Sık Sorulan Sorular
Vize İşlemleri Hakkında Sık Sorulan Sorular
Vize İşlemleri Hakkında Genel Sorular
Vize nedir?
Vize, yurtdışına seyahatlerde ülkelerin uygulamış oldukları giriş kısıtlarını aşarak o ülkeye giriş imkanı veren izin belgesidir. Vize kimi zaman pasaporta basılan bir etiket şeklinde olurken kimi zamanda pasaporttan ayrı sayfalar şeklinde düzenlenmektedir.
Vize Başvurusu Nereye yapılır?
Vize başvuruları her ülkenin elçilik, başkonsolosluk ve konsolosluklarına veya elçiliklerin yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Ülkeden ülkeye başvuru merkezleri ve şehirleri değişmektedir.
Vize başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir?
Vize başvurusunda bulunacak kişiler, başvuru yapacağı ülkenin vize evraklarını doğru hazırlamak ve eksiksiz temin etmek ile yükümlüdür. Başvuruların yanlış veya eksik sonuçlanması vize sürecinin uzamasına ve vize reddi alınmasına sebep olabilir. Vize başvurusu yapacak kişilere, bu süreçte profesyonel bir danışmanlık hizmeti almalarını tavsiye ediyoruz. Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimize e-mail, telefon veya ofis ziyareti ile ulaşabilirsiniz.
Vize başvurum ne kadar sürede sonuçlanır?
Vize başvuruları sonuçları konsolosluklar tarafından belirlenen sürelerde sonuçlanmaktadır. Sonuçlanma süreleri bazı ülkeler için 5-15 işgünü arasında, bazılarında ise 30-60 gün arasında değişecektir.
Vize başvurum reddedilirse, tekrar başvuruda bulunabilir miyim?
Evet. Ülkelerin birçoğu tekrar vize başvurusu yapma konusunda bir kısıt koymaz. Ancak tekrar vize başvurusunda bulunmak her zaman mantıklı değildir. Mevcut durumunuz ve başvuru yaptığınız esnadaki gelir durumunuzda her hangi bir değişiklik yoksa ve aynı evraklarla ikinci kez başvuru yapacaksanız bunu önermemekteyiz. Ancak vize reddi eksik belirttiğiniz veya belirtmediğiniz bir belge veya durumdan dolayı verildiyse tekrar başvuru yapmak ve detaylı bir şekilde bu eksikliğin neden kaynaklandığını açıklamak gerekir.
Vize reddi aldıysanız ve tekrar başvuru yapmayı düşünüyorsanız Mayla Abroad İzmir ve Denizli Ofislerimizle iletişime geçerek danışmanlarımız tarafından başvurunuzun değerlendirilmesini ve vize için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Vize ret sebebimi nereden öğrenebilirim?
Vize başvurusu sonucunda başvuruda bulunduğunuz konsolosluk veya elçilik başvurunuzu reddettiyse ret mektubu da paylaşmaktadır. Bu ret mektubu içerisinde bazı ülkelerde detaylı bir açıklama yapılırken bazıları ise standart maddelerle ret sebebini ifade etmektedir.
Vize başvurum ret olursa masraflarımı geri alabilir miyim?
Ne yazık ki hayır, alamazsınız. Vize başvurusu esnasında konsolosluklara yapılan tüm ödemeler geri iadesiz ödemelerdir. Her başvuruda kişiler başvuru ücreti ve varsa başvuru merkezi hizmet ücretini ödemekle yükümlüdürler.
Vize başvurusunda hangi belgeler istenir?
Vize başvuruları esnasında her ülke kendi belirlemiş olduğu ve önem verdiği evrakları istemektedir. Bu evraklar değişmekle birlikte genel olarak istenilen belgeleri üç başlıkta özetlemek mümkündür;
- Eğitim durumunu ve aile bağlarını gösteren belgeler
- Gelir durumunu gösteren belgeler
- Geri döneceğinize dair kanıtlar
Kimler vize alamaz?
Herkes vize alabilir ancak bazı kişilerde vize reddi alma olasılığı daha yüksektir. Vize reddi alma olasılığını yükselten sebepler genellikle şunlar olmaktadır;
- Çalışma veya eğitim döneminde arada açıklanamaz boşlukların olması ve mevcut durumda çok uzun süredir herhangi bir yere bağlı olmamak.
- Kişinin ve ailesinin maddi gelirinin düşük olması veya belgelendirilemez olması
Vize başvurumu benim adıma başkası yapabilir mi?
Vize başvurunuzu belirli durumlarda sizin için bir başkası yapabilir. Bu durumda konsolosluklar, başvuru yapacak kişiye izin verdiğinizi belgelendirmek adına yetki belgesi doldurulmasını istemektedir.
Örneğin; son 3 yıl içerisinde geçerli schengen vizeniz var ise schengen vizesi alırken parmak izi verdiyseniz başvurunuzu sizin adınıza başka bir kişi teslim edebilir. Kanada gibi biyometri, parmak izi uygulaması olmayan bazı ülkelere yine başvurular başka bir kişi tarafından teslim edilebilmektedir.
Vize ihlali nedir? Kimler vize ihlali yapmış olur?
Vize ihlali, alınan vizenin amacına uygun kullanılmamasıdır. Eğitim vizesi ile izin verilmediği halde çalışmak ve turist vizesi ile eğitim almak bazı ülkelerde vize ihlali anlamına gelmektedir. Bu kişiler tespit edilmesi durumunda sınır dışı edilebilir ve daha sonra vize almak istemesi durumunda olumsuz etkilenebilir. Bazı durumlarda para cezası da verilmektedir.
Schengen Vizesi Nedir?
Avrupa Birliği 1995 yılında yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile iç sınırlarını belirli kurallar çerçevesinde birbirine açma kararı almıştır. Yine aynı şekilde sözleşmeyi imzalayan ülkeler dış sınırlarında ortak kurallar oluşturmuşlardır.
Schengen Ülkeleri Hangilerdir?
Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liectenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre
Schengen Alanında Birden Fazla Ülkeye Seyahat Edeceğim. Hangi Ülkeden Vize Başvurusu Yapmalıyım?
Schengen alanında birden fazla ülkeye seyahat durumunda Büyükelçilikler en uzun kalınacak ülkeden vize alınmasını istemektedir. Kalış süreleri her ülkede eşit olması durumunda ise ilk giriş yapılacak ülkeden vize başvurusunda bulunulmalıdır.
Kanada Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kanada vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Kanada’ya seyahat edecek olan kişilerin seyahat amacına uygun olan vize türüne başvurması gerekmektedir.Kanada’da 6 aya kadar turistik, eğitim, iş ziyareti, aile ve arkada ziyareti yapmayı planlayan kişiler Temprorary Resident Visa kategorisinde başvuru yapmalıdır. Bu vizeye başvuran kişiler Geçici Ziyaretçi (Turistik) veya Öğrenci Ziyaretçi (Kısa Süreli Öğrenci) vizesine sahip olmaktadır.Kanada’da 6 ay ve daha uzun sürelerde eğitim alacak olan kişilerin Study Permit (Öğrenci İzni) başvurusu yapması gereklidir.
Kanada vize başvurusu nereye yapılır?
Kanada vize başvuruları Türkiye’de VFS Global Kanada Vize Başvuru Merkezi üzerinden veya online olarak Kanada Konsolosluğu web sitesinden yapılabilir. VFS Global Kanada Vize Başvuru Merkezi İstanbul ve Ankara’da olup sadece bu iki şehirden başvuru kabul etmektedir. Başvurular posta yolu ile bu merkezlere gönderilmektedir.
Kanada vize başvurusu yaparken bizzat gitmem gerekli midir?
Kanada Türk vatandaşlarına biyometri uygulamaz. Yani parmak izi alınmamaktadır. Bu nedenle de bizzat gitmeniz gerek kalmadan Kanada vize başvurusu yapabilirsiniz.
Kanada vizesi alırken Konsolosluk/Elçilik mülakat yapar mı?
Kanada vize başvurusunda mülakat yapılmamaktadır. Kanada vize başvurusunda niyet mektubu yazmak ve bu niyet mektubunda tüm detayların açıklanması çok önemlidir. Ancak niyet mektubu yazacak olmanız kesinlikle mülakata alınmayacaksınız anlamına gelmemektedir. Büyükelçilik gerekli gördüğü durumda mülakat talep edebilir, telefon veya yüz yüze görüşme talep edebilir.
Online başvuru yapmak ile posta yoluyla başvuru yapmak arasında fark var mıdır?
Online olarak vize başvurusunda başvurunuz direkt olarak konsolosluğa yönlendirilmektedir. Başvuru evraklarınız konsolosluğun belirttiği sisten üzerinden taranarak yüklenir. Bu başvuru sistemi eksik evrak veya yanlış başvuru durumunda sorunlar yaşanmasına sebep olabilir. Ayrıca bazı durumlarda taradığınız belgelerin görüntü kalitesi yetersiz olduğunda bu başvuru sonucunuzu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle VFS Global aracılığı ile yapmak dosyanızın daha sağlıklı bir şekilde kontrol edilmesi ve olası eksiklikler durumunda uyarılarak düzeltmenize imkan vermektedir.
Kanada vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
Kanada vize başvurusunda istenilen evraklar başvuru türünüze göre değişmektedir. Eğitim ve çalışma durumunuzu belgelendirmek, maddi dökümanlarınızın eksiksiz ve yeterli olması vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için oldukça önemlidir.
Kanada vize evrakları ile ilgili daha fazla bilgi almak ve danışmanlarımızın size vize evrak listelerini göndermesini istiyorsanız Mayla Abroad iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Kanada vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Kanada vize başvurularının sonuçlanma süreleri Konsolosluğun resmi web sitesinde Temproary Resident kategorisi için 14 gün, Study Permit vize kategorisi için ise 3 hafta olarak belirtilmiştir. Bahsettiğimiz tüm süreler başvurduğunuz dönem yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.
Mayla Abroad danışmanınıza sorarak güncel vize sonuçlanma sürelerini öğrenebilirsiniz.
Kanada vize başvurusunda randevu almak gerekir mi?
Kanada vize başvuruları posta yolu ile veya online olarak yapıldığı için randevu alınması gerekmemektedir.
Kanada vize başvuru ücreti ne kadardır?
Kanada vize başvuru ücretleri başvuru türüne göre değişmektedir. 6 aya kadar kalış izni veren Temproary Resident vize kategorisinde 100 Kanada Doları ücret ödenmektedir. 6 aydan uzun süreli Kanada vizesi olan Study Permit başvurularında vize ücreti 150 Kanada Doları’dır.Buna ek olarak vize başvuru merkezi olan VFS Global başvuruların iletiminde hizmet ücreti ve Ankara ve İstanbul dışındaki başvurularda posta ücreti ödenmektedir. VFS Global Kanada ek ücret ödemesi için Mayla Abroad Danışmanınızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kanada vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Kanada vize başvurusu için gerekli vize fotografı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir şekilde olmalıdır.
Kanada turistik vize süresi ne kadardır?
Kanada Temproary Resident kategorisinde turist olarak Kanada’ya gidecek kişilere vize süresi genellikle pasaport bitim tarihine kadardır. Bu süre dahilinde ziyaretçiler Kanada’ya giriş esnasında pasaporta basılan mühürde belirtilen süre kadar ülkede kalış iznine sahiptir. Bu süre maksimum 180 gündür ve Temproary vize ile Kanada’da maksimum 180 gün kalış yapılabilir.
Kanada’dan uzun süreli turistik vize almak mümkün mü?
Kanada’dan uzun süreli turistik vize almak mümkündür ancak ülkeye giriş esnasında belirlenen kalış süresini uzatmak için uzatım başvurusu yapmak gereklidir.
Yeşil pasaport sahipleri Kanada vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri de Kanada için vize başvurusunda bulunmalıdır. Yeşil pasaporta Kanada vizesi basılabilmektedir.
Kanada vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Kanada vizesinde sağlık sigortası gerekli değildir. Yani konsolosluk görevlileri vize başvurusu esnasında sigorta poliçesi görmek istememektedir. Ancak Kanada’da sağlık masrafları çok yüksek olduğu için eğitim alacak öğrenciler için okullar sağlık sigortasını zorunlu tutmaktadır. Turist olarak seyahat eden kişilerde de sağlık sigortası zorunlu olmamasına karşın Türkiye’den gitmeden önce sağlık sigortası yaptırmalarını tavsiye etmekteyiz.
Kanada vizesine başvururken Kanada’da tanıdıklarımın olması olumlu bir etki bırakır mı?
Kanada vizesine başvuru yaparken Kanada’da 1. derece akrabalarınız var ise bunun gösterilmesi zorunludur. Bunun vizenize olumlu ya da olumsuz etki bırakması akrabanızın orada kalma durumuna göre değişecektir.Birinci derece akrabalar dışındaki tanıdıklar, bu tanıdıklara veya arkadaşlara ziyaret durumunda belirtilmedir.Eğitim amaçlı alınan Kanada vizelerinde birinci derece akrabalar dışındaki tanıdıkların belirtilmesini önermemekteyiz.
İzmir’de Kanada Konsolosluğu var mıdır?
İzmir’de Kanada Konsolosluğu bulunmamaktadır. İzmir’den yapılan başvurular Ankara Kanada Büyükelçiliği veya İstanbul Kanada Konsolosluğu’nda değerlendirilmektedir.
Kanada vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Kanada’da diğer tüm konsolosluklar gibi vize başvuru sırasında konsolosluğa ve vize başvurusunu VFS Global aracılığıyla yaptıysanız VFS Global’e yapılan ücretleri iade etmemektedir.
Kanada vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Kanada Konsolosluğu VFS Global ile yapılan başvurularda size mail atarak dosyanızın durumunu öğrenmeniz için takip numarası bildirir. Bu takip numarası ile VFS Global Kanada web sitesinden dosyanızı takip edebilirsiniz.
