oluşudur.  Ayrıca master yapmak isteyen öğrenciler, lisans bitiminde doğrudan master eğitimine başlayabilir. Bu da öğrencilere önemli bir zaman avantajı sağlar.

  • Üniversite mezuniyeti sonrası çalışma ve ikamet izni:

Almanya’da üniversite okuyup mezun olduktan sonra 1 yıl içerisinde iş bulmanız durumunda size Almanya’da ikamet ve çalışma izni verilir. Türkiye’deki bir üniversiteden mezun olanların ise bu şansı bulunmamaktadır.

Almanya’daki üniversitelerin bulunduğu listemize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

 

Almanya’da Üniversite okumak ile ilgili daha fazla bilgi almak ve yerleştirme yaptığımız üniversitelerin listesine ulaşmak için bizimle iletime geçebilirsiniz.

Malta dil okulları, İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin tercih listelerinin başında gelmektedir. Malta dil okullarının tercih edilmesinin birden fazla sebebi vardır.

 

 

Malta, ülkemize iki saatlik uçuş mesafesi uzaklığındadır. Bu da ilk defa yurt dışına çıkacak olan kişiler için Malta dil okullarını tercih etme sebeplerinin başında gelir. Malta aynı zamanda bir Akdeniz ada ülkesi olması sebebiyle turizm cenneti olarak da adlandırılır. Malta dil okulunda dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için bu durum sosyal hayatta da İngilizcelerini geliştirme imkanının artmasına neden olur. Malta’da 55’e yakın dil okulu vardır. Ve Malta dil okulları arasından tercih yapma imkanınız oldukça fazladır. Malta dil okullarının bir kısmı lokal, yani yalnızca Malta’da bulunan okullarken bir kısmı ise zincir okullardır.

Malta dil okullarında eğitime gelen Avrupalı öğrenci sayısı da oldukça fazladır. Malta dil okullarını tercih eden Avrupa ülkelerinin başında İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler gelmektedir.

Malta dil okullarının çoğu aynı bölgede bulunur ve birbirlerine yakın konumdadırlar. Malta dil okullarının yoğun olarak bulunduğu yer ise; St.Julians, Paceville, Sliema, Gzira ve Gozo’dur. Öğrenciler için başka bir avantaj ise, Malta dil okullarının şehir merkezinde ve çoğu zaman tercih edilen konaklamaya yürüme mesafesinde oluşudur.

 

Malta dil okuluna gitmeden önce Malta hakkında daha fazla bilgi edinmeliyim diyorsanız bu yazımızı okumanızı öneririz.

 

Malta dil okullarında İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrenciler eğitimlerine yıl boyunca diledikleri Pazartesi günü başlayabilirler. Malta dil okullarında sunulan minimum ders saati haftada 15 saattir. Fakat bu “Genel İngilizce” programları için geçerlidir. Malta dil okullarında Genel İngilizce haricinde birden çok program sunulur. Bunlar; Yoğun İngilizce, Birebir Dersler, IELTS/ TOEFL Hazırlık, TOEIC Hazırlık, İş İngilizcesi, Dalış ve İngilizce, Hukuk İngilizcesi, Şehirde İngilizce, Mühendisler için İngilizce, Tıp İngilizcesi, Yöneticiler için İngilizce, Öğretmenler için Teacher Training, CELTA, DELTA gibi programlardır.

 

Malta dil okullarının çoğu öğrenciler için paket programlar sunmaktadır. Malta dil okulu tercih eden öğrencilere bu paketlerde sunulan imkanlar ise şu şekildedir;

  • Eğitim ücreti
  • Kayıt ücreti
  • Kitap-gereç ücreti
  • Havaalanı karşılama ve uğurlama
  • Hoş geldin partisi
  • Konaklama

 

İNDİRİMLİ MALTA DİL OKULU PAKET FİYATLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

 

Malta dil okulunu tercih eden öğrenciler yaygın olarak yurt konaklamaları tercih ederler. Yurt konaklamalar aile yanı konaklamalara kıyasla daha uygun fiyatlıdır. Malta dil okulunu tercih eden öğrenciler için yurtlar genelde ekonomik lüks ve ultra lüks olarak ayrılırlar. Ayrıca bazı okullar oteller ile anlaşarak konforlu bir seçenek olarak otel konaklaması opsiyonu da sunmaktadır.

Malta dil okulunu tercih eden 18 yaşının altındaki öğrencilere ise aile yanı konaklama  zorunludur. Aile yanında kalmayı tercih eden Malta dil okulu öğrencilerine aileler yarım pansiyon(sabah-akşam) yemek sunmaktadır. Malta güler yüzlü ailelere sahip bir ülke olmakla birlikte Akdeniz ülkesi olması nedeniyle aile yanlarında sunulan yemekler oldukça Türk damak tadına yakındır.

