Yurtdışında Dil Eğitimi
Yabancı dili doğru konuşabilmenizin, anlayabilmenizin ve kendinizi karşı tarafa iyi ifade edebilmenizin en hızlı ve en kolay yolu ‘O Dilin Kendi Vatanında Yaşanarak’ öğrenilmesinden geçer. Yurtdışında dil öğrenimleri yalnızca sınıf içerisinde ders anlatımı ve iletişimi ile sınırlı kalmaz. Size okuldan arda kalan zamanlarda, sosyal çevrenizde bol miktarda pratik yapma fırsatı sunar.
Mayla Abroad, Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, Amerika, İngiltere, İrlanda, Kanada, Avustralya, Malta, Güney Afrika, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Fransa, gibi ülkelerde bulunan çok sayıda dil okulunun Türkiye Temsilciliğini yapmaktadır ve öğrencilerine ücretsiz dil eğitimi danışmanlığı hizmeti vermektedir.
Yurtdışında Dil Eğitimine Kimler Katılabilir?
Yurtdışında Dil Eğitim programlarına her yaştan her sosyal statüden kişi katılabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu, kimlerin vize almaya uygun olup olmadığının tespit etmektir. Yurtdışında dil eğitim programlarında herkes için uygun bir ülke, vize koşulu ve bütçe vardır. Önemli olan doğru analiz ve değerlendirmelerin yapılmasıdır.
Yurtdışı Dil Okullarında Program Süreleri Nedir?
Programların süreleri minimum 1 hafta maksimum 52 haftadır. Program süreleri; kişilerin bu eğitim için ayırabilecekleri zaman ve bütçeye göre organize edilir.
Yurtdışı Dil Eğitimime Ne Zaman Başlayabilirim?
Yurtdışında Dil eğitim programları özel dil okulları ve Üniversite/ College’lar bünyesinde bulunan dil okullarında verilir. Özel dil okullarında programlar genel anlamda her pazartesi günü başlarken; Üniversite/ College bünyesinde bulunan dil kurslarında üniversitenin/ College’ın akademik takvimi ile doğru orantılı, yılda 3-4 başlangıç tarihi vardır.
Yurtdışında Dil Okullarında hangi programlar sunulur?
Genel İngilizce Programı: Genel İngilizce (dil) kursları, temel seviyeden ileri seviyeye kadar katılım sunar. Genellikle yoğun ve yarı-yoğun kurslar olmak üzere iki gruba ayrılır. Her iki program da sabah saatlerinde başlar. Yarı yoğun programlar öğle saatinde biterken; yoğun programlar öğleden sonra da devam eder. Yarı yoğun programlar haftada 20-25 ders saati olarak sunulur. Yoğun kurslar ise haftada 28-30-35 ders olarak verilir. Her iki programda da sabah derslerinin içeriği aynıdır. Yoğun programlarda öğleden sonra ekstra konuşma, yazma, okuma, dinleme becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılırken, seçmeli ders olarak iş İngilizcesi, akademik İngilizce, sınav İngilizcesi, ilgili ülkenin kültür dersleri gibi seçenekler de sunulur. Genel İngilizce programları kısa sürede dil seviyesini geliştirmek isteyen öğrenciler için oldukça uygun programlardır.
Akademik Yıl/ Akademik Sömestr İngilizce Programı: Yurtdışında 24 hafta ve üzeri akademik ya da genel amaçlı dil geliştirmek için kurs katılımı düşünen kişilere uygun, ekonomik bir seçenektir. İçeriği Genel İngilizce programlarına benzer. Katılımcının dil bilgisi, konuşma, yazma, okuma ve dinleme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Yarı yoğun ve yoğun programlar olmak üzere iki gruba ayrılır. Yoğun programlarda öğleden sonra ekstra konuşma, yazma, okuma, dinleme becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılırken, seçmeli ders olarak iş İngilizcesi, akademik İngilizce, Cambridge, IELTS, TOEFL sınav hazırlık kursları, ilgili ülkenin kültür dersleri gibi seçenekler de sunulur.
Genel İngilizce programlarından farkı, yılın belirli dönemlerinde açılmasıdır. Bazı okullarda her ay başlangıç tarihi sunulurken, bazı okullar Ocak, Nisan, Temmuz, Eylül gibi yılda 4 defa başlangıç seçeneği mevcuttur. Akademik yıl programları, eğitimleri sonrasında lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen ve akademik süreç için gerekli İngilizce bilgisini edinmek isteyen öğrenciler için idealdir. Bu bağlamda en büyük avantajı ise, katılımcılarının dil okullarının ücretsiz Üniversite yerleştirme hizmetlerinden faydalanabilmeleridir.