Kanada vizesinin tek girişli, iki girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Kanada vizesi bazı özel durumlar dışında çok girişli olarak basılmaktadır. Bu durum konsolosluğun insiyatifindedir. Tek girişli vizeye sahip olmanız durumunda Kanada’ya bir kez girdikten sonra ülkeden çıkarsanız tekrar giriş yapamazsınız. Ancak bu durum Amerika’ya gitmeniz durumunda geçerli değildir. Yani tek girişli Kanada vizesine sahipseniz Amerika’ya istediğiniz ölçüde giriş çıkış yapabilirsiniz. (Tabi bunun için Amerika vizenizin de olması gerektiğini atlamayalım.)
CAQ Belgesi nedir? Hangi eyalete seyahat edecekler CAQ almalıdır?
CAQ; Quebec Acceptance Certificate yani Quebec Kabul Belgesi demektir. 6 aydan uzun süre Kanada’nın Quebec Eyaletine eğitim amaçlı seyahat eden başvuru sahiplerinin bu belgeyi alması zorunludur. CAQ belgesinin alınması için bazı belgelerin İngilizce yeminli tercüman tarafından çevirilerinin posta yolu ile Kanada’ya gönderilmesi gerekmektedir.Sorunsuz bir şekilde CAQ yani Quebec Acceptance Certificate alabilmek için Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Can Plus Uygulaması nedir? Kimler bu uygulamadan yararlanabilir?
9 Nisan 2016 tarihinde uygulanmaya başlayan Can Plus uygulaması ile bazı kriteleri taşıyan Türk vatandaşları daha az evrak ile ziyaretçi vizesi başvurusu yapabilmektedir.Can Plus uygulamasına dayanarak başvuru yapacak kişilerin kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gereklidir.Bu uygulama ile;
- Son 10 yıl içinde yasal olarak Kanada’ya seyahat eden ve bu seyahati kanıtlayan Kanada vizesini ve Kanada’ya giriş damgası olan kişiler
- Son 10 yıl içinde ABD’ye seyahat eden veya etmeyen ABD vizesi sahipleri
- ABD vizesi olmamasına rağmen son 10 yıl içinde ABD’ye seyahat ettiğini kanıtlayan giriş damgasını kanıtlayan kişiler, vize başvurusunda bulunabilecektir.
Kanada vizesi almak zor mudur?
Kanada vizesi kolay bir vizedir demek olmaz. Çünkü başvuru esnasında sadece evraklarınızın tam olması yeterli değildir. Evraklarınızın detaylı bir şekilde açıklanması amacıyla Kanada’da niyet mektubu yazılması gereklidir. Niyet mektubu yani Intent Letter’da özellikle değinilmesi gereken bazı noktalar vardır ve bu noktada tecrübeli bir danışman tarafından yönlendirilmek, yardım almak çok önemlidir.
Kanada vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
Vize formlarının doldurulması
Vize dosyanızın kontrolü
Seyahat amacınızı açıklayan niyet mektubu için örnekler paylaşılması ve niyet mektubunun düzenlenmesi
Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
İngiltere Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
İngiltere vizesi nasıl alınır?
İngiltere vize başvuruları İngiltere vize yetkili kurumu Teleperformance aracılığı ile şahsen ve randevu alınarak yapılır. Şahsen yapılmasının sebebi biyometrik uygulamadan kaynaklanır. Başvuru sahiplerinin biyometrik fotoğraf ve parmak izi bilgileri alınmaktadır.
İngiltere vizesi almak zor mudur?
İngiltere vizesi almak ortalama kriterlere sahip olan bir kişi için zor değildir. Vize evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulduğu takdirde vize almasını zorlaştıran bir durum bulunmamaktadır. Yalnız kişinin daha önceden vize reddi varsa, ya da mevcut durumda belge sunamama ve buna benzer İngiltere vize belgelerini ve şartlarını sağlayamama durumu varsa vize almak zor bir duruma dönüşmektedir. Böyle bir durumda Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim danışmanlarımız vizenizin daha kolay alınabilmesi için sizden istenecek ekstra belgeler ile vize başvurunuzu güçlendirmenize yardımcı olmaktadır.
İngiltere vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
İngiltere vize türleri başvuru sahibinin gidiş amacına göre değişir.
Ziyaretçiler için İngiltere Vizesi (İngiltere turist vizesi, İngiltere aile ziyareti vizesi, İngiltere iş ziyareti vizesi, İngiltere çocuk ziyaretçi vizesi, İngiltere akademik ziyaretçi vizesi, İngiltere evlilik ziyareti vizesi, Din görevlileri için İngiltere vizesi, Sporcular, teknik kadro ve yardımcılar için İngiltere vizesi, Sanatçılar için İngiltere vizesi, İngiltere tedavi (medikal) vizesi.)
Öğrenciler için İngiltere vizesi (İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesi- 6 aya kadar, İngiltere uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesi 6-11 ay), Tier-4 Uzun süreli öğrenciler için İngiltere Vizesi, Öğrenci adayları için İngiltere vizesi)
Hangi tür vizeye başvuru yapmak istediğinizi tespit etmek için Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimiz ile e-mail, telefon ile irtibata geçebilir ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.
Schengen vizesi ile İngiltere’ye gidebilir miyim?
İngiltere bir Avrupa ülkesi olmasına rağmen, Schengen bölgesine dahil değildir. Bu nedenle İngiltere vizesi almanız gerekmektedir.
İngiltere Vizesi ile İrlanda’ya gidebilir miyim?
İrlanda Cumhuriyeti Birleşik Krallık dahilinde bir ülke değildir. Ancak, İngiltere vizesi ile İrlanda Cumhuriyeti’ne seyahat mümkündür ancak bazı koşullara bağlanmıştır. Seyahatiniz İngiltere üzerinden İrlanda’ya olabilir ve çıkış yapacağınız ülke yine İngiltere olmalıdır.
Ziyaretçiler için İngiltere vizesi nedir?
Bu vize türü kısa sürelidir. Vizeler kişinin kalış süresi ne olursa olsun, konsolosluk tarafından 180 günlük verilir. Ziyaretçi vizesi, turizm, ticari, akraba ve aile ziyareti vizeleri için geçerlidir.
Öğrenci ziyaretçi vizesi nedir, kimler başvurmalıdır?
İngiltere’de katılacağı eğitim program süresi 6 ay’dan az olan öğrencilerin başvuru yaptığı vize türüdür. Vize süresi 180 günlük verilir.
PBS- Tier 4 vizesi nedir? Kimler başvurmalıdır?
Bu vize türüne başvuru yapmak için B2 (upper-intermediate) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. Seviyenin uluslararası ortamda kabul gören bir sınav sonucu ile belgelendirilmesi gerekir. İngiltere’ye 6 ay ve daha fazla süreli programlara gitmek isteyenler ya da süresi ne olursa olsun bir programdan sonra başka bir programa katılmayı planlayanlar için alınması gereken vize tipidir.
PBS ne demektir?
PBS’nin açılımı Point Based System’dır. PBS Tier 4 vizesi, 40 puanlı bir sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu sistemde 30 puan CAS belgesinden, 10 puan ise banka hesabından verilir. Vize onayı almak için toplamda 40 puanın tamamlanması gerekir.
CAS nedir?
İngiltere’deki eğitim kurumlarından gelen Öğrenime Kabul Onay Yazısı’dır. CAS’ın açılımı Confirmation of Acceptance for Studies’dir. PBS- Tier 4 vizesinin gerekliliğidir.
PBS- Tier 4 vizesi alabilmek için bankada ne kadar para göstermeliyim?
Londra’da eğitim almak isteyen öğrenciler için gösterilmesi gereken para miktarı:
Seçilen eğitim kurumunun eğitim ücreti+ 9 aya kadar yaşam maliyetleri için ay bazında 1265 GBP
Londra dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için gösterilmesi gereken para miktarı:
Seçilen eğitim kurumunun eğitim ücreti+ 9 aya kadar yaşam maliyetleri için ay bazında 1015 GBP
PBS- Tier 4 vize başvurularında gösterilecek para ne kadar süre bankada durmalıdır?
Bankada gösterilecek para, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmak zorundadır. Hisse senedi veya fon, likid fon hesapları kabul edilmez.
18 Yaşından küçüğüm. Nasıl vize başvurusu yapacağım?
18 yaşından küçük çocuklar için vize başvuru evraklarının arasına anne ve babasından aldığı muvafakatnamenin eklenmesi gerekir. Muvafakatname anne ve baba tarafından, noter kanalı ile alınması gereken bir belgedir. Vize başvurusu esnasında anne ya da babanın çocuğa eşlik etmesi gerekmektedir.
İngiltere vize başvurusu nereye yapılır?
İngiltere vize başvuruları konsolosluğun anlaşmalı olduğu İngiltere vize aracı kurum Teleperformance vize başvuru merkezlerine yapılır. Teleperformance vize başvuru merkezlerinin görevi başvuru dosyalarını toplamak ve İstanbul’daki İngiltere Büyükelçiliğine veya Ankara’daki İngiltere Büyükelçiliği’ne iletmektir.
Teleperformance vize başvuru merkezleri hangi şehirlere bulunur?
Teleperformance vize başvuru merkezleri İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, İzmir, Gaziantep ve Antalya’da bulunur.
Teleperformance vize başvuru merkezinden randevu nasıl alınır?
Teleperformance vize başvuru merkezi randevuları, İngiltere Konsolosluğunun web sitesinden vize formu doldurulduktan sonra online olarak alınır. İngiltere vize randevusu almak için Mayla Abroad Yurtdışı eğitim Danışmanlığı İzmir, Denizli ofislerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
İngiltere Vize başvurularında mülakat var mıdır?
İngiltere vize başvurularında mülakat yoktur. Yalnızca PBS-Tier4 vize kategorisinde öğrencilere mülakat yapılır.
PBS- Tier 4 öğrenci vizelerinde mülakat nasıldır? Ne sorulur?
PBS- Tier 4 mülakatları, Teleperformance İngiltere vize başvuru merkezinde Skype üzerinden görüntülü olarak yapılır. Ortalama 15 dakika sürer. Mülakat içeriğinde belli başlı sorular vardır. İlk etapta kimlik bilgilerinizi doğrulatacak basit sorular gelir. Sonrasında, almak istediğiniz eğitim ve sonrasında neler yapacağınıza yönelik sorular sorulmaktadır. Eğitim başlangıç ve bitiş tarihiniz nedir? Neden bu okul ve bölümde eğitim almak istiyorsunuz? Bu eğitimin size ne gibi bir faydası olacak? Neden İngiltere’de eğitim almak istiyorsunuz? Eğitiminiz esnasında nerede kalacaksınız? Eğitim ve yaşam masraflarınızı kim karşılayacak? Eğitiminiz sonrasında ki planlarınız ve hedefleriniz nelerdir? Gibi…
İngiltere vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
İngiltere vize başvuru evrakları, vize çeşidine göre değişmektedir. Detaylar için Mayla Abroad İzmir, Denizli ofis danışmanlarımız ile iletişime geçiniz. Aşağıda istenilen genel belgeleri görebilirsiniz.
- İngiltere vize başvuru formu,
- Gerekli durumlarda davetiye yazısı
- Uçak bileti rezervasyonları
- Otel rezervasyonları
- Pasaport
- 18 yaşından küçük seyahat edecekler için velisinden muvafakkatname
- Maddi durum gösterir belgeler (maaş bordrosu, kira gelirleri, iş yeri belgeleri gibi…
- Banka referans mektubu ve banka hesap dökümleri
- Kredi kartı dökümleri
- Üzerinize olan mülkler (ev, arsa, araç, gibi…)
- Sabıka kaydı
- Erkek adaylardan, askerlik durum gösterir belge
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
İngiltere vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
İngiltere Vize başvuruları maksimum 15 iş gününde sonuçlanır.
İngiltere vize başvuru sürecini hızlandıramaz mıyım?
Normalde maksimum 15 iş günü süren vize sonuçlanma sürecini ekstra ücret ödeyerek 5 iş gününe düşürebilirsiniz. ‘Priority Visa Processing’ denilen bu hizmetin ücreti 184 GBP’dir.
İngiltere vize başvuru ücreti ne kadardır?
Ziyaretçi vizesi başvuru ücretleri:
6 aya kadar: 125 US$
2 yıla kadar: 472 US$
5 yıla kadar: 857 US$
10 yıla kadar: 1074 US$
PBS- Tier 4 öğrenci vizesi başvuru ücreti: 469 US$
Yeşil Pasaport sahipleri vize başvuru ücreti öder mi?
Yeşil pasaport sahipleri için İngiltere vize başvurusunda herhangi bir özel uygulama yoktur. Normal pasaport sahipleri ile aynı ücretleri ödemektedirler.
İngiltere vize başvuru ücreti nereye ödenir?
İngiltere vize başvuru ücretleri, vize formunun sonunda randevu günü alındıktan sonra kredi kartı ile online olarak ödenir.
İngiltere vizesinde sağlık sigortası gerekli midir?
Bu sorunun yanıtı, vize başvuru türüne göre değişir. Ziyaretçi vizelerinde sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu yoktur. PBS Tier 4 öğrenci vizesinde ise sağlık sigortası zorunludur.
İngiltere PBS Tier 4 vizesi hangi sağlık sigortasını kabul eder?
Nisan 2015’den itibaren İngiltere’de 6 ve daha uzun süreli öğrenim görecek tüm öğrencilerin İngiltere’de Zorunlu Genel Sağlık Sigorta (IHS) primi ödemesi gerekmektedir. Öğrencilerden yıllık 150 GBP olarak vize başvurunda ek olarak alınacak bu ücret bir yıldan kısa süreli eğitim alacak öğrencileri için 6 ay olarak hesaplanacak. Prim miktarı vize süresine endekslenecek uygulamada 3 yıllık bir lisans programı için vize başvurusunda bulunan aday, vize ücretine ek olarak yıllık 150 GBP’den 3 yıl için 450 GBP ödemektedir. Sigorta ödemeleri İngiltere vize başvuru formu sonunda kredi kartı detayları ile online yapılmaktadır.