Malta hakkında belki de çoğu kişinin bilmediği detayları öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Malta dil okuluna gidecek olan öğrenciler hem İngilizce eğitimi alacak hem de Malta’nın renkli ve canlı yaşamı ile dil gelişimlerine katkıda bulunabilecekler.

Malta dil okullarının sunduğu avantajlı dil okulu paketleri için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

BREMEN ÜNİVERSİTESİ

Bremen Üniversitesi 1971 yılında Bremen’de kurulmuştur.  Bremen Üniversitesi çok uluslu bir üniversite olmanın temel adımı olarak, dünya çapında birçok ortakla işbirliği programları geliştirilmiştir. Ve yıl boyu 24.000 civarı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bunların 2.200’ü ise uluslararası öğrencidir. Bremen Üniversitesi’ni eğitim almak için tercih eden öğrenciler dünyanın 115 farklı ülkesinden gelmektedir.

 

Bremen Üniversitesi, Almanya’nın kuzeyinde bulunana Bremen şehrinde bulunur. Bremen şehri aynı zamanda Bremen eyaletinin de başkentidir. Bremen Üniversitesi’ni eğitim almak için tercih eden öğrenciler Bremen  havaalanlanına inerek kolay bir şekilde üniversiteye ulaşım sağlayabilirler. Bremen şehrine en yakın şehirler ise; Hamburg ve Hannover şehirleridir.

Almanya vizesinin nasıl alınacağını merak ediyorsanız bu yazımız sizin için faydalı olacaktır.

Bremen Üniversitesi  YÖK tarafından açıklanan okulların dünya sıralamalarının bulunduğu QS World University Rankings’de 481-490 aralığında,  The Times Higher Education’da ise 251-300 aralığındadır.

Bunun haricinde Bremen Üniversitesi 15 ERC Grants (Avrupa Araştırma Merkezi), 4 Leibniz-Preise ödülüne sahiptir.

Bremen Üniversitesinde  2.300’ü akademik ( 330’u profesör ), 1.200’ü teknik ve idari işler olmak üzere toplm 3.500 personel çalışmaktadır.

Bremen Üniversitesi 12 tane fakülteye sahiptir.

Bunlar; Fizik/Elektrik Mühendisliği, Biyoloji/Kimya, Matematik/Bilgisayar Bilimleri, Üretim Mühendisliği – Makine Mühendisliği ve Proses Mühendisliği, Yerbilimleri, Hukuk, İşletme bilimleri ve İktisat, Sosyal Bilimler, Kültürel Çalışmalar, Dil ve Edebiyat Çalışmaları, İnsan ve Sağlık Bilimleri, Pedegoji ve Eğitim Bilimleridir.

Bremen Üniversitesi’nin dönemlik harç ücreti ise 280 Euro’dur. Ve Bremen Üniversitesi’nde eğitim alabilmek için Almanca dil bilgisi yeterli seviyede olması gerekmektedir.

Harç ücretlerinin yanı sıra Almanya’daki konaklama imkanları hakkında bilgi almak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Bremen Üniversitesinde International Öğrencilere Açık Olan Master Programları:

  • International Studies in Aquatic Tropical Ecology- (Sucul Tropikal Ekolojide Uluslararası Çalışmalar)
  • Marine Geosciences – (Deniz Bilimleri)
  • Communication & Information Technology – (İletilim ve Bilgi Teknolojisi)
  • Digital Media
  • Control, Microsystems, Microelectronics – (Kontrol, Mikrosistemler, Mikroelektronik)
  • Marine Biology – (Deniz Biyolojisi)
  • Postgraduate Programme Environmental Physics Atmosphere, Ocean, Land, Climate – Lisansüstü Programı Çevre Fiziği Atmosfer, Okyanus, Arazi, İklim
  • Biochemistry and Molecular Biology – (Biyokimya ve Moleküler Biyoloji)
  • Master of Science in Ecology – Ekoloji Bilimi Masterı
  • Neurosciences – (Nörobilim)
  • Materials Chemistry and Mineralogy – (Malzeme Kimyası ve Mineralojisi)
  • MSc Physical Geography: Environmental History – (Yüksek Lisans Fiziksel Coğrafya: Çevre Tarihi)
  • Space Sciences and Technologies – Sensing, Processing, Communication – (Uzay Bilimleri ve Teknolojileri – Algılama, İşleme, İletişim)
  • MA International Relations: Global Governance and Social Theory –( Yüksek Lisans Uluslararası İlişkiler: Küresel Yönetişim ve Sosyal Teori )
  • Transnational Law (Hanse Law School) – (Ulusötesi Hukuk (Hanse Hukuk Fakültesi)

 

Bremen üniversitesi başvuru zamanları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Kanada’da Üniversite Okumak

Kanada’da üniversite okumak son yıllarda yurtdışında eğitim almayı düşünen öğrenciler tarafından en çok rağbet gören durumlardan biri haline gelmiştir. Kanada’nın sahip olduğu kaliteli üniversiteleri, yüksek yaşam standartları, öğrencilere sunduğu güvenli ve huzurlu ortam, bunun en önemli nedenleridir.

