Yurtdışında Yaz Okulu Programları
Yurtdışında yaz okulu programları; 8-18 yaş arası öğrencilerin tercih ettiği, dil eğitiminin, kültür ve şehir gezilerinin, sanatsal ve sportif aktivitelerin bir arada bulunduğu yoğun tatil programlarıdır. Programın amacı, öğrencilerin diğer ülkelerden gelen öğrencilerle kaynaşarak İngilizce pratik yapmaları, kültür alışverişinde bulunmaları ve program sonunda öğrencilerde özgüven artışı sağlamaktır.
Yaz Okulu Programlarında Dil Eğitimi: Genel yaz okulu programlarında haftada 20 ders dil dersi verilir. Dersler sabah saatlerinde başlar, öğle saatlerinde biter. Sınıflar 8-15 kişi olacak şekilde uluslararası öğrencilerden oluşur. Program süreleri minimum 2, maksimum 6 haftadır. Programlara her dil seviyesinde öğrenci kabul edilir. Her bir öğrenci okulun ilk günü seviye tespit sınavına girer ve kendi dil seviyesine uygun bir sınıfa yerleştirilir. Eğitmenler uzman kadrodan oluşur ve öğrencileri sıkmadan; konuşma, yazma, anlama ve yazma becerilerini arttıracak eğitim teknikleri ile ders verirler.
Yaz Okullarında Aktivite Programı: Yaz okulu programları, normal dil okulu programlarından farklı olarak, öğrencilerin eğlenceli bir tatil geçirmelerini hedefler. Öğrenciler İngilizce derslerinden arta kalan zamanlarda okulun sahip olduğu kampüsün imkanları doğrultusunda sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel aktiviteler gerçekleştirirler. Yüzme, tenis, basketbol, at binme, futbol, jimnastik, voleybol gibi spor etkinlikleri; karaoke, tiyatro, tombala, quiz gecesi, balo, sahilde barbekü partisi gibi akşam eğlenceleri; video, film, tiyatral gösteriler, el sanatları çalışmaları gibi sanatsal ve kültürel aktiviteler sunulur. Aktiviteler ilgili koordinatörler tarafından öğrencilerin her anını eğlenceli ve verimli geçirebilmeleri için titizlikle hazırlanır.
Yaz Okulu Programlarında Konaklama:
Kampüs içi yurt konaklama: Yaz okulu programlarının çoğunluğunda konaklama üniversite/lise yurtlarında sağlanır. Bu konaklama türünde tek kişilik oda alternatifleri olduğu gibi 2-3-4 kişilik oda alternatifleri de vardır. Banyo ve tuvalet ortak kullanımdadır. Yurt konaklamalarında öğrenciler tüm öğünlerini yemekhanede yerler. Yemekhanelerde her zaman farklı kültürlerden gelen öğrencilere uygun yemekler çıkar. Öğrenciler 24 saat boyunca gözetim altındadırlar. Yaşanılan sorunlar anında öğretmenler ve yetkililer tarafından çözümlenir. Yurt konaklamaların en büyük avantajı ulaşım problemi olmadığı için öğrencilerin okulun sunduğu sosyal ve sportif aktivitelerden geç saatlere kadar yararlanabiliyor olmasıdır.
Aile Yanında Konaklama: Aile yanı konaklama da öğrenciler tek veya iki kişilik odalarda kalırlar. Bu aileler okulların sürekli çalıştıkları özenle seçilmiş güvenilir ailelerdir. Öğrenciler, sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerini aile ile birlikte yerler. Öğle yemekleri ise aile tarafından her gün öğrencilerin yanına paket olarak verilir. Akşam aktiviteleri için çoğu zaman ailelerin öğrencilere okula kadar eşlik etmesi gerekir. Aile yanı konaklamaların en büyük avantajı kültürün öğrenciler tarafından birebir tecrübe edilmesidir.
Yaz Okulu Programlarında Geziler: Yaz okulu programlarında geziler okul tarafından organize edilir. Hafta içi yarım gün; hafta sonu ise tam gün olacak şekilde yapılır. Gezilecek yerler okulun merkeze mesafesine göre değişir. Tarihi ve turistik yerler, müzeler, eğlence parkları, alışveriş merkezleri gibi birçok yere gezi düzenlenir. Gezilere okul personeli de öğrenciler ile katılır. Gezi için okulun sağladığı araçlarla toplu halde okuldan ayrılmakta ve toplu halde okula geri dönülmektedir.
Yaz Okulu Programlarında Sağlık: Tüm yurtdışına çıkan yaz okulu öğrencilerinin geçerli bir seyahat sigortası alması gereklidir. Okullarda 24 saat boyunca öğrencilerin güvenliğinden sorumlu yetkililer bulunur ve küçük yaş öğrencilere en yüksek düzeyde ilgi ve denetim sunulur.
Yaz okulu programlarında seçenekler çok fazla olduğu için, bu programların detayları da ülkelere göre değişkenlik gösterir. Başta Amerika, İngiltere, Kanada, Malta olmak üzere Almanya, İspanya, İtalya, İrlanda gibi pek çok ülkede yaz okulu programları vardır.
Yaz okulları hakkında merak ettiğiniz konular ile ilgili bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz.