Vize reddi alırsam sağlık sigortası için ödemiş olduğum miktar iade edilir mi?
Vize ret durumlarında İngiltere konsolosluğu sağlık için ödenen rakamı, ödemenin yapıldığı kredi kartına otomatik olarak 6 hafta içerisinde iade eder.
İngiltere vize başvuru takibi nasıl yapılır?
İngiltere vizesi başvuru takibi Teleperformance vize merkezi sistemi üzerinden, başvuru esnasında alınan takip numarası ile yapılır.
İngiltere vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Vize başvurusundan ret alındığı takdirde vize başvuru ücreti iade edilmez.
İngiltere vizesi için davetiye gerekli mi?
Akraba ve arkadaş ziyareti için yapılan vize başvurularında, davet yazısı gerekmektedir. Davetiye içeriğinin detayları ile ilgili olarak Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimiz ile e-mail, telefon ya da ofis ziyareti ile iletişime geçebilirsiniz.
İngiltere vize reddi alırsam yeniden başvuru yapabilir miyim?
İngiltere konsolosluğu vize reddi verirse sebeplerini mutlaka vize ret mektubunda detaylı bir şekilde belirtir. Bu gibi durumlarda mutlaka bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. Mayla Abroad profesyonel hizmeti ile çoğu zaman ikinci başvurularda olumlu dönüş alınmaktadır.
Vizem sonuçlandığında pasaportumu nasıl geri alacağım?
Pasaportunuz, talebinize göre kargo ile adresinize veya başvuruyu yaptığınız İngiltere vize başvuru merkezine geri gönderilmektedir. Şahsen ya da vekil atadığınız biri aracılığı ile pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.
İngiltere vizesi danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
Ziyaret amacınıza göre doğru vize başvuru formunu doldurmak
Vize randevu gününüzün alınması
Vize başvuru ücretlerinizin ödenmesi
Vize başvuru evrakları hakkında bilgilendirilmeniz
Belgelerinizin düzenlenmesi
Vize başvurusu için vize niyet mektubunun düzenlenmesi
İngiltere vize danışmanlık hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Mayla Abroad İngiltere Vize Danışmanlık Hizmeti verdiği şehirler nedir?
Türkiye’nin herhangi bir yerinden, Mayla Abroad profesyonel danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Danışmanlarımız telefon ve e-posta aracılığı ile belgelerinizi hazırlamakta kargo ile size geri teslim etmektedir.
Amerika Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Amerika vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Amerika’ya seyahat edecek olan kişilerin seyahat amacına uygun olan vize türüne başvurması gerekmektedir.
Turistik olarak veya iş gezisi amacıyla Amerika’ya seyahat planlıyorsanız B1/B2 vize kategorilerinden uygun olanına başvuru yapılması gereklidir.
Kısa süreli veya uzun süreli bir eğitim amacıyla haftada 18 saatin üzerinde bir eğitim programına katılmak üzere Amerika’ya seyahat planlıyorsanız F1 kategorisinde vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
J1 vizesi çalışma vizesidir ve akademik amaçlı Amerika’da bir üniversitede görev alacak kişiler, gerekli belgeleri sağlamaları halinde bu vize kategorisinde başvuru yapmalıdır.
Amerika vize başvurusu nereye yapılır?
Amerika vize başvuruları İstanbul’da bulunan Amerika Konsolosluğuna veya Ankara’da bulunan Amerika Büyükelçiliği’ne önceden online randevu alınarak başvuru sahibi tarafından şahsen yapılmaktadır.
Amerika vize başvurusu yaparken bizzat gitmem gerekli midir?
Amerika vize görüşmelerine bizzat gitmek gereklidir. Ancak bazı durumlarda daha önce aynı türde vize aldıysanız, konsolosluk evraklarınızı posta yoluyla da kabul eder.
Amerika vize randevusu alırken neden PTT bilgisi isteniyor?
Amerika konsolosluğu randevu sonrasında vize aldıysanız pasaportunuzu sizden vize basmak üzere alır. Daha sonra randevu aldığınız esnada belirtmiş olduğunuz PTT’ye 5 iş günü içerisinde postalar. PTT’ye pasaportunuz ulaştığında size sms ile bilgilendirme yapılmaktadır.
Amerika vizesi alırken Konsolosluk/Elçilik mülakat yapar mı?
Amerika vizesi alırken Konsolosluk veya Büyükelçilik tarafından mülakat yapılmaktadır. Mülakat esnasında başvuru türünüze göre ve seyahat amacınızı anlamaya yönelik sorular sorulmaktadır.
Amerika vizesinde mülakat esnasında sorulan sorular nelerdir?
Amerika vize başvurusunda vize görevlisi mülakat esnasında;
Turistik veya iş amaçlı bir gezi planlıyorsanız; Seyahat planınızın detaylarını, Türkiye’deki mevcut eğitim veya çalışma durumunuzu, gelir kaynağınızı ve var ise sponsorunuza ilişkin detayları öğrenmek isteyecektir.
Eğitim amaçlı bir gezi planlıyorsanız; Bu eğitimi neden almak istediğinizi, Türkiye’deki mevcut eğitim ve çalışma durumunuzu, Türkiye’ye yönelik eğitim sonrasındaki planlarınızı, gelir kaynağınızı ve var ise sponsorunuza ilişkin detayları öğrenmek isteyecektir.
Amerika vize mülakatı İngilizce mi yapılır?
Amerika vize mülakatı turistik vizelerde İngilizce veya Türkçe olarak yapılmaktadır. Randevuya gittiğinizde size İngilizce veya Türkçe hangi dilde görüşme yapmak istediğiniz sorulur. Türkçe seçmiş olsanız dahi İngilizce soru sormak konsolosluğun takdirindedir.
Eğitim vizelerinde vize mülakatında yine aynı şekilde görüşmek istediğiniz dil sorularak yapılır. Genellikle bu görüşmeler Türkçe yapılmaktadır. Ancak daha önce İngilizce eğitim aldıysanız konsolosluk İngilizce sorular sorabilir. Bu durum tamamen konsolosluğun takdirindedir.
Amerika vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
Amerika vize başvurusunda istenilen evraklar başvuru türünüze göre değişmektedir.
Eğitim ve çalışma durumunuzu belgelendirmek, maddi dökümanlarınızın eksiksiz ve yeterli olması vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için oldukça önemlidir.
DS-160 Nedir? Nasıl doldurulur?
DS-160, Amerika vize başvurusunda doldurulan vize formuna verilen isimdir. Bu form Amerika Konsolosluğu’nun web sitesi üzerinden vize görüşmesine gidilecek ülke ve şehire göre online olarak doldurulur. Formun doldurulması esnasında sorulan sorulan vize türüne göre ve başvuru sahibinin erkek-kadın olmasına göre değişmektedir.
I-20 nedir? Kimler I-20 belgesi ile vize başvurusu yapmalıdır?
Eğitim amacıyla haftada 18 saatin üzerinde eğitim programına başvuruda bulunan öğrenciler okuldan orijinal olarak I-20 belgesi istemek durumundadır. I-20 belgesi kargo ile gönderilmekte ve vize formu bu belge olmadan doldurulamamaktadır.
DS-2019 nedir? Kimler DS 2019 belgesi ile vize başvurusu yapmalıdır?
Amerika’ya değişim programları ile seyahat edecek kişilerin yasal çalışma izinlerini ifade eden formdur. Bu form olmadan J-1 Vizesi almak mümkün olmamaktadır.
Sevis Nedir? Kimler Sevis ücreti öder?
Sevis; “Student and Exchange Visitor Information System” öğrenci ve değişim programları ile Amerika’ya seyahat edecek olan kişilerin kayıt olması gereken bir sistemdir. Bu sisteme başvuru eğitim amaçlı seyahat edecekseniz I-20, okul kabul belgenizin üzerindeki bilgilerle, değişim programına katılmak amacı ile seyahat edecekseniz DS-2019 belgesi üzerindeki bilgilerle gerçekleştirilmektedir. Sevis kayıt işlemi sonrasında I-901 ödeme dekontu alınır ve vize dosyanıza eklenir.
Amerika vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Amerika vize başvurusu sonuçları hemen öğrenilmektedir. Mülakata girdiğinizde Vize memuru size görüşmenizin sonucunda vize alıp almadığınızı direkt söyler veya matbu bir şekilde olan vize aldınız veya almadınız bilgisini içeren kağıtları vermektedir.
Name Check nedir? Name check’e takıldığımda ne kadar beklerim?
Amerika Konsolosluğu vize görüşmeniz sonrasında olumlu sonuç verdiğinde bu kesin olarak vize aldınız anlamına gelmemektedir. Konsolosluk görüşme sonrasında sizin hakkınızda araştırma yapmaya devam eder. Name Check yani isim soruşturması da mülakat sonrasında konsolosluğun yaptığı bir denetimdir. Bu denetime göre; sizinle aynı veya benzer isimde, soyisimde olan kişilerin incelenmesi ve yasa dışı bir faaliyette bulunup bulunmadığının incelenmesidir. Name check bekleme süreleri için kesin bir yargıda bulunmak zordur. Kimi başvurularda 2 haftada sonuçlanırken kimilerinde 3 ay kadar bekleme süresi olabilmektedir.
Amerika vize başvuru ücreti ne kadardır?
Amerika vize başvuru ücreti 160 US$ olarak randevu almadan önce online olarak ödenmektedir. Bu ücrete ek olarak vize türünüze göre sevis ücreti alınmaktadır.
F1 Kategorisinde vize başvurusu yapacak öğrenciler 200 US$ sevis ücreti öder.
J1 Kategorisinde vize başvurusu yapacak akademik personeller 180 US$ öder.
Not: B1/B2 kategorisinde seyahat edecek kişiler Sevis ödemesi yapmaz.
Amerika vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Amerika vize başvurusu için gerekli vize fotografı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 5*5 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir şekilde olmalıdır. Fotograf DS-160 vize formuna yüklendiğinden fotoğraf çekildiğiniz esnada mail olarak da bir kopya istenmelidir.
Amerika turistik vize süresi ne kadardır?
Amerika Turistik vizelerde pasaport süreniz ne olursa olsun ağırlıklı 10 yıllık vize basmaktadır. Bu vize ile 1 yıl içerisinde 180 gün Amerika’da kalmak mümkündür.
Yeşil pasaport sahipleri Amerika vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri de Amerika için vize başvurusunda bulunmalıdır. Yeşil pasaporta Amerika vizesi basılabilmektedir.
Amerika vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Amerika vizesinde sağlık sigortası gerekli değildir. Yani konsolosluk görevlileri vize başvurusu esnasında sigorta poliçesi görmek istememektedir. Ancak Amerika’da sağlık masrafları çok yüksek olduğu için eğitim alacak öğrenciler için okullar sağlık sigortasını zorunlu tutmaktadır. Turist olarak seyahat eden kişilerde de sağlık sigortası zorunlu olmamasına karşın Türkiye’den gitmeden önce sağlık sigortası yaptırmalarını tavsiye etmekteyiz.
Amerika vizesine başvururken Amerika’da tanıdıklarımın olması olumlu bir etki bırakır mı?
Amerika vizesine başvuru yaparken Amerika’da 1. derece akrabalarınız var ise bunun gösterilmesi zorunludur. Bunun vizenize olumlu ya da olumsuz etki bırakması akrabanızın orada kalma durumuna göre değişecektir.
Birinci derece akrabalar dışındaki tanıdıklar, bu tanıdıklara veya arkadaşlara ziyaret durumunda belirtilmedir.
İzmir’de Amerika Konsolosluğu var mıdır?
İzmir’den başvuru yapacak kişiler Ankara Kanada Büyükelçiliği veya İstanbul Kanada Konsolosluğu’na gitmektedir.
Amerika vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Amerika’da diğer tüm konsolosluklar gibi vize başvuru sırasında yapılan vize ücreti ve sevis ücretini iade etmemektedir. Ancak ikinci bir kez daha vize başvurusunda bulunulacaksa yeniden Sevis ödemesi yapılmamaktadır. İlk yatırılan Sevis 1 yıl boyunca geçerliliğini korur.
Amerika vizesi almak zor mudur?
Amerika vizesi almak zor değildir. Amerika vizesinde önemli olan mülakat esnasında vize görevlisine mevcut durumunuzun, seyahat planınızın açıklayıcı bir şekilde ifade edilmesidir. Evraklarınızın tamamının incelenip incelenmeyeceğine konsolosluk görevlisi karar verir ve bazı evraklarınıza bakmadan vize sonucunu belirtebilir. Bu durumunda itiraz etmek mümkün değildir ve tekrar vize başvurusu önerilmektedir.
Amerika vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Eğitim amacıyla giden öğrencilerimizde I-20’nin getirtilmesi
- Vize formlarının doldurulması,
- Sevis ödemesinin yapılması ve randevu alımı
- Vize dosyanızın kontrolü
- Mülakat ile ilgili detaylı bilgilendirme ve örnek soruların paylaşımı
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Malta Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Malta vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Malta’ya seyahat edecek kişilerin seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, transit ve ya 90 günü aşan D tipi Ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Malta vize başvurusu nereye yapılır?
Malta vize başvurularını VFS Global Malta Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile alır. VFS Global Malta Vize Başvuru Merkezleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Edirne, Antalya, Bodrum, Trabzon’da bulunmaktadır.
Malta C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Malta’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Malta D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Malta’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin; eğitim türü fark etmeksizin D tipi Ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize ile öğrenciler eğitim süreleri boyunca vizeye sahip olacaktır. Bu vize Malta’dan uzatılabilir bir vize türüdür.
Malta vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
- Malta vize başvuru formu
- Pasaport
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Yurtdışı Seyahat Sağlık sigortası
- Eğitim kurumundan alınmış kabul belgesi/ vize mektubu ya da davetiye belgesi
- Okul ücreti ödeme dekontu
- Maddi gelir evrakları
- Banka mektubu ve banka hesap dökümleri
Malta vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Malta vize başvuruları 5 ile 15 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Belli dönemlerde bu süre uzayıp kısalabilmektedir.
Malta vize randevusu nereden alınır?
Malta vizesi randevuları VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinin web sitesinden ücretsiz ve online alınabilir. Ayrıca VFS Global Malta çağrı merkezini arayarak da randevu almak mümkündür.
Malta vize başvuru ücreti ne kadardır?
Malta vize başvuru ücreti 90 günü aşmayan vizeler için 60 Euro, 90 günü aşan seyahatlerde 66 Euro’dur. Buna ek olarak VFS Global 30 Euro hizmet ücreti almaktadır. 0-5 yaş arası kişiler vize başvuru ücretinden muaftır. 6-12 yaş arasındaki kişiler içinse vize başvuru ücreti 35 Euro’dur. Bu ücretler vize başvuru günü VFS Global vize başvuru merkezine nakit olarak ödenir.
Malta vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Malta vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Malta vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Malta turistik vize süresi ne kadardır?
Malta’da C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Yeşil pasaport sahipleri Malta vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Türkiye’den ya da Malta’dan vize başvurusunda bulunabilirler.
Malta vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Malta vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Malta vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Malta konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalıdır. Ayrıca Malta Konsolosluğu sigorta poliçesinin seyahat bitiminden sonra 15 gün daha geçerli olmasını istemektedir. Bu nedenle dönüş tarihinizden sonra 15 gün daha geçerli olacak bir sürede sigorta yaptırmalısınız.
Malta vizesi için davetiye gerekli mi?
Malta vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Malta’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Malta’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
Malta vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Malta VFS Global vize merkezi, yapılan başvuru sonrasında başvuru takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile VFS Global web sitesi üzerinden takip yapılmaktadır.
Malta vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Malta D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den Malta’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye veya Schengen alanı dışındaki bir ülke üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Malta vize başvuru ücreti ve hizmet ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Malta vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Malta vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Okul ödemesinin doğru bir şekilde yapılarak dekont temini
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
İrlanda Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
İrlanda vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
İrlanda’ya seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan (D tipi) vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
İrlanda vize başvurusu nereye yapılır?
İrlanda, vize başvuruları VFS Global İrlanda vize başvuru merkezlerine yapılır. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya’da yetkili kurumlar bulunmaktadır. Tüm başvurular yetkili kurumlar aracılığı ile teslim alınır ve Ankara İrlanda Büyükelçiliğine gönderilir. Büyükelçilik ise başvuruları Dublin’de bulunan vizeden sorumlu daireye iletir.
İrlanda C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
İrlanda’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
İrlanda D-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
İrlanda’ya 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin İngilizce dil eğitimi, üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize sahibi öğrenciler İrlanda’daki eğitimlerine oturum izni alarak devam ederler.
İrlanda vize başvurusu için randevu almalı mıyım?
İrlanda vize başvuruları için randevu alma zorunluluğu yoktur. Çalışma saatleri esnasında Vize başvuru merkezleri ziyaret edilebilir.
İrlanda vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
İrlanda vize başvurusunda alınan vize türüne göre istenilen evraklar değişmektedir.
İrlanda vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
İrlanda vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
İrlanda vizesi için davetiye gerekli midir?
İrlanda vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. İrlanda’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla İrlanda’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
İrlanda vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
İrlanda vize başvurusu sonuçlanma süresi C Tipi vize kategorisinde minimum 10 iş günüdür. Uzun dönem D tipi vizelerinde ise başvurular Ankara İrlanda Büyükelçiliğinden Dublin’e gönderildiğinden ortalama 8 haftayı bulur.
İrlanda vize başvuru ücreti ne kadardır?
İrlanda vize başvuru ücretleri süreye göre değişiklik göstermez.
Tek girişli vize başvuru ücretleri: 250,00 TL
Çok girişli vize başvuru ücretleri: 420,00 TL’dir.
Buna ek olarak İrlanda VFS Global vize başvuru merkezi 75,00 TL hizmet ücreti alır.
Kargo hizmeti satın alınmak istenirse bedeli 30,00 TL’dir.
Tüm bu ödemeler vize başvuru merkezinde başvuru teslimatı sonunda nakit olarak ödenir.
İrlanda vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den İrlanda’ya seyahat ettiğinizde, İrlanda’dan çıkış yaptığınız takdir de bir daha geri İrlanda’ya giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar İrlanda’ya giriş çıkış yapabilirsiniz.
İrlanda vize başvuru takibi nasıl yapılır?
İrlanda VFS Global vize başvuru merkezi, başvurunun sonucunda başvuru sahibine bir takip numarası verir. Bu numara ile İrlanda VFS Global vize başvuru merkezinin web sitesinden takip yapılabilir.
İrlanda vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
İrlanda vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
İrlanda Vize başvurum sonuçlandığında pasaportumu geri nasıl alabilirim?
Takip numaranız ile şahsen pasaportunuzu Vize başvuru merkezinden teslim alabilirsiniz.
Pasaportumu şahsen almak zorunda mıyım?
Pasaportu şahsen teslim almak zorundasınız. Ya da kargo hizmeti satın alabilirsiniz.
İrlanda vize başvuru merkezi UPS Türkiye ile çalışmaktadır. Başvuru esnasında kargo hizmeti satın almak istediğinizi söylerseniz, vize başvurunuz sonuçlandığında pasaportunuz adresinize gönderilecektir.
Yeşil pasaport sahipleri İrlanda vizesi almalı mı?
İrlanda yeşil pasaport sahiplerine vize uygulaması yapar. Özel bir uygulaması yoktur.
İngiltere vizem varsa İrlanda’ya vize başvurusu yapmadan gidebilir miyim?
İrlanda’ya gitmek istediğiniz süre 90 günü geçmeyecekse, İngiltere’den C tipi ziyaretçi vizesine sahipseniz ve son 6 ay içerisinde İngiltere’ye giriş yapmışsanız, İrlanda vizesi almadan seyahat edebilirsiniz.
MEI onaylı kurum ne demektir?
MEI (Marketing English in Ireland) RELSA (Recognized English Language Schools) İrlanda’da bulunan dil okullarının eğitim standartlarının yükseltilmesi ve bu kurumların denetlenmesi için kurulmuş akredite kurumlarıdır. Uluslararası öğrencilerin katıldığı programların MEI ve RELSA onaylı olması gerekir. Bu onaya sahip kurumlar aynı zamanda İrlanda Hükümeti Eğitim Müşavirliğince de tanınmaktadır.
GNIB “Garda Ulusal Göçmenlik Bürosu” ve Polis Kaydı nedir?
İrlanda’ya 3 aydan uzun süre eğitim amacıyla giden (eğitim türü fark etmeksizin) herkesin Garda Ulusal Göçmenlik Bürosuna gidip polis kaydı yaptırması ve oturum izni başvurusunda bulunması gerekir. Kayıt sonrasında GNIB öğrenciye oturum izni ve oturum kartı verir. Kayıt esnasında öğrenciden pasaport, fotoğraf, 300 Euro başvuru ücreti, okul kabul belgesi ve konaklama kontratı istenir.
İrlanda’ya giderken sağlık sigortası yaptırmalı mıyım?
İrlanda vize başvurusunda bulunan kişilerin 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir.
İrlanda’ya eğitim için giden ve bir akademik yıl eğitim alan (en az 9 ay) Türk vatandaşlarına sağlık hizmetleri ücretsizdir. Bir akademik yıldan daha az eğitim alan öğrencilerin ise mutlaka özel sağlık sigortası yaptırması gerekir.
İrlanda vizesi almak zor mudur?
İrlanda vizesi almak zor değildir. Ancak her vizede olduğu gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.
İrlanda vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Avustralya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Avustralya vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Avustralya’ya seyahat edecek olan kişilerin seyahat amacına uygun olan vize türüne başvurması gerekmektedir.
Turistik, aile ziyareti veya iş gezisi amacıyla Avustralya’ya seyahat planlıyorsanız size uygun vize kategorisinde başvuru yapmanız gereklidir. Turistik ve aile ziyaretlerinde Subclass 600, eğitim amaçlı seyahatlerde Subclass 500 kategorisinde başvuru yapmak gerekmektedir.
Avustralya vize başvurusu nereye yapılır?
Avustralya vize başvuruları online olarak yapılmaktadır. Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim ve Vize Danışmanlarımız Avustralya vize başvurularınızı sizin için yapmaktadır.
Avusturalya vize başvurusu yaparken bizzat gitmem gerekli midir?
Avustralya vize başvurularında biyometri uygulaması olduğundan vize başvurunuzu yaparken İstanbul veya Ankara VFS Global Vize başvuru merkezlerinden parmak izi verilmektedir. Parmak izi uygulaması için randevu alınması zorunludur.
Avustralya vizesi alırken elçilik mülakat yapar mı?
Avustralya vize başvurusunda elçilik görevlileri telefonla mülakat yapmaktadır. Online başvurunuzu yaptıktan sonra birkaç gün içerisinde konsolosluk görevlileri belirtmiş olduğunuz telefon numarasından sizi arar. Bu görüşmede size bazı sorular sormaktadır. Sorulan soruların vize başvurusu esnasında online olarak sisteme yüklemiş olduğunuz niyet mektubunda yazılan bilgilerle tutarlı cevaplanması gerekmektedir.
Avustralya vizesinde mülakat esnasında sorulan sorular nelerdir?
Avustralya vize başvurusunda görevli hafta içi veya haftasonu farketmeksizin sizi arayabilir. Bu görüşme ortalama 3 dakika civarında sürmektedir.
Elçilik görevlisi size başvuru türünüze, seyahat planınıza, Türkiye’deki mevcut eğitim veya çalışma durumunuza, gelir kaynağınıza ve var ise sponsorunuza ilişkin sorular soracaktır.
Avustralya vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
Avustralya vize başvurusunda istenilen evraklar başvuru türünüze göre değişmektedir. Eğitim ve çalışma durumunuzu belgelendirmek, maddi dökümanlarınızın eksiksiz ve yeterli olması vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için oldukça önemlidir.
Avustralya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Avustralya Konsolosluğunun web sayfasında Turistik ve kısa süreli seyahatler için 4 ile 30 gün arasında sonuçlanacağın belirtmiştir. Eğitim vizelerinde ise sonuçlanma süreleri 5 ile 60 gün arasında değişmektedir.
Avustralya vize başvuru ücreti ne kadardır?
Turistik Amaçlı vize ücreti: 140 AU$
Eğitim amaçlı vize ücreti: 560 AU$’dır.
VFS Global Biyometri Ücreti: 74 TL’dir.
Avustralya vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Avustralya vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, son 6 ay içerisinde çekilmiş 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir şekilde olmalıdır.
Avustralya turistik vize süresi ne kadardır?
Avustralya Turistik vizeleri maksimum 12 ay olacak şekilde; 3,6 veya 12 aylık olarak vermektedir.
Yeşil pasaport sahipleri Avustralya vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri de Avustralya için vize başvurusunda bulunmalıdır. Yeşil pasaportla Avustralya vizesi alınabilmektedir.
Avustralya vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Öğrenci olarak Avustralya’ya seyahatlerde sağlık sigortası istenmektedir. OSHC olarak belirtilen sigorta okuldan veya yetkili kurum tarafından satın alınmalıdır. Diğer vizelerde sağlık sigortası zorunlu olmamakla birlikte alınması tavsiye edilmektedir.
OSHC nedir?
Overseas Student Health Cover, Uluslararası Öğrenci Sağlık Sigortasıdır. Avustralya Hükümeti, Avustralya’da öğrenci olarak bulunmayı amaçlayan kişilere OSHC’yi zorunlu tutmaktadır.
Avustralya vizesine başvururken Sağlık kontrolü gerekli mi?
Avustralya konsolosluğu 1 Temmuz 2016’dan itibaren sağlık kontrolü uygulamasını Türk Vatandaşlarına kaldırmıştır. Bazı istisnalar dışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurusu esnasında sağlık kontrolüne girmeleri istenmemektedir.
Avustralya’dan öğrenci vizemi uzatabilir miyim?
Avustralya’dan vize uzatımı yeniden vize başvurusu yapmak demektir. 1 Temmuz 2016 tarihinde uygulanmaya başlayan Simplified Student Visa Framework (SSVF) ‘e göre öğrenci olarak subclass 500 kategorisinde Avustralya’ya giden herkes, eğitim amaçlı vize uzatımı yapabilmektedir.
Avustralya vizesine başvururken Avustralya’da tanıdıklarımın olması olumlu bir etki bırakır mı?
Avustralya vizesine başvuru yaparken Avustralya’da 1. derece akrabalarınız var ise bunun gösterilmesi zorunludur. Bunun vizenize olumlu ya da olumsuz etki bırakması akrabanızın orada kalma durumuna göre değişecektir.
Birinci derece akrabalar dışındaki tanıdıklar, bu tanıdıklara veya arkadaşlara ziyaret durumunda belirtilmedir.
İzmir’de Avustralya Konsolosluğu var mıdır?
İzmir’de Avustralya Konsolosluğu bulunmamaktadır. İzmir’den başvuru yapacak kişilerin başvuruları Ankara Avustralya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir.
Avustralya vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Avustralya’da diğer tüm konsolosluklar gibi vize başvuru sırasında yapılan vize ücreti ücretini iade etmemektedir.
Avustralya vizesi almak zor mudur?
Avustralya vizesi almak zor değildir. Başvuruda bulunulan vize kategorisine uygun olarak belgeleri temin eden ve seyahat amacını net bir şekilde açıklayan kişiler vize başvurularında sıkıntı yaşamamaktadır.
Avustralya vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Online vize formunun doldurulması
- Telefon mülakatı hakkında bilgilendirme ve örnek soru paylaşımı
- Vize dosyanızın kontrolü
- Niyet mektubu yazılması hakkında bilgilendirme ve mektubun kontrolü
- Biyometri vermek üzere randevunuzun alınması
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Almanya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Almanya vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Almanya’ya seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Almanya vize başvurusu nereye yapılır?
Almanya vize başvurularını IDATA Almanya vize başvuru merkezleri ve Alman Elçilikleri/Konsoloslukları kabul etmektedir. Idata’ya yapılacak başvurular C tipi vize başvurusu kategorisine giren 90 günün altındaki başvurular olmalıdır. Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Konsoloslukları 90 günü aşan D tipi (Ulusal vize başvurularını) kabul etmektedir.
90 günün üzerindeki D tipi ulusal vize başvuruları Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Konsolosluklarına yapılmaktadır.
Almanya C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Almanya’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Almanya D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Almanya’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin Almanca dil eğitimi, Erasmus programları, üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize sahibi öğrenciler Almanya’daki eğitimlerine oturum izni alarak devam ederler.
Almanya vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
Almanya vize başvurusunda alınan vize türüne göre istenilen evraklar değişmektedir. Kısa süreli C tipi vizelerde seyahat amacına göre spesifik evraklar istenir. D Tipi Ulusal vizelerde ise bazı zorunlu koşulları yerine getirmek gereklidir; Bloke hesap veya garantörlük en önemli iki vize koşuludur. Vize evrakları ile ilgili daha fazla bilgi almak ve danışmanlarımızın size vize evrak listelerini göndermesini istiyorsanız iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Almanya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Almanya vize başvurusu sonuçlanma süresi C Tipi vize kategorisinde 5 ila 15 iş günü arasında değişmektedir. Bu vize kategorisinde hızlı bir şekilde vize başvurunuzun sonuçlanmasını isterseniz ek ücret ödeyerek VIP başvuru da yapabilirsiniz. VIP başvurularda vize başvurusu 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
D Tipi Ulusal vize kategorisinde vize başvurularının sonuçlanma süresi 3 ila 5 hafta arasındadır.
Bahsettiğimiz tüm süreler başvurduğunuz dönem yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Mayla Abroad danışmanınıza sorarak güncel vize sonuçlanma sürelerini öğrenebilirsiniz.
Almanya vize randevusu nereden alınır?
Almanya C tipi ve D Tipi tüm vize başvuruları için randevular IDATA Vize Başvuru Merkezi’nden alınmaktadır. Kısa süreli C tipi vizelerde randevu için hiçbir ücret alınmazken, uzun süreli D Tipi vizelerde randevu almak için kişi başı 7,8 Euro randevu ücreti ödenmektedir. Bu ücret randevu için aramış olduğunuz gün dikkate alınarak o güne ait Merkez Bankası kuru üzerinden IDATA’nın hesabına yatırılmaktadır.
Almanya vize başvuru ücreti ne kadardır?
C Tipi Vizelerde; Almanya Vize başvuru ücreti 60 Euro’dur. 12 yaşa kadar ki başvuru sahiplerinden vize başvuru ücreti alınmamaktadır. IDATA Vize Başvuru merkezi aracılığıyla alınan bu vize kategorisinde parmak izi uygulaması ile başvuruda koordinasyon ücreti 26,27 Eurodur. 0-12 yaş arası başvuru sahiplerinden 12,38 Euro koordinasyon ücreti alınmaktadır.
D Tipi Vizelerde; 18 yaş altındaki başvuru sahipleri için vize başvuru ücreti:37,5 Euro’dur. 18 yaş ve üzerindeki başvuru sahiplerinden 75 Euro başvuru ücreti alınmaktadır.
Almanya vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Almanya vize başvurusu için gerekli vize fotografı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Almanya vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Almanya turistik vize süresi ne kadardır?
Almanya C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Almanya’dan uzun süreli turistik vize almak mümkün mü?
Almanya’dan uzun süreli vize almak mümkün olmamaktadır. Konsolosluk 90 gün ve 90 günün altında kalış süresini dikkate alarak vize vermektedir. Vize başlangıç ve bitiş tarihi 3 ay, 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl gibi süreleri kapsayabilir ancak bu süreler içerisinde Schengen alabileceğiniz süre yine vizede belirtilmektedir.
Yeşil pasaport sahipleri Almanya vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Türkiye’den vize başvurusunda bulunmalıdır.
Almanya vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Almanya vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Almanya vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Almanya konsolosluğu sigorta policesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
Almanya vizesi için davetiye gerekli mi?
Almanya vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Almanya’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Almanya’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
İzmir’de Almanya Konsolosluğu var mı?
İzmirde Almanya Konsolosluğu bulunmaktadır. İzmir Almanya Konsolosluğu Balçovada’dır. Adresi: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sokak No: 1 35330 Balçova IZMIR
Almanya vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Almanya vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Almanya vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Almanya C Tipi vizelerde IDATA’ya yapılan başvuru sonrasında başvuru takip numarası verilmektedir. Bu takip numarası ile IDATA web sitesi üzerinden takip yapılmaktadır.
Almanya, D Tipi vizelerde konsolosluğa yapılan başvuru sonrasında başvuru sahibine takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile konsolosluğun web sitesinden başvurunun durumu takip edilebilir. Ancak konsolosluk vize başvuru sonucunu ayda iki, üç kez güncellenmektedir. İzmir Almanya Başkonsolosluğu başvuru sonuçlandığında bazı durumlarda telefon ile de bilgi verebilir. İstanbul Almanya Başkonsolosluğu ve Ankara Almanya Büyükelçiliği başvuru sonrasında kargo hizmeti almayı zorunlu tutmaktadır. Bu nedenle kargonuz yola çıktığında size sms gönderilmektedir.
Almanya vizesinin tek girişli, iki girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Almanya D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den Almanya’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
İki girişli vize sahibi iseniz; Schengen alanına iki kez giriş izniniz var demektir.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Almanya vizesi almak zor mudur?
Almanya vizesi almak zor değildir. Ancak her vizede olduğu gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimizde danışmanlarımız sizi vize alabilmek için yerine getirmeniz gereken şartlar ve istenilen evraklar konusunda bilgilendirecektir.
Garantör ne demektir?
Garantör; kelime anlamı ile güvence veren kimse demektir. Almanya vizesinde bu ‘Garantör’ kavramının karşımıza çıkma sebebi; öğrenci olarak D Tipi vize ile Almanya’ya seyahat etmesi gereken kişilerde istenilen bir uygulamadır. Bu uygulama Bloke hesap oluşturmaya alternatif olarak yapılmaktadır.
Almanya’da tanıdıklarınız ve akrabalarınız var ise size Garantör olmak adına başvuruda bulunarak eğitiminiz süresince yaşam ve konaklama masraflarınızı karşılayacağını belirtebilir. Böylelikle D tipi vizelerde zorunlu olan Bloke Hesap uygulamasından muaf tutulabilirsiniz.
Almanya’da yaşayan herkes Garantör olabilir mi?
Almanya’da yaşayan ve size garantör olacak kişi konsolosluk tarafından detaylı olarak incelenmektedir. Garantör olmak isteyen kişinin gelir durumu, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı ve evinin uygunluğu incelenmektedir. Bu nedenle herkes garantör olamaz.
Bloke Hesap nedir?
Bloke hesap, D Tipi Almanya Eğitim vizesinde istenilen şartlardan biridir. Bu şarta göre eğer garantör olacak bir kişi yoksa, bir Alman Bankasında eğitim ve yaşam masraflarını karşılayan bir paranın gösterilmesi ve bu paranın bloke edilmesi gerekmektedir. Bloke hesapta, bloke edilen para aylık olarak öğrenci eğitim almaya başlandığında verilmektedir. Bu rakam 2017’de 8.640 Euro’dur ve aylık öğrenciye 720 Euro olarak geri ödeme yapılmaktadır.
Almanya vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
Almanya vize danışmanlık hizmetimiz;
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
İtalya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
İtalya vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
İtalya’ya seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
İtalya vize başvurusu nereye yapılır?
İtalya vize başvurularını İstanbul-Harbiye, İstanbul-Avrupa, İstanbul-Asya, Bursa, Trabzon şehirlerinde IDATA İtalya vize başvuru merkezleri ile; İzmir, Antalya, Ankara ve Gaziantep şehirlerinde ise VFS Global İtalya vize başvuru merkezleri aracılığı ile alır. Başvuru sahibi isterse direk olarak İtalyan Konsolosluklarında da vize başvurusunda bulunabilir.
İtalya C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
İtalya’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
İtalya D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
İtalya’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin İtalyanca dil eğitimi, üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize sahibi öğrenciler İtalya’da ki eğitimlerine oturum izni alarak devam ederler.
İtalya vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
İtalya vize başvurusunda alınan vize türüne göre istenilen evraklar değişmektedir. Vize evrakları ile ilgili bilgi almak ve danışmanlarımızın size vize evrak listelerini göndermesini istiyorsanız Mayla Abroad iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
İtalya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
İtalya vize başvuruları C tipi vize başvurularında ortalama 5 iş gününde sonuçlanır. Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir. Bu nedenle, planlanan gidiş tarihinden en az 15 gün önce vize başvurularının gerçekleştirilmesi gerekir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planlanan seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuruda bulunulması gerekir.
İtalya vize randevusu nereden alınır?
İtalya vize randevuları IDATA/ VFS Global vize başvuru merkezi web sitesinden ve ya Konsolosluğun web sitesinden direk online olarak alınabilir. Randevu almak ücretsizdir.
İtalya vize başvuru ücreti ne kadardır?
IDATA İtalya Vize Başvuru merkezleri için;
C Tipi Vizelerde;
- 12 yaş ve üzeri için: 60 Euro
- 12 yaşın altındakiler için ücretsizdir.
- D tipi Ulusal vize başvuru ücreti 116 Euro’dur.
- IDATA vize merkezi aracılığı ile yapılan başvurularda 29 Euro hizmet ücreti alınmaktadır.
IDATA hizmet ücreti Euro karşılığı nakit Türk Lirası olarak veya kredi kartı ile kabul edilmektedir.
Vize ücreti, Euro karşılığı TL olarak nakit kabul edilmektedir.
VFS Global İtalya Vize Başvuru Merkezleri için;
C Tipi Vizelerde;
- 12 yaş ve üzeri için: 60 Euro (248 Türk Lirası)
- 12 yaşın altındakiler için ücretsizdir.
- D tipi Ulusal vize başvuru ücreti 116 Euro’dur. (479 Türk Lirası)
- VFS vize merkezi aracılığı ile yapılan başvurularda 71 Türk Lirası hizmet ücreti alınmaktadır.
- Kargo hizmeti satın alınmak istendiği takdirde ek olarak 10 Euro (40 Türk Lirası) hizmet ücreti alınmaktadır.
Vize ücreti ve diğer tüm hizmetlerin başvuru esnasında ödenmesi gerekmektedir – sadece TL (Türk Lirası) kabul edilmektedir.
İtalya vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
İtalya vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. İtalya vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
İtalya turistik vize süresi ne kadardır?
İtalya C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
İtalya uzun süreli turistik vize almak mümkün mü?
İtalya’dan uzun süreli vize almak mümkün olmamaktadır. Konsolosluk 90 gün ve 90 günün altında kalış süresini dikkate alarak vize vermektedir. Vize başlangıç ve bitiş tarihi 3 ay, 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl gibi süreleri kapsayabilir ancak bu süreler içerisinde Schengen alabileceğiniz süre yine vizede belirtilmektedir.
Yeşil pasaport sahipleri İtalya vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Türkiye’den vize başvurusunda bulunmalıdır.
İtalya vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
İtalya vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak İtalya vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
İtalya konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
İtalya vizesi için davetiye gerekli mi?
İtalya vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. İtalya’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla İtalya’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
İtalya vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
İtalya vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
İtalya vize başvuru takibi nasıl yapılır?
IDATA/ VFS Global İtalya vize başvuru merkezi ve konsolosluklar yapılan vize başvuru sonrasında başvuru sahibine vize takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile IDATA/ VFS Global ya da konsoloslukların web sitesi üzerinden takip yapılabilmektedir.
İtalya vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
İtalya D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den İtalya’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
İtalya vizesi almak zor mudur?
İtalya vizesi almak zor değildir. Ancak her vizede olduğu gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimizde danışmanlarımız sizi vize alabilmek için yerine getirmeniz gereken şartlar ve istenilen evraklar konusunda bilgilendirecektir.
İtalya vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
İspanya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
İspanya vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
İspanya’ya seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
İspanya vize başvurusu nereye yapılır?
İspanya C tipi (90 güne kadar olan seyahatler) vize başvurularını BLS International İspanya Vize başvuru merkezi almaktadır. Türkiye’de İstanbul ve Ankara olmak üzere iki tane BLS International vize başvuru merkezi bulunmaktadır. Diğer illerde ikamet eden başvuru adayları ilinin bağlı olduğu BLS International merkezi vasıtasıyla başvurularını gerçekleştirebilirler. Gaziantep başvuru merkezi BLS Ankara’ya; İzmir ve Antalya şehirleri ise BLS İstanbul vize başvuru merkezine bağlıdır.
D Tipi Ulusal Vize başvuruları Ankara İspanya Büyükelçiliğinden ya da İstanbul Başkonsolosluğundan randevu alınarak şahsen gerçekleştirilmelidir.
İspanya C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
İspanya’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
İspanya D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
İspanya’ya 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin İtalyanca dil eğitimi, üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize sahibi öğrenciler İspanya’da ki eğitimlerine oturum izni alarak devam ederler.
İspanya vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
İspanya vize başvurusunda alınan vize türüne göre istenilen evraklar değişmektedir. Vize evrakları ile ilgili bilgi almak ve danışmanlarımızın size vize evrak listelerini göndermesini istiyorsanız Mayla Abroad iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
İspanya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
İspanya C-tipi vize başvuruları 15 iş gününde sonuçlanır. Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir. Bu nedenle, planlanan gidiş tarihinden ortalama 2 ay önce vize başvurularının gerçekleştirilmesi önerilmektedir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planlanan seyahat başlangıç tarihinden en az iki ay önce başvuruda bulunulması gerekir.
İspanya vize randevusu nereden alınır?
İspanya vize randevuları BLS International İspanya vize başvuru merkezi web online olarak alınabilir. Randevu almak ücretsizdir.
İspanya vize başvuru ücreti ne kadardır?
C Tipi Vizelerde;
- 12 yaş ve üzeri için: 222 TL
- 6- 12 yaş arası için: 129,50 TL
- 0-6 yaş arası için ücretsizdir.
D tipi Ulusal vize başvuru ücreti: 246,60 TL’dir.
BLS International vize merkezi aracılığı ile yapılan başvurularda 57,20 TL hizmet ücreti bulunmaktadır. Buna ek olarak 4 TL SMS ile Durum takip hizmet bedeli alınmaktadır
Kargo hizmeti satın alınmak istendiği takdirde ek olarak 30 Türk Lirası hizmet ücreti alınmaktadır.
Vize ücreti ve diğer tüm hizmet ücretlerinin başvuru esnasında ödenmesi gerekmektedir.
İspanya vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
İspanya vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. İspanya vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
İspanya turistik vize süresi ne kadardır?
İspanya C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
İspanya uzun süreli turistik vize almak mümkün mü?
İspanya’dan uzun süreli vize almak mümkün olmamaktadır. Konsolosluk 90 gün ve 90 günün altında kalış süresini dikkate alarak vize vermektedir. Vize başlangıç ve bitiş tarihi 3 ay, 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl gibi süreleri kapsayabilir ancak bu süreler içerisinde Schengen alabileceğiniz süre yine vizede belirtilmektedir.
Yeşil pasaport sahipleri İspanya vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
İspanya vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
İspanya vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak İtalya vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
İspanya konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
İspanya vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
İspanya vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
İspanya vize başvuru takibi nasıl yapılır?
BLS International İspanya vize başvuru merkezi vize başvuru sonrasında başvuru sahibine vize takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile BLS International web sitesi üzerinden takip yapılabilmektedir.
İspanya vizesine doğrudan İspanya Büyükelçiliği/ Konsolosluğuna başvurabilir miyim?
Vize başvuru sahiplerinin doğrudan İspanya Büyükelçiliği/ Konsolosluğuna vize başvurusu yapma hakları vardır.
İspanya vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
İspanya D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den İspanya’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
İspanya vizesi almak zor mudur?
İspanya vizesi almak zor değildir. Ancak her vizede olduğu gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimizde danışmanlarımız sizi vize alabilmek için yerine getirmeniz gereken şartlar ve istenilen evraklar konusunda bilgilendirecektir.
İspanya vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Fransa Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Fransa vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Fransa’ya seyahat edecek kişilerin seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, transit ve ya 90 günü aşan D tipi Ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Fransa vize başvurusu nereye yapılır?
Fransa vize başvurularını VFS Global Fransa Vize Başvuru merkezi aracılığı ile alır. VFS Global Fransa Vize Başvuru Merkezleri İstanbul ve İzmir şehirlerinde bulunmaktadır.
Başvuru sahipleri önceden randevu alarak, VFS Global vize başvuru merkezleri yerine doğrudan İstanbul Fransa Başkonsolosluğu’na da başvuruda bulunabilirler.
Fransa D tipi Ulusal vize başvuruları çağrı merkeziden randevu alınarak doğrudan İstanbul Fransa Başkonsolosluğu’na yapılmaktadır.
Fransa C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Fransa’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Fransa D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Fransa’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin; eğitim türü fark etmeksizin D tipi Ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize ile öğrenciler eğitim süreleri boyunca vizeye sahip olacaktır. Bu vize Fransa’dan uzatılabilir bir vize türüdür.
Fransa vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
- Fransa vize başvuru formu
- Pasaport
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Yurtdışı Seyahat Sağlık sigortası
- Eğitim kurumundan alınmış kabul belgesi/ vize mektubu ya da davetiye belgesi
- Maddi gelir evrakları
- Banka mektubu ve banka hesap dökümleri
Fransa vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Fransa uygun gördüğü durumlarda kısa süreli Schengen vizelerini 72 saat içerisinde sonuçlandırabilir. Bazı durumlarda bu süre daha uzun olabileceği için başvuru sahiplerine Fransa’ya gidecekleri günden 15 gün önce vize başvurusunda bulunmaları önemle tavsiye edilmektedir. Uzun süreli vizeler için bu süreç daha fazla zaman gerektirmektedir.
Fransa vize randevusu nereden alınır?
Fransa vizesi randevuları VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinin web sitesinden ücretsiz ve online alınabilir.
Fransa vize başvuru ücreti ne kadardır?
Fransa vize başvuru ücreti 90 günü aşmayan vizeler için 60 Euro, 90 günü aşan seyahatlerde 99 Euro’dur. Buna ek olarak VFS Global 26 Euro hizmet ücreti almaktadır. 0-5 yaş arası kişiler vize başvuru ücretinden muaftır. 6-12 yaş arasındaki kişiler içinse vize başvuru ücreti 35 Euro’dur. Bu ücretler vize başvuru günü VFS Global vize başvuru merkezine nakit olarak ödenir.
Kargo hizmeti için 10 Euro talep edilmektedir.
Fransa vize başvurum sonrasında pasaportumu nasıl geri alırım?
İstanbul Fransa Başkonsolosluğu VFS Vize Merkezine pasaportu içeren kapalı bir zarf gönderir. Vize talep edenler, başvuru esnasında tercihine göre acil kargo hizmetinden yararlanabilirler veya pasaportlarını Merkezden alabilirler.
Fransız Konsolosluğu’ndan uzun dönem vize başvurusu yapan kişiler pasaportlarını;
Kimliklerini ibraz ederek ya da yetki dilekçelerini verdiği temsilci aracılığı ile VFS Global Fransa Vize Başvuru Merkezi’nden hafta içi her gün 16:30 – 17:30 saatleri arasında teslim alabilirler.
Fransa vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Fransa vize başvurusu için gerekli vize fotografı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Fransa vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Fransa turistik vize süresi ne kadardır?
Fransa’da C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Yeşil pasaport sahipleri Fransa vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Fransa vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Fransa vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Fransa vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Fransa konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden 1 gün sonra bitmelidir.
Fransa vizesi için davetiye gerekli mi?
Fransa vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Fransa’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Fransa’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
Fransa vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Fransa VFS Global vize merkezi, yapılan başvuru sonrasında başvuru takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile VFS Global web sitesi üzerinden takip yapılmaktadır.
Fransa vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Fransa D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den Fransa’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye veya Schengen alanı dışındaki bir ülke üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Fransa vize başvuru ücreti ve hizmet ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Fransa vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Fransa vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Okul ödemesinin doğru bir şekilde yapılarak dekont temini
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Polonya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Polonya vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Polonya’ya seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Polonya vize başvurusu nereye yapılır?
Polonya vize başvurularını VFS Global Polonya Vize Başvuru merkezi aracılığı ile alır. VFS Global Polonya vize başvuru merkezleri Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Antalya, Trabzon şehirlerinde bulunmaktadır.
Polonya C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Polonya’ya 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Polonya D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Polonya’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin; üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize ile öğrenciler Polonya’da oturum alarak eğitimlerine devam ederler.
Polonya vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
- Polonya vize başvuru formu
- Pasaport
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Sağlık sigortası
- Eğitim kurumundan alınmış kabul belgesi/ vize mektubu ya da davetiye belgesi
- Maddi gelir evrakları
- Banka mektubu ve banka hesap dökümleri
Polonya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Polonya vize başvuruları 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Polonya vize randevusu nereden alınır?
Polonya vizesi randevuları VFS Global vize başvuru merkezlerinin web sitesinden ücretiz ve online alınır.
Polonya vize başvuru ücreti ne kadardır?
Polonya vize başvuru ücreti 71 US$’dır. Buna ek olarak VFS Global 20 Euro hizmet ücreti almaktadır. 0-6 yaş arası kişiler vize başvuru ücretinden muaftır. 6-12 yaş arasındaki kişiler içinse vize başvuru ücreti 42 US$’dır. Bu ücretler vize başvuru günü VFS Global vize başvuru merkezine nakit olarak ödenir.
Polonya vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Polonya vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Polonya vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Polonya turistik vize süresi ne kadardır?
Polona C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Yeşil pasaport sahipleri Polonya vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Türkiye’den ya da Polonya’dan vize başvurusunda bulunabilirler.
Polonya vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Polonya vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Polonya vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Polonya konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
Polonya vizesi için davetiye gerekli mi?
Polonya vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Polonya’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Polonya’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
Polonya vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Polonya VFS Global vize merkezi, yapılan başvuru sonrasında başvuru takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile VFS Global web sitesi üzerinden takip yapılmaktadır.
Polonya vizesinin tek girişli, iki girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Polonya D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den Polonya’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Polonya vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Polonya vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Polonya vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Macaristan Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Macaristan vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Macaristan’a seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Macaristan vize başvurusu nereye yapılır?
Macaristan Turistik (C-tipi) vize başvurularını 10 Kasım 2017 tarihinde Macaristan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş AS Visa Başvuru merkezi aracılığı ile alır. AS Visa başvuru merkezleri yalnızca Ankara ve İstanbul şehirlerinde bulunmaktadır.
Macaristan Ulusal vize (D- tipi) başvuruları Macaristan Konsolosluğuna bizzat yapılır. Başvuru esnasında kısa bir mülakat ve biyometri uygulaması yapıldığı için başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir.
Macaristan C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Macaristan’a 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Macaristan D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Macaristan’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin; üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize ile öğrenciler Macaristan’da oturum alarak eğitimlerine devam ederler.
Macaristan vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
- Macaristan vize başvuru formu
- Pasaport
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Sağlık sigortası
- Eğitim kurumundan alınmış kabul belgesi/ vize mektubu ya da davetiye belgesi
- Maddi gelir evrakları
- Banka mektubu ve banka hesap dökümleri
Macaristan vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
C tipi vizeler ortalama 5 ile 15 gün arasında sonuçlanırken, eğitim amaçlı D tipi Ulusal vize başvuruları 15 günde sonuçlanmaktadır.
Macaristan vize randevusu nereden alınır?
Macaristan C tipi vize başvurularında randevular AS Visa merkezinden alınır. D tipi vize başvurusu içinse randevular Macaristan Konsolosluğu’nun sitesinden alınır.
Macaristan vize başvuru ücreti ne kadardır?
Macaristan vize başvuru ücreti 60 Euro’dur. AS Visa başvuru merkezinde ya da Macaristan Konsolosluğunda başvuru esnasında nakit ödenir.
Macaristan vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Macaristan vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Macaristan vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Macaristan turistik vize süresi ne kadardır?
Macaristan C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Yeşil pasaport sahipleri Macaristan vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Macaristan’dan vize başvurusunda bulunabilirler.
Macaristan vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Macaristan vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Macaristan vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Macaristan konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
Macaristan vizesi için davetiye gerekli mi?
Macaristan vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Macaristan’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Macaristan’a seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
Macaristan vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Macaristan D-tipi vize sonuçlarını telefon veya e-mail aracılığı ile bildirir. Pasaport başvuru sahibi tarafından veya yetkilendirdiği biri tarafından teslim alınabilir.
Macaristan C-tipi vizelerde ise, AS Visa başvuru merkezinin sitesi üzerinden başvuru sonunda verilen takip numarası ile takip yapılabilir. Pasaport başvuru sahibi tarafından ya da yetkilendirdiği biri tarafından teslim alınabilir.
Macaristan vizesinin tek girişli, iki girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Macaristan D Tipi vizeler tek girişlidir, bütün Schengen alanını kapsar. Macaristan’a girildikten sonra 30 gün içerisinde oturum izni alınması gereklidir. C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den Macaristan’a seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız. Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Macaristan vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Macaristan vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Macaristan vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
Sizin adınıza randevunun alınması
Vize dosyanızın kontrolü
Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
Randevu ile ilgili bilgilendirme
Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Macaristan vize danışmanlık hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Avusturya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Avusturya vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Avusturya’da seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Avusturya vize başvurusu nereye yapılır?
Avusturya vize başvurularını VFS Global Vize başvuru merkezleri ve Avusturya Elçilikleri/Konsoloslukları kabul etmektedir. VFS Global vize başvuru merkezlerine yapılacak başvurular C tipi vize başvurusu kategorisine giren 90 günün altındaki başvurular olmalıdır. Avusturya Büyükelçiliği ve Avusturya Konsoloslukları 90 günü aşan D tipi (Ulusal vize ) başvurularını kabul etmektedir.
Avusturya C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Avusturya’da 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Avusturya D-tipi (Ulusal vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Avusturya’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin Almanca dil eğitimi, üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize sahibi öğrenciler Avusturya’da ki eğitimlerine oturum izni alarak devam ederler.
Avusturya vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
Avusturya vize başvurusunda alınan vize türüne göre istenilen evraklar değişmektedir. Kısa süreli C tipi vizelerde seyahat amacına göre spesifik evraklar istenir. D Tipi Ulusal vizelerde ise bazı zorunlu koşulları yerine getirmek gereklidir; Kalınacak süre kadar maliye onaylı konaklama sözleşmeleri, Avusturya’da bir banka hesabında gösterilmesi gerekene para en önemli iki vize koşuludur. Vize evrakları ile ilgili daha fazla bilgi almak ve Mayla Abroad danışmanlarımızın size vize evrak listelerini göndermesini istiyorsanız iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Avusturya vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Avusturya vize başvurusu için gerekli vize fotografı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Avusturya vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Avusturya vizesi için banka hesabımda ne kadar para göstermeliyim?
Hem C tipi hem de D tipi vize başvurularında başvuru sahibinin banka hesabına para göstermesi gerekir. D Tipi Ulusal vize başvurusunda belli başlı kriterler vardır. Bu kriterler aşağıdaki gibidir.
24 yaşına kadar olan başvuru sahipleri, Avusturya’da bir banka hesabında, ay bazında 487,53 Euro (12 ay süreliğine) yani 5850,36 Euro para göstermelidir.
24 yaş üzeri olan başvuru sahipleri ise yine Avusturya’da bir banka hesabında ay bazında 882,78 Euro (12 ay süreliğine) yani 10593,36 Euro para göstermelidir.
Avusturya vize başvurusu esnasında konaklama sözleşmesi sunmak zorunda mıyım?
Avusturya hükümeti konaklama noktasına çok hassastır. Avusturya her yıl yurtdışından çok fazla insan tarafından ziyarete uğrar. Avusturya üniversiteleri dünya çapında pek çok öğrenci tarafından eğitim alınmak istenen üniversitelerdir. Hal böyle olunca çok fazla talep vardır, lakin talebi karşılayacak kadar konaklama yoktur. Avusturya hükümeti bu durumun ülkede öğrencilere sıkıntı yaratmaması için vize başvurusu esnasında öğrencilerin konaklamasının olmasından emin olmak ister ve maliye onaylı konaklama sözleşmeleri görmek ister. Avusturya’da konaklama bulmak çok zordur. Mayla Abroad İzmir, Denizli ofisleri size bu konuda yardımcı olmaktadırlar.
Avusturya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Avusturya vize başvurusu sonuçlanma süresi C Tipi vize kategorisinde 5 ila 15 iş günü arasında değişmektedir.
D Tipi Ulusal vize kategorisinde vize başvurularının sonuçlanma süresi minimum 2,5 ay bazı zamanlarda ise 4 ay’dır. Bahsettiğimiz tüm süreler başvurduğunuz dönem yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Mayla Abroad danışmanınıza sorarak güncel vize sonuçlanma sürelerini öğrenebilirsiniz.
Avusturya vize randevusu nereden alınır?
Avusturya C tipi vize başvuruları için randevular VFS Global Avusturya yetkili vize servisinin web sitesinden on-line ve ücretsiz bir şekilde alınmaktadır. D Tipi Ulusal Vize randevuları ise yine VFS Global vize başvuru merkezinin 0212 373 58 25 numaralı çağrı merkezinden alınır. D-tipi Ulusal vizeler için randevu ücreti 30,00 TL’dir. Herhangi bir Yapı Kredi bankasına yatırılır.
Avusturya vize başvuru ücreti ne kadardır?
C Tipi Vizelerde; Avusturya vize başvuru ücreti 12 yaş ve üzeri için 60,00 Euro’dur.
- 6-11 yaş arası çocuklardan (12’ye basmayan) 35,00 Euro vize başvuru ücreti alınır.
- 0-5 yaş arası çocuklardan vize başvuru ücreti alınmamaktadır.
D Tipi Vizelerde ise; öğrenci vizesi başvuru ücreti: 80,00 Euro’dur.
VFS Global vize başvuru merkezi aracılığıyla alınan vize kategorisinde, VFS Global hizmet ücreti 19,57 Euro’dur.
VFS Global’den kargo hizmeti satın alınmak istenirse fiyatı 11,00 Euro’dur.
Ödeme Vize başvuru merkezinde Euro bazında nakit ödenir. Para üstü ise TL geri iade edilir. Merkezlerde metal para geçmez. 500 Euro banknotlar kabul edilmez.
Avusturya vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Avusturya vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Avusturya turistik vize süresi ne kadardır?
Avusturya C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Avusturya’dan uzun süreli turistik vize almak mümkün mü?
Avusturya’dan uzun süreli vize almak mümkün olmamaktadır. Konsolosluk 90 gün ve 90 günün altında kalış süresini dikkate alarak vize vermektedir. Vize başlangıç ve bitiş tarihi 3 ay, 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl gibi süreleri kapsayabilir ancak bu süreler içerisinde Schengen alabileceğiniz süre yine vizede belirtilmektedir.
Avusturya vizesi için davetiye gerekli mi?
Avusturya vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Avusturya’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Avusturya’ya seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
Yeşil pasaport sahipleri Avusturya vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Avusturya’dan vize başvurusunda bulunabilirler.
Avusturya vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Avusturya vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Avusturya vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Avusturya konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
Avusturya vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Avusturya C Tipi vizelerde VFS Global vize başvuru merkezine yapılan başvuru sonrasında başvuru takip numarası verilmektedir. Bu takip numarası ile VFS Global web sitesi üzerinden takip yapılmaktadır.
Avusturya, D Tipi vizelerde başvuru sonuçlandığında başvuru sahibine telefon ile bilgi verir ve başvuru sahibinden pasaportunu teslim alabilmesi için yeniden vize randevusu almasını ister. Bu defaki vize randevusunda herhangi bir ücret yoktur.
Avusturya vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Avusturya D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den Avusturya’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Avusturya vizesi almak zor mudur?
Avusturya vizesine zor demek olmaz. Avusturya, her ülkede olduğu gibi kendine has kuralları olan bir ülkedir. Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimizde danışmanlarımız sizi vize alabilmek için yerine getirmeniz gereken şartlar ve istenilen evraklar konusunda bilgilendirecektir.
Avusturya vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Yunanistan Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yunanistan vize başvurusu yapacağım, hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Yunanistan’a seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. 90 günün altında C tipi vize kategorisinde yer alan; Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ve fuar ziyareti, eğitim kültürel sportif ve etkinlik amaçlı seyahat, öğrenci gezileri, staj, transit ve ya 90 günü aşan ulusal vize kategorilerinden size uygun olan seçeneğe başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Yunanistan vize başvurusu nereye yapılır?
Yunanistan vize başvurularını İstanbul ve İstanbula bağlı şehirlerde Kosmos Yunanistan vize başvuru merkezi ile; İzmir, Antalya, Ankara, Gaziantep, Bodrum, Bursa, Edirne ve Marmaris şehirlerinde/bölgelerinde ise VFS Global Yunanistan vize başvuru merkezleri aracılığı ile alır. 90 günü aşan D tipi uzun dönem vize başvuruları doğrudan Yunanistan Büyükelçiliğine/Konsolosluğuna yapılmaktadır.
Yunanistan C-tipi vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Yunanistan’a 90 gün ve daha kısa süre seyahat edecek kişilerin C tipi vize kategorisinde vize başvurusu yapması gereklidir. C tipi vize geçici kalış imkanı sağlayan uzatılamayan bir vize türüdür.
Yunanistan D-tipi (Ulusal Vize) vize nedir? Kimler başvurmalıdır?
Yunanistan’da 90 günün üzerinde eğitim alacak kişilerin dil eğitimi, üniversite ve master programları başta olmak üzere eğitim türü fark etmeksizin D tipi ulusal vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. D Tipi vize sahibi öğrenciler Yunanistan’daki eğitimlerine oturum izni alarak devam ederler.
Yunanistan vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?
Yunanistan vize başvurusunda alınan vize türüne göre istenilen evraklar değişmektedir. Vize evrakları ile ilgili bilgi almak ve danışmanlarımızın size vize evrak listelerini göndermesini istiyorsanız Mayla Abroad iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Yunanistan vize başvuruları C tipi vize başvurularında ortalama 5-6 iş gününde sonuçlanır. Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir. Bu nedenle, planlanan gidiş tarihinden en az 15 gün önce vize başvurularının gerçekleştirilmesi gerekir. Yunanistan vize başvuruları planlanan seyahat tarihinden en erken 3 ay önce yapılabilmektedir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planlanan seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuruda bulunulması gerekir.
Yunanistan vize randevusu nereden alınır?
Yunanistan vize randevuları- Kosmos/ VFS Global vize başvuru merkezi web sitesinden online veya telefonla alınabilir. Randevu almak ücretsizdir.
Yunanistan vize başvuru ücreti ne kadardır?
Yunanistan Kosmos ve VFS Global Vize Başvuru merkezleri için;
C Tipi Vizelerde;
- 12 yaş ve üzeri için: 282 TL
- 12 yaşın altındakiler için ücretsizdir.
D tipi Ulusal vize başvuru ücreti 846 TL’dir.
Kosmos vize merkezi ve VFS Global vize merkezi aracılığı ile yapılan başvurularda 94 TL hizmet ücreti alınmaktadır.
Tüm ücretler Türk Lirası olarak kabul edilmektedir.
Yunanistan vizesi için vize fotoğrafı özellikleri nasıldır?
Yunanistan vize başvurusu için gerekli vize fotoğrafı ölçüleri diğer Schengen alanındaki ülkelerle aynıdır. Yunanistan vize fotoğrafı; biyometrik özelliklerde, rötuşsuz, beyaz fon üzerine, 35*45 mm ebatlarında tüm yüzün net göründüğü bir fotoğraf olmalıdır.
Yunanistan turistik vize süresi ne kadardır?
Yunanistan C tipi vizelerde maksimum kalış izni 90 gün olarak verilmektedir. Vize formunda belirtilmiş olan kalış günü sayısı dikkate alınarak konsolosluk vize tarihlerinizi kendisi belirler.
Yunanistan uzun süreli turistik vize almak mümkün mü?
Yunanistan’dan uzun süreli turistik vize almak mümkün olmamaktadır. Konsolosluk 90 gün ve 90 günün altında kalış süresini dikkate alarak vize vermektedir. Vize başlangıç ve bitiş tarihi 3 ay, 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl gibi süreleri kapsayabilir ancak bu süreler içerisinde Schengen alabileceğiniz süre yine vizede belirtilmektedir.
Yeşil pasaport sahipleri Yunanistan vizesi almalı mı?
Yeşil pasaport sahipleri her 180 günlük dönemde tek giriş çıkış veya daha fazla giriş çıkış yaparak en fazla 90 gün Schengen alanında kalabilir.
Uzun süreli seyahatlerde yani D tipi vize ihtiyacı duyan Yeşil pasaport sahipleri Türkiye’den vize başvurusunda bulunmalıdır.
Yunanistan vizesinde sağlık sigortası gerekli mi?
Yunanistan vizesinde sağlık sigortası gereklidir. C tipi vizelerde Schengen alanını kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası yeterli olurken D tipi vize ile öğrenci olarak Yunanistan vize başvurusunda bulunan kişiler öğrenci seyahat sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
Yunanistan konsolosluğu sigorta poliçesi üzerinde saat belirtilmediği sürece sigortanın başlangıç saatini 12.00 olarak kabul eder. Bu nedenle de sigorta poliçesi seyahat tarihinizden en az bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinizden en az bir gün sonra bitmelidir.
Yunanistan vizesi için davetiye gerekli mi?
Yunanistan vizesinde davetiye belirli durumlarda gereklidir. Yunanistan’da yaşayan akrabanız var ise davetiye göndermesi tavsiye edilir. Bunun dışında aile veya arkadaş ziyareti amacıyla Yunanistan’a seyahat ediyorsanız davetiye almanız zorunludur.
Yunanistan vize başvuru ücreti vize ret durumunda iade edilir mi?
Yunanistan vize ret durumunda maalesef aldığı hiçbir ödemeyi geri iade etmez.
Yunanistan vize başvuru takibi nasıl yapılır?
Kosmos/ VFS Global Yunanistan vize başvuru merkezi ve konsolosluklar yapılan vize başvuru sonrasında başvuru sahibine vize takip numarası vermektedir. Bu takip numarası ile Kosmos ya da VFS Global Başvuru merkezlerinin web sitesi üzerinden takip yapılabilmektedir.
Yunanistan vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasının farkı nedir?
Yunanistan D Tipi vizeler çok girişli çıkışlı vizelerdir. Ancak C Tipi yani kısa süreli vizelerde tek girişli ve çok girişli olarak vize verilmesi vize dosyanızdaki seyahat planına göre konsoloslukların takdirindedir. Tek girişli vize sahibi iseniz; Türkiye’den İtalya’ya seyahat ettiğinizde diğer Schengen ülkelerine giderken sıkıntı yaşamazsınız. Ancak Schengen alanından çıktıktan sonra vize süreniz devam ediyor olsa bile tekrar Schengen alanına giriş yapamazsınız.
Çok girişli vize sahibi iseniz; Türkiye üzerinden vize süreniz içerisinde istediğiniz kadar Schengen alanına giriş çıkış yapabilirsiniz.
Yunanistan vizesi almak zor mudur?
Yunanistan vizesi almak zor değildir. Ancak her vizede olduğu gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Mayla Abroad İzmir ve Denizli ofislerimizde danışmanlarımız sizi vize alabilmek için yerine getirmeniz gereken şartlar ve istenilen evraklar konusunda bilgilendirecektir.
Yunanistan vize danışmanlık hizmetimiz neleri kapsamaktadır?
- Başvuru türünüze uygun olarak hazırlanması gereken evraklar ile ilgili doğru bilginin size aktarılması
- Sizin adınıza randevunun alınması
- Vize dosyanızın kontrolü
- Uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızın yapılması
- Seyahat amacınızı açıklayan dilekçelerin yazılması
- Randevu ile ilgili bilgilendirme
- Vize sonucunuz çıktığında seyahat ile ilgili gerekli bilgilerin aktarılmasını içermektedir.
Dil Okulları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Dil Okulları Hakkında Genel Sorular
Dil Okulu Nedir?
İngilizce, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Fransızca gibi dilleri öğrenmek amacıyla bu dillerin anadil olarak konuşulduğu ülkeye giderek eğitim alınan özel kuruluşlardır.
Öğrenciler dil eğitimi eğitim almak ve kendileri gibi uluslararası öğrencilerle bir arada bulunarak dil öğrenmek amacıyla dil okullarına katılırlar.