 

Neden Kanada? Ülke seçiminde oldukça işinize yarayacağını düşündüğümüz bilgiler için lütfen tıklayınız.

 

Kanada eyalet sistemi ile yönetilen bir ülkedir. Her üniversite bağlı bulunduğu eyaletin Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Bu nedenle tek bir müfredat ya da süreç yoktur. Genel olan tek şey, eğitime ülke genelinde büyük önem verilmesidir. Eğitim kalitesi Kanada’da en üst seviyelere çıkartılmıştırÜniversiteler arasında iyi, orta veya kötü diye bir ayrım yapılamaz. Her üniversite yüksek standartlarda eğitim verir. Bu nedenle Kanada’da üniversite okumak öğrenciler için her açıdan bir kazanımdır.

Kanada’da eğitim sistemi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, bu yazımızın ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

  

Kanada’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin araştırması gereken bir diğer konu ise üniversitenin türüdür. Kanada’da bulunan okullar, Üniversiteler ve Yüksek Okullar olmak üzere ikiye ayrılır. Üniversiteler akademik ve mesleki eğitim verirler. Öğrenciler bu okullardan mezun olduklarında Lisans derecelerini edinirler. Yüksekokullar ise ağırlıklı teknoloji alanlarında sertifika ve diploma programları sunar ve iş eğitimi verirler.

Kanada’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin üniversiteye giriş şartlı ise şu şekildedir;

Türk öğrencilerin Kanada’da üniversite okuyabilmeleri için iyi notlara sahip olmaları gerekir. Her Kanada üniversitesi kendi giriş şartlarını belirlediği için öğrencileri bireysel olarak değerlendirir. Daha önceki eğitimi notlarını, aldığı dersleri inceler.

Kanada üniversitelerinde ulusal bir üniversite giriş sınavı yoktur. Başvuru şartları kurumlara göre değişir. Kısacası Kanada üniversiteleri Türk öğrencilerden yeterli lise transkriptleri/not çizelgeleri ister.

Not ortalamanız Kanada’da üniversite eğitimi için yeterli değil mi? Üzülmeyin, kanada Kolejleri sizi bekliyor. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Kanada’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin bilmesi gereken bir diğer konu ise; Kanada iki resmi dilin konuşulduğu bir ülkedir. Üniversitelerde eğitim dili İngilizce ya da Fransızca’dır. Kanada’da üniversite okumak için dil yeterlilik belgesi sunmak gerekir. Kanada üniversiteleri genel anlamda TOEFL’dan en az 79/80IBT yada IELTS’den 6.5 dil skoru ister.

Kanada’da üniversite okumak için öğrencilerin en az 18 yaşında olmaları gerekir. Bazı okullar yetişkin öğrencileri de kabul eder.

Ve en önemlisi de Kanada Üniversiteleri YÖK tarafından tanınmaktadır.

 Kanada’nın en iyi 10 üniversitesi hangisi merak mı ediyorsunuz? Bu konudaki yazımızın ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Kanada eğitim sistemi ile ilgili bilgi almak için Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nın deneyimli danışmanları ile burayı tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

 

Kanada eğitim sistemine göre temel eğitim süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Ve Kanada’daki eğitimde merkezi bir sistem yerine eyaletler kendi eğitim sistemlerini oluşturmaktadır.

Kanada eğitim sisteminde önümüze çıkan bu durum 10 ayrı eyalette 10 ayrı eğitim sistemi olarak ortaya çıkmıştır. Kanada’da yaşayanlar bu durumu bir ayrılık olarak görmekten ziyade bir zenginlik ve eğitim sistemlerinde ortaya çıkan bir çeşitlilik olarak kabul etmektedir.

Kanada, eğitim sistemi sebebiyle öğrenim hayatlarına yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerin karşısına çıkan ülkelerin başında gelir. Kanada, köklü eğitim sistemi ve yaşam koşulları nedeni ile sertifika ve diploma programı düşünen pek çok uluslararası öğrencinin öncelikli tercihi arasındadır. Kanada eğitim sistemi içerisinde bulunan kolejler öğrencilerin tercih ettiği okulların ilk sırasında yer alır.

