Almanya Vizesi Hakkında:
Ülke Schengen alanı içerisinde olduğundan alınan vizenin türü Schengen Vizesi’dir. 90 gün ve daha kısa sürelerde yapılacak seyahatlerde alınan vize türü Kısa süreli Schengen (C-Tipi) vizesidir. 90 günü aşan seyahatlerde ise Ulusal Vize (D-Tipi) başvurusu yapılmaktadır.
Schengen Vizesi veya İtalya Ulusal Vize’si sahibi kişiler Schengen Alanı’nda sınırsız seyahat edebilirler.
Schengen alanı ülkeleri: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Malta, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre’dir.
Almanya Vize Başvuruları, IDATA Vize Başvuru Merkezi, Almanya Başkonsoloslukları ve Almanya Büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır.
IDATA Vize başvuru merkezi 90 günü aşmayan seyahatlerde randevu ile başvuru kabul etmektedir. Başvuru yapılabilecek IDATA merkezleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya ve Trabzon’dur. Bu şehirler dışından yapılacak başvurular için ikamet adresine göre belirlenen şehirlerden başvuru kabul edilmektedir.
Uzun süreli vizeler için İstanbul ve İzmir’de yer alan Almanya Başkonsoloslukları ile Ankara’da yer alan Almanya Büyükelçiliği aracılığıyla başvuru yapılmaktadır.
Almanya Schengen Vizesi (90 Günü Aşmayan Seyahatler)
Almanya’ya 90 günün altında eğitim, turistik, ticari ve aile ziyareti amacıyla gitmek isteyenlerin tercih etmesi gereken vize türüdür. Bu vize türünde ziyaretçilerin almak istedikleri vize süresi farklılaşmaktadır. Konsolosluk vize süresini ve kalış gün sayısını talep edilen süre doğrultusunda basabileceği gibi daha uzun sürelerde de basabilir. Kalış gün sayısı maksimum 90 gündür ve konsolosluk tarafından belirtilir.
Örneğin; Vize süresi 3 ay kalış gün sayısı 10 gün de verilebilmektedir. Bu durumda kişiler belirtilen 3 aylık süreçte maksimum 10 gün Schengen alanında bulunabilirler.
Almanya Ulusal Vizesi (90 Günü Aşan Seyahatler)
90 günün üzerinde eğitim programına katılacak olan öğrencilerin başvuruda bulunması gereken vizedir. Öğrencilerin katılacakları eğitim programı Almanca Dil Eğitimi olabileceği gibi, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı da olabilir.
Ulusal vize başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuru yaptığı kategorilere ve öğrencinin mevcut durumuna göre hazırlanması gereken evraklar farklılaşmaktadır. Almanya Başkonsoloslukları veya Almanya Büyükelçiliği tarafından başvuru esnasında mülakat yapılmaktadır.
Yeşil Pasaportlu Başvuru Sahipleri
Almanya’ya turistik, aile ziyareti veya eğitim amaçlı seyahat etmek isteyen yeşil pasaport sahiplerinden seyahat süreleri 90 günün altında olması doğrultusunda vize talep edilmemektedir.
Ancak 90 günü aşan eğitim programına katılacak öğrenciler için vize gereklidir.
Vize başvurularında; vize başvuru formlarının doğru kategoride eksiksiz ve tam doldurulması; ilgili vize kategorisinde sunulması gereken belgelerin doğru ve tam olması başvuru sonucunuzu etkiler. Vize başvurusu sırasında ret kararlarının ağırlıklı sebebi başvurunun yanlış veya eksik evrak hazırlamaktan veya vize görüşmelerinde sorulan sorulara istenilen cevapların verilmemesinden kaynaklandığı görülmektedir. Bu süreçte Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı size profesyonel destek hizmeti sunmaktadır.