Zincir okul ne demek?
Bir dil okulunun birden fazla şehir ve ülkede hizmet veriyor olması o okulun zincir bir dil okulu olduğunu göstermektedir.
Yerel (Lokal) okul ne demek?
Tek bir şehirde veya tek bir ülkede eğitim veren dil okulları yerel okullardır. Bu okullar küçük kapasiteli olabileceği gibi büyük kapasiteli okullarda olabilir.
Yerel veya zincir okullar arasında fark var mıdır?
Dil eğitimi veren yerel okullar genellikle küçüktür ve öğrencilerinin çoğu edindiği referanslar aracılığı ile gelir. Bu nedenle öğrenci memnuniyetini üst planda tutarlar. Bu tarz okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarının dikkate alınması ve gerektiğinde gerekli değişikliklerin yapılması kolay ve hızlıdır. Zincir okullarda ise eğitim kalitesi garanti edilir. Bu tarz okullarda teknolojiyi, yenilenme, eğitim teknikleri ön üst planda tutulur.
Dil okuluna gitmek için kaç yaşında olmalıyım?
Dil okuluna 16 yaşını tamamlamış (bazı okullarda minimum katılım yaşı 18’dir)herkes eğitim alabilir. Yaz dönemlerinde lise ve üniversite öğrencilerinin dil eğitimi katılımı çoğaldığı için yaz döneminde ortalama yaş aralığı 20-25 arasındayken, bahar ve kış aylarında yaş grubu ortalaması 25-30 arasındadır. 16 yaşın altındakiler yaz okulu programına katılır.
30 yaş veya 40 yaş üzerindeki kişiler için programlar var mı?
Bazı okullar 30 yaş ve üzerindeki dil eğitimi almak isteyen kişilere özel sınıflar yapabilmektedir. Bu sınıflar her okulda yoktur. Bazı okullarda ise 30 yaş üzerindeki öğrenciler için özel merkezler bulunmaktadır.
Dil okullarındaki Türk öğrenci oranları nasıldır?
Dil okullarında Türk öğrenci oranları döneme ve merkeze göre değişkenlik göstermektedir. Hiç Türk öğrencinin olmadığı Dil Okulu bulmak ya da bunu vaadetmek doğru değildir. Okullar mevcut dönemlerde ki Türk öğrenci oranlarını veya planlanan yaklaşık Türk öğrenci oranlarını belirtmektedir.
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim danışmanınızla iletişime geçerek gideceğiniz dönem için yaklaşık Türk öğrenci oranlarını öğrenebilirsiniz.
Dil Okulundaki sınıf mevcudu nedir?
Dil okullarında sınıflar öğrencilerin öğrenim kalitesini en üst düzeye çıkaracak şekilde dizayn edilmiş olup 10-15 kişi arasında değişmektedir.
Yurtdışındaki dil okullarında kaç sınıf vardır?
Her dil okulunun öğrenci kapasitesi ve sınıf kapasitesi birbirinden farklıdır. Bazı okullar 300 öğrenci kapasiteliyken bazı okullar 700-1000 öğrenci kapasiteli olabilir. Sınıf sayısı da okulunun kapasitesine bağlı olarak değişmektedir. Okullarda her seviyenin eğitim alabileceği koşullara uygun bir şekilde sınıflar belirlenmektedir.
Yurtdışındaki dil okulları onaylı mı? Nerden bileceğim?
Her ülkede eğitim kalitesini ve okul standartlarının eğitime uygun olup olmadığını belirleyen kuruluşlar vardır. Bu kuruluşların isimleri ülkelere göre değişmektedir. Okulların bu kuruluşlara akredite olup olmadığını web siteleri üzerinden kontrol etmek mümkündür. Bu akreditasyonlara sahip olmayan okullar vize alımında sıkıntı yaşayabilir.
Dil Okullarının akreditasyonlarını kontrol edebileceğiniz kuruluşlar;
- Kanada için Languages Canada
- İngiltere için British Council ve English UK
- İrlanda için ACELS ve MEI
- Amerika için ACCET
- Avustralya için English Avustralya
- Yeni Zelanda için English New Zealand
- Avrupada ise Euquals Bildungsurlaub
Ekonomik fiyatlı dil okullarının dezavantajları nelerdir?
Ekonomik fiyatlı dil okulu döviz kurlarının yükseldiği şu dönemde özellikle Türk öğrenciler tarafından sorulmaktadır. Bu okullar İngilizce eğitim açısından diğer okullarla çok büyük bir farka sahip değildir ancak ekonomik dil okullarına giden öğrencilerin karşılaşabileceği ve hazırlıklı olması gereken bazı konular vardır.
Bu okullar uygun fiyatlı olduğu için Türk öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmekte ve dolayısıyla Türk öğrenci sayısı yüksek olmaktadır. Sınıfı oluşturan öğrencilerin orada bulunuş amaçları birbirinden farklıdır. Yani akademik kaygıyla veya bir hedef doğrultusunda eğitim alan öğrencilerin sayısı bu okullarda az olmaktadır. Ayrıca sınıflar 15 kişiden fazla olabilir. Size eğitim veren öğretmenler stajyer öğretmen olabilir. Tüm bu nedenden dolayı okul seçimi yaparken belirli bir kalitenin altına düşmemenizi öneriyoruz. Mayla Abroad Eğitim Danışmanları sizleri eğitim amaçlarınıza göre en doğru şekilde yönlendirecektir.
Ne kadar süre dil eğitimi almalıyım?
Dil eğitimi alınması gereken süre elbette ki her öğrenci için farklıdır. Süre belirlerken ilk olarak şu anki dil seviyesini tespit etmek gereklidir. Mevcut dil seviyesi üzerinden yola çıkarak hedeflenen dil seviyesine ulaşmak üzere ne kadar süre yeteceğini tespit etmek önemlidir. Başlangıç seviyesinden etkin konuşma seviyesine ulaşabilmek için minimum 9 aylık süre önerilmektedir.
En az-en fazla ne kadar süre dil eğitimi alabilirim?
Dil okullarında alınabilecek en az dil eğitimi süresi 2 haftadır. Maksimum bir öğrenci 1 yıl yani 52 hafta dil okuluna katılabilir.
İngilizce dil eğitimi alabileceğim ülkeler hangileridir?
Dünyanın her tarafında İngilizce eğitim alınabilecek bir dil okulu bulunmaktadır. Ancak İngilizce dil eğitimi için İngilizcenin anadil olduğu veya etkin konuşulduğu bir ülkeyi tercih etmek daha doğru olacaktır.
İngilizce dil eğitimi için öğrencilere önerdiğimiz ülkeler; İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda, Malta, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika (Cape Town)’dır.
İspanyolca dil eğitimi alabileceğim ülkeler hangileridir?
İspanyolca İngilizce’den sonra dünya üzerinde en çok konuşulan ikinci dildir. İspanyolca eğitim için önerdiğimiz ülkeler; İspanya, Şili, Küba, Meksika, Guatemala, Arjantin, Peru ve Kolombiya’dır.
Fransızca dil eğitimi alabileceğim ülkeler hangileridir?
Fransızca dil eğitimi almak isteyen öğrencilere önerdiğimiz ülkeler; Fransa ve Kanada’dır. Kanada’nın Quebec eyaletinde İngilizce kadar Fransızca’da konuşulmaktadır.
Almanca Dil Eğitimi Alabileceğim ülkeler hangileridir?
Almanca dil eğitimi için önerdiğimiz ülkeler; Almanya, Avusturya ve İsviçre’dir.
Dil Eğitimi alırken çalışma iznim olacak mı?
Dil eğitimi alırken öğrencilere birçok ülkede çalışma izni verilmemektedir. İngiltere, Amerika, Kanada, Almanya ve Malta gibi dil eğitiminde popüler olan ülkelerde dil eğitimi esnasında yasal çalışma izni yoktur.
Ancak bazı ülkelerde dil eğitimi alan öğrencilere belirli şartlar altında çalışma izni verilmektedir. İrlanda 25 hafta ve üzerinde dil eğitimine katılan öğrencilere haftada 20 ders saati ve üzerinde çalışma izni vermektedir. Avustralya’da öğrenci vizesi ile dil eğitimine katılan öğrenciler haftada 20 saat yani part time çalışma iznine sahiptir. Yeni Zelanda 14 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrencilere yine haftada 20 saat çalışma izni vermektedir.
Bu üç ülke dışında dil eğitimi alırken yasal olarak çalışma izni verilmemektedir.
Dil okulları şehre veya ülkeye göre değişir mi?
Dil okulları şehre veya ülkeye göre değişmemektedir. Zincir bir dil okulunun farklı şehir ve ülkelerdeki her iki merkezinde de kullandığı teknoloji ve sunduğu eğitim imkanları aynı olacaktır. Bu nedenle şehir ve dil okulu tercih ederken öncelikle gideceğiniz şehrin özelliklerine göre karar vermeniz daha doğru olacaktır.
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanınız sizi şehirlerle ve ülkelerle ilgili bilgilendirecektir.
Dil okuluna gitmek istiyorum ne zamana kadar karar vermeliyim?
Dil eğitimine katılacak öğrenciler seyahat etmek istedikleri tarihten yaklaşık 1 ay öncesinde en geç kayıt işlemlerini yapmış olmalıdırlar. Ancak vize başvurusunda bulunulabilmesi açısından gidiş tarihinden daha önce başvuru yapmış olmalarını tavsiye etmekteyiz.
Erken kayıt olmanın avantajları nelerdir?
Kayıt işlemlerini erken yapan öğrenciler okulların indirimlerinden faydalanabilir. Yaz döneminde dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için kayıt avantajlarının en yüksek olduğu aylar bir önceki yılın Kasım ve Aralık aylarıdır. Bu da seyahat tarihinden ortalama 7-8 ay öncesi demektir.
Erken kayıt olan öğrenci vize işlemlerini diğer öğrencilerden çok daha hızlı bir şekilde tamamlar ve uygun fiyatlı uçak bileti bulma şansı çok yüksek olur.
Erken kayıt olan öğrenci döviz kurlarını takip ederek gideceği döneme kadar daha düşük kurdan döviz alma imkanına da sahip olur.
Dil okuluna ilk başvuru nasıl yapılır?
Dil okuluna başvuru esnasında okulların kayıt formu doldurulur ve var ise pasaportunuzun kopyası ile birlikte okula gönderilir. Başvuru esnasında okulların yalnızca ön kayıt için talep etmiş oldukları ön kayıt ücretleri ödenmektedir.
Dil okuluna başvuru esnasında pasaport gerekli midir?
Dil okuluna kayıt esnasında pasaport zorunlu değildir. Okullar başvuruyu onaylamak için pasaport istememektedir. Ancak vize işlemlerine başlanmadan önce pasaportun kopyasının mutlaka okula gönderilmesi gerekir. Vize başvurusunda pasaport bilgilerinin de yer aldığı vize mektubu okul tarafından gönderilecektir.
Dil okulunun ödemesi nasıl ve ne zaman yapılır?
Bazı ülkelerde vize sonucu belli olduktan sonra ödeme yapılırken bazı ülkelerde ise vize başvurusu esnasında okul ve konaklama ücreti ödenmiş olmalı ve dekontu vize dosyasına konulmalıdır. Vizeden önce ödeme alan ülkelerde okul ödemesi başvurudan en geç bir hafta öncesinde yapılmalıdır. Ancak genel olarak dil okullarında okul ve konaklama ödemesi seyahat tarihinden en geç bir ay öncesinde yapılmalıdır demek daha doğru olacaktır.
Okul ücretini nasıl ödeyeceğim. Ödeme seçenekleri nelerdir?
Dil okullarından alınan eğitim, konaklama ve diğer ücretlerin toplamı faturada yazan toplam tutar doğrultusunda döviz olarak ödenmektedir. Okullara yapılan ödemeler direkt olarak kendi hesabınızdan okulun hesabına SWIFT işlemi ile gönderilir. Ancak dilerseniz ödemenizi Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığına yapabilirsiniz. Mayla Abroad sizin adınıza ödemelerinizi okula gerçekleştirmektedir.
Dil okulu ödememi kredi kartı ile taksitlendirebilir miyim?
Bazı dil okullarında kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Ancak kredi kartı ile yapılan ödemelerde taksitlendirme imkanı bulunmamakta ve okul komisyon talep edebilmektedir.
Geçerli turist vizem ile dil eğitimi alabilir miyim?
Geçerli turist vizesi ile her ülkede olmamak kaydı ile bazı ülkeler eğitim almanıza izin vermektedir. Bu eğitimin ders yoğunluğu ve süresi ülkeye göre değişiklik gösterebilir.
Dil Okullarında Eğitim Hakkında Sık Sorulan Sorular
Dil okullarında haftada kaç saat eğitim alabilirim?
Dil okullarında en az haftada 20 ders olmak üzere 25, 28, 30 ve maksimum 38 ders saati eğitim alınır. Belirtilen bu süreler ders saati olup 1 ders saati 45 dakika, 50 dakika veya 60 dakika olarak okuldan okula değişmektedir.
Genel İngilizce, Yoğun İngilizce ve Yarı-Yoğun ingilizce dil eğitimi arasındaki fark nedir?
Genel İngilizce dil eğitimi programları haftada 20 ders saati olarak verilmektedir. Öğrenciler sabah veya öğlen okuların sistemlerine göre eğitim almaktadır. Bu programa katılan öğrenciler yanlızca dinleme, anlama, konuşma, yazma ve okuma becerilerini yükseltmeye yönelik eğitim almaktadır.
Yarı Yoğun İngilizce dil eğitimi programları haftada 24 veya 25 derslik programlardır. Bu programlara katılan öğrenciler 20 ders saati genel ingilizce derslerine ek olarak 4 veya 5 ders saati spesifik alanlarda dersler almaktadır.
Yoğun