Sınav Hazırlık Programları:
Uluslararası eğitim dünyasında uygulanan sınavlarda yüksek puan almayı hedefleyen öğrencilere yönelik özel hazırlık programları bulunur. Eğitimler bu sınavlar konusunda uzman eğitmenlerle birlikte bugüne kadar uygulanmış sınavların yakın takibinden gelen tecrübe ile hazırlanır ve sınav mantığının en iyi şekilde öğrenciye aktarıldığı kaliteli ve geniş içerikli eğitim materyalleri kullanılarak verilir.
TOEFL Sınavı Hazırlık Kursları: Uzun ismi “Test of English as a Foreign Language” olan bu sınav test usulünde düzenlenmekte olup kısaca TOEFL şeklinde ifade edilir. Sınav, ABD merkezli ETS (Educational Testing Service) kurumu tarafından düzenlenir.
TOEFL sınavına özellikle üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına girmek isteyen öğrenciler girer. Eğitim dışında iş yaşamında da dil yeterliliğinin şart olmasından dolayı bazı özel firmalar, devlet kurumları, TOEFL sınavında belirli bir puanın üzerinde skor elde etmiş kişilerin başvuru yapmasını talep eder. TOEFL sınav hazırlık kurslarına katılabilmek için minimum orta seviyede dil yeterliliğinin olması gerekir. Bazı dil kursları her hafta başlangıç tarihi sunarken bazıları belli başlı başlangıç tarihleri sunar. Programlar ağırlıklı yoğundur. Sabah saatlerinde yazma, okuma, dinleme, konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılırken, öğleden sonra TOEFL sınavı odaklı dersler verilir, deneme testleri çözülür.
IELTS Sınavı Hazırlık Kursları: IELTS Sınavı, İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için yapılan bir sınavdır. IELTS IDP: IELTS Avustralya, British Council ve Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavlarının ortak mülkiyetindedir. Bu üç küresel ortağın, deneyimlerinden yararlanan IELTS, dünya çapında saygıdeğer bir kuruluş olan Cambridge ESOL’un dil ve araştırma uzmanlığını ve British Council ile IDP: IELTS Avustralya’nın sınav ve sınav güvenliği deneyim ve uzmanlığını birleştirir.
IELTS Sınavı, Akademik ve Genel Eğitim şeklinde iki çeşittir. Başvuru sahipleri, eğitim ve profesyonel hedeflerine ve kendilerinden istenilen vize taleplerine göre hangi sınava gireceklerine karar verirler. Her iki sınav da konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini değerlendiren dört bölümden oluşur. IELTS sınav hazırlık kurslarına katılabilmek için minimum orta seviyede dil yeterliliğinin olması gerekir. Bazı dil kursları her hafta başlangıç tarihi sunarken bazıları belli başlı başlangıç tarihleri sunar. Programlar ağırlıklı yoğundur.
PTE (Pearson Test of English) Sınavı Hazırlık Kursları: Pearson Testi İngiltere merkezli, bilgisayar tabanlı yeni bir uluslararası akademik İngilizce sınavıdır. Sınav, anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçer. Pearson Sınavının uluslararası geçerliliği bulunur. İngilizce seviyelerini A1, L1, L2, L3, L4, L5 olmak üzere 6 kategoriye ayırır. Sınav bilgisayar üzerinde yapılır ve Speaking sınavı bilgisayar üzerinden kaydedilir. Pearson test sonuçları 5 iş günü içerisinde sonuçlar internet üzerinden açıklanır. Pearson sınav hazırlık kurslarına katılabilmek için minimum orta seviyede dil yeterliliğinin olması gerekir. Bazı dil kursları her hafta başlangıç tarihi sunarken bazıları belli başlı başlangıç tarihleri sunar. Programlar ağırlıklı yoğundur.
GRE, GMAT ve SAT Sınavı Hazırlık Kursları: GRE ve GMAT Amerika ve Kanada’da yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrencilerin vermeleri gereken sınavlardır. Eğitim alınmak istenen bölüme göre iki sınavdan biri öğrenciden istenir. Örneğin; İşletme alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciden GMAT istenirken; Biyokimya, Moleküler Biyoloji alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciden GRE istenir. SAT ise; bu ülkelerde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerden istenir. Öğrencinin sayısal ve sözel yeteneğini ölçer. SAT 1, “Mathematics” (Matematik – Geometri), “Critical Reading” (İngilizce sözel/eleştirel okuma), “Writing” (Kompozisyon) olmak üzere 3 bölümden oluşur. Bu sınavlar ETS (Educational Testing Service) kurumu tarafından düzenlenir.
İş İngilizcesi (Business English) Programları: Profesyonel hayatın gerektirdiği dil becerileri, toplantı yönetim ya da katılımlarında sunum teknikleri, yazışma ve telefon görüşmelerinde akıcılık, raporlama biçimleri, formal e-mail yazma yöntemleri gibi iş yaşamında ihtiyaç duyulan konuları içeren programlardır. Business English programlarına katılabilmek için en az orta düzeyde İngilizce bilgisine ihtiyaç vardır. Üst düzey yöneticiler, yeni mezun genç profesyoneller, iş dünyasında yer almak için sabırsızlanan üniversite öğrencileri tarafından çokça tercih edilir.
Mesleki İngilizce Programları: İş hayatında spesifik bir meslekte etkin İngilizce kullanımına ihtiyaç duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen bireylere yöneliktir. Bu programlarda uygun mesleki İngilizce eğitim müfredatı oluşturulur. Bir yandan mevcut İngilizce seviyesi geliştirilirken, bir yandan da ihtiyaç duyulan, güncel meslek terimleri öğrenilir.
Tıpçılar için Mesleki İngilizce Programı: (Medical English) Doktorlar, Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık sektöründe çalışanlar için hazırlanmıştır. Tıp İngilizcesi programlarının içeriğini hasta ile iletişim, tıbbi kelimeler, raporlamalar, konferans ve sunum teknikleri gibi derslerden oluşur. Meslek ile ilgili tüm terminoloji verilir.
Hukukçular için Mesleki İngilizce Programları: (Legal English) Bir hukukçunun yabancı yönetmelikleri okuyabilmesi, yurtdışındaki taraflarla anlaşabilmesi, bilimsel çalışmaları yapabilmesi için İngilizceye ihtiyacı vardır. Hukuki faaliyet alanı çok geniş olduğundan, hukukçular için kelime grupları da oldukça geniştir.
English for Legal Professionals –müşterileri, iş ortakları ve meslektaşlarıyla İngilizce konuşanlar için mükemmeldir. Professional English in Use: Law – geniş bir hukuki terminolojiyi kapsar. Konular kurumsal, ticari, fikri mülkiyet hukukunu içerir. Absolute Legal English (English for International Law) – ILEC sınavına hazırlık için idealdir. Uluslararası hukukun esas yönlerini kapsayan dokuz üniteden oluşur. Legal English: How to Understand and Master the Language of Law – temel hukuki terminoloji ve hukuki yazışma dilini kapsar.
Mühendisler için Mesleki İngilizce Programları: Uluslararası firmalarda çalışan mühendisler ve mühendislik alanında kariyer planlayan yeni mezunlar için yapılandırılmıştır. Dersler çizim ve tasarımdan, akışkan dinamiğe kadar iş hayatının ihtiyaç duyulan tüm mesleki terim ve İngilizce cümle yapılarını içerir. İngilizce konuşma pratiği yapılarak, yurtdışı bağlantılar ile İngilizce görüşmelerde stres yaşamadan iletişim kurmayı sağlar.
Yöneticiler için İş İngilizcesi Programları: Yönetici ve iş adamları için İngilizce kursları, ticari faaliyet gösteren çalışanlara yönelik hazırlanmış olup kişilerin iş kolunda kullandıkları gerekli dil becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Kurslar yönetici ve yönetici adaylarına, şirket çalışanlarına gerekli olan genel İngilizcenin yanında, iş anlaşmaları gibi daha karışık olan dilin teknik kullanımını da sunar. Müfredatın içeriği yöneticilerin, ilgi alanları ve bağlı olduğu iş kolu göz önüne alınarak tasarlanır.
Yurtdışında Dil Eğitimim Esnasında Nerede Konaklayacağım?
Başarılı bir program geçirebilmek için, kişiye uygun doğru konaklama türünün tespit edilmesi çok önemlidir. Her bir konaklama türünüm avantajları farklıdır. Dil okullarının sunduğu konaklama alternatifleri birbirlerinden farklıdır.
Konaklama Türleri:
Aile Yanı Konaklama (Home-Stay konaklama): Aile Yanı konaklamalar Dil Okulları tarafından organize edilir. Aileler okullar tarafından belirli kriterlere uygun olarak seçilir ve sürekli öğrenci ağırlayan deneyimli kişilerdir. Aile yanı konaklama seçeneklerinde öğrenciler ağırlıklı kendilerine ait odalarda konaklar. Ancak bazı durumlarda ve istenildiği takdirde farklı bir öğrenci ile çift kişilik oda konaklamalar da organize edilebilir. Öğrenciler aile yanı konaklamalarda yemek planını; yemeksiz, yalnızca sabah kahvaltısı, ya da sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil şeklinde seçebilirler. Aile yanı konaklamanın en büyük avantajı; gidilen ülkenin kültürünün yakından tanınması, o kültürden insanlarla aynı ortamın paylaşılması ve doğru yabancı dil pratiğinin yapılmasıdır.
Yurt Konaklama: (Student Residence): Yurtdışında bulunan bazı okulların kendilerine ait ya da anlaşmalı çalıştığı yurt konaklama alternatifleri vardır. Bu seçenekte odalar tek kişilik olabildiği gibi, 2-3-4 kişilikte olabilir. Bazı yurtlarda oda içerisinde özel banyo alternatifi varken, bazı yurtlarda paylaşımlı banyo alternatifleri sunulur. Yurt konaklamalar ağırlıklı yemeksiz sunulur. Her yurtta öğrencilerin ortak kullanımında olan mutfaklar vardır. Öğrenciler kendi yemeklerini kendileri yapabilirler. Yurt konaklamaların en büyük avantajı öğrenciler için eğlenceli ve konforlu olmasıdır. Odaların temizliği özel görevliler tarafından düzenli olarak yapılır.
Apartman Daireleri: (Flats) Bazı yurtdışı dil okulları öğrenciler için apartman dairesinde konaklama alternatifi sunar. Daireler bulunulan ülkenin kültürüne uygun ve öğrencilerin rahat edebilecekleri şekilde döşenmiştir. Dairelerde mutfak ve banyolar mevcuttur. Odalar tek kişilik veya paylaşımlıdır. Öğrenciler kendi yemeklerini pişirebilirler veya yakın çevrede bulunan kafeleri tercih edebilirler.
Öğrenci Evleri (Student Houses) Yurtdışında bulunan bazı dil okulları Student House adını verdikleri Öğrenci Evi konaklama seçeneği sunar. Bu evlerde farklı milletlerden öğrenciler tek ya da evin büyüklüğüne göre 2-3-4-5-6 kişi kalabilirler. Bu konaklama türünde öğrenciler kendi yemeklerini yapmak ve evin genel düzenini sağlamakla yükümlüdürler. Öğrenci evi konaklama türünün en büyük avantajı, öğrencilere tam bir uluslararası ortamda yaşam sunar.
Neden Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Firması tercih etmeliyim?
Dil Okulu Kampanyalarından Yararlanmak: Temsilciliğini yaptığımız okulların ücretleri, kendilerinin sitelerinde yayımlanan resmi ücretlerdir. Okulların kampanyalı fiyatlarından haberdar olmak ve faydalanmak için,
İşlemlerin Hızlı İlerlemesi: Alacağınız profesyonel danışmanlık hizmeti sayesinde kayıt ve kabul sürecinizi maksimum 3 iş günü içerisinde sonuçlanması için,
Doğru Vize Başvurusunda Bulunmak: Ülkelerin vize prosedürleri ve değerlendirme kriterleri birbirinden farklıdır. Vize başvuru dosyanızın eksiksiz hazırlanması, güncel vize uygulamalarına göre hareket edilmesi ve başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına katkıda bulunmak için
Yolculuk Öncesi Yardım: Eğitim alacağınız ülkeye gitmeden önce, yanınızda götürmeniz gereken belgeler, kıyafetler, ülkelere göre farklılaşan yapılması gereken işlemler gibi, pek çok konuda hatırlatmalar almak için,
Acil Durumda Destek: Acil durumlarda yanınızda her zaman profesyonel bir destek hissetmeniz için.
Mayla Abroad Eğitim Danışmanlığı ile ‘Daima Yeniliğin ve Gelişimin Batmayan Güneşi’ olun!
Mayla Abroad Eğitim Danışmanlığı ile ‘Daima Yeniliğin ve Gelişimin Batmayan Güneşi’ olun!