 

Kanada eğitim sisteminde yer alan programların başında ise sertifika programları gelir. Bunun sebebi sertifika programlarının üniversitelerin kabul şartlarına göre kolay olan ve belirli bir alanda uzmanlaşmayı sağlayan kısa süreli programlar olmasıdır. Sertifika programlarının verildiği kolejlerde üniversitedeki eğitim gibi sadece teorik eğitim verilmez. Teorik eğitimlerin yanı sıra pratikte kullanılacak eğitimler de verilir. Kanada eğitim sistemi içerisinde bu programlar devlet ve özel kolejler olarak ikiye ayrılırlar.

 

 

Kanada eğitim sisteminde yer alan devlet kolejlerinde eğitim almayı tercih edenlere Kanada çalışma hakkı ile ilgili bazı izinler tanır. Yabancı öğrenciler devlet kolejlerinde eğitim alırken, kampüs içinde yarı zamanlı; eğitim sonrasına ise kampüs dışında full zamanlı 1 yıl süre ile çalışabilir.

 

Kanada eğitim sisteminde yer alan devlet kolejlerinde sertifika programlarına giriş koşulları, kolejlere göre değişiklik gösterir.  Minimum IELTS 6,5/ TOEFL 90 (ileri düzeyde İngilizce) bilgisine sahip olunması istenir.

 

Kanada’da Devlet Kolejlerinde 1 yıllık eğitim ise maliyeti ortalama 15.000 CAD$’dır.

 

Kanada eyalet sistemi ile yönetilen bir ülkedir. Ve Kanada eğitim sisteminde yer alan kolejlerin ilgi görmesinin en büyük sebeplerinden biri de Kanada devletinin kolejlerle iş birliği içerisinde olmasıdır. Şöyle ki, eğer bir eyalette bir alanda açık varsa devlet bunu tespit eder ve kolejlerde bu alana ağırlık verilerek eğitimler verilir.

Örneğin turizm sektöründe istihdam açısından bir açık tespit edildi. Bu kolejlere haber verilir. Kolejler de turizm alanındaki bölümlerini artırır ya da ilgili bölüm yoksa o bölüm açılır ve dersler verilir. Bu da öğrencilerin okul esnasında, staj döneminde ya da mezuniyet sonrası kolay iş bulmalarını sağlar. Ve bu şekilde Kanada eğitim sistemi dünya çapında öne çıkan eğitim sistemlerinin başında gelir.

 

 

Kanada eğitim sistemi içerisinde yer alan kolejlerde eğitim alan öğrenciler kalifiye işlerde çalışma konusunda da diğer eğitim programlarına göre farklılaşmaktadır. Yani siz eğer “Business Management” gibi bir bölümde okuyorsanız stajınızı da bu alanda yaparsınız, işlerinizi de bu alanda bulursunuz. Garsonluk ya da su parklarında cankurtaranlık gibi basit işlerde çalışmazsınız.

 

Kanada eğitim sisteminde yer alan özel kolejlerin öncelikli hedefleri ise öğrencileri kısa süreli programlarla iş piyasasına en iyi şekilde hazırlamaktır. Üniversitedeki öğretim görevlilerinden farklı olarak derslere eğitim aldığınız alanın ileri gelen yöneticileri, iş yeri sahipleri gibi kişiler de girebilir. Bu şekilde eğitim alan öğrencilerin ilgilendikleri sektördeki networkleri de artmış olur. Bu okullarda öğrencilere günümüz iş piyasasında çok popüler olan bilgisayar, işletme, turizm, moda tasarımı vb. gibi alanlarda eğitim verilmektedir. Bu kolejler özel sektör kuruluşları olmalarına rağmen, eğitim ve kalite standartları devlet tarafından kontrol edilmektedir.

Özet olarak Kanada eğitim sistemi içerisinde bulunan kolejlerde verilen eğitimler ile öğrenciler direkt olarak iş hayatına uyum sağlayabilir duruma gelmektedir ve çalışmak istedikleri işlerle ilgili detaylı bir eğitim süreci geçirirler.

 

Kanada kolejleri hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle BURAYI tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye’deki sağlık sigortanızın Almanya’da da geçerli olmasını sağlayan bir belgedir. Bu belge ile Almanya’da ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca Almanya’daki Sigorta Kurumu’na her ay 70-80 € ödemek zorunda kalmazsınız.

A/T 11 HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ülkemizin imzaladığı 28 adet sosyal güvenlik sözleşmesi hala yürürlüktedir. Ve  bunlardan Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, K.K.T.C., Makedonya, Azerbaycan, Romanya, Bosna-Hersek , Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk, Sırbistan, İtalya, Lüksemburg, Hırvatistan Karadağ ile imzalanmış sözleşmelerde sağlık sigortası uygulaması bulunmaktadır.

Devamını Oku