Yurtdışı Kış Okulu Programları
Yurtdışı kış okulu programları, öğrencilerin akademik yarı yıl tatilinde katılabildiği yabancı dil eğitim programlarıdır. Yurt dışı dil okullarında, akademik yaz tatili süresince katılınabilen yaz okulu yabancı dil eğitimi programları olduğu gibi; öğrencilerin ara tatillerinde de katılabileceği kış okulu yabancı dil eğitimi program alternatifleri mevcuttur. Bu programlar 8-18 yaş arası öğrencilerin tercih ettiği, akademik yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirmek için tercih ettiği programlardır. Ara tail dönemini, yurt dışında hem dil öğrenip hem de farklı bir kültürü tanıyarak geçirme fırsatı sunan bu eğitim programları, verimli bir sömester tatili geçirmek isteyen öğrenciler tarafından sıkça tercih edilir.
Bu programlar; dil eğitiminin, kültür ve şehir gezilerinin, sanatsal ve sportif aktivitelerin bir arada bulunduğu yoğun ara yıl kış tatili programlarıdır. Programın amacı, öğrencilerin diğer ülkelerden gelen öğrencilerle kaynaşarak İngilizce pratik yapmaları, kültür alışverişinde bulunmaları ve program sonunda öğrencilerde özgüven artışı sağlamaktır.
Yurtdışı Kış Okulu Programlarında Dil Eğitimi:
Yurtdışı kış okulu programlarında haftada 20 ders dil dersi verilir. Dersler genel anlamda sabah saatlerinde başlar, öğle saatlerinde biter. Sınıflar 8-15 kişi olacak şekilde uluslararası öğrencilerden oluşur. Program süreleri ortalama 2 haftadır. Programlara her dil seviyesinde öğrenci kabul edilir. Her bir öğrenci okulun ilk günü seviye tespit sınavına girer ve kendi dil seviyesine uygun bir sınıfa yerleştirilir. Eğitmenler uzman kadrodan oluşur ve öğrencileri sıkmadan; konuşma, yazma, anlama ve yazma becerilerini arttıracak eğitim teknikleri ile ders verirler.
Yurtdışı Kış Okullarında Aktivite Programı:
Yurtdışı kış okulu programları, normal dil okulu programlarından farklı olarak, öğrencilerin eğlenceli bir tatil geçirmelerini hedefler. Öğrenciler yabancı dil eğitimlerinden arta kalan zamanlarda okulun sahip olduğu kampüsün imkanları doğrultusunda sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel aktiviteler gerçekleştirirler. Yüzme, tenis, basketbol, at binme, kayak, futbol, jimnastik, voleybol gibi spor etkinlikleri; karaoke, tiyatro, tombala, quiz gecesi, balo, sahilde barbekü partisi gibi akşam eğlenceleri; video, film, tiyatral gösteriler, el sanatları çalışmaları gibi sanatsal ve kültürel aktiviteler sunulur. Aktiviteler ilgili koordinatörler tarafından öğrencilerin her anını eğlenceli ve verimli geçirebilmeleri için titizlikle hazırlanır
Yurtdışı Kış Okulu Programlarında Konaklama:
Kampüs içi yurt konaklama: Yurtdışı kış okulu programlarının çoğunluğunda konaklama üniversite/lise/ dil okulu yurtlarında sağlanır. Bu konaklama türünde tek kişilik oda alternatifleri olduğu gibi 2-3-4 kişilik oda alternatifleri de vardır. Banyo ve tuvalet ortak kullanımdadır. Yurt konaklamaların da öğrenciler tüm öğünlerini yemekhanede yerler. Yemekhanelerde her zaman farklı kültürlerden gelen öğrencilere uygun yemekler çıkar. Öğrenciler 24 saat boyunca gözetim altındadırlar. Yaşanılan sorunlar anında öğretmenler ve yetkililer tarafından çözümlenir. Yurt konaklamaların en büyük avantajı ulaşım problemi olmadığı için öğrencilerin okulun sunduğu sosyal ve sportif aktivitelerden geç saatlere kadar yararlanabiliyor olmasıdır.
Aile Yanında Konaklama: Aile yanı konaklama da öğrenciler tek veya iki kişilik odalarda kalırlar. Bu aileler okulların sürekli çalıştıkları özenle seçilmiş güvenilir ailelerdir. Öğrenciler, sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerini aile ile birlikte yerler. Öğle yemekleri ise aile tarafından her gün öğrencilerin yanına paket olarak verilir. Akşam aktiviteleri için çoğu zaman ailelerin öğrencilere okula kadar eşlik etmesi gerekir. Aile yanı konaklamaların en büyük avantajı kültürün öğrenciler tarafından birebir tecrübe edilmesidir.
Yurtdışı Kış Okulu Programlarında Geziler:
Yurtdışı kış okulu programlarında geziler okul tarafından organize edilir. Hafta içi yarım gün; hafta sonu ise tam gün olacak şekilde yapılır. Gezilecek yerler okulun merkeze mesafesine göre değişir. Tarihi ve turistik yerler, müzeler, eğlence parkları, alışveriş merkezleri gibi birçok yere gezi düzenlenir. Gezilere okul personeli de öğrenciler ile katılır. Gezi için okulun sağladığı araçlarla toplu halde okuldan ayrılmakta ve toplu halde okula geri dönülmektedir.
Yurtdışı kış okulları hakkında merak ettiğiniz konular ile ilgili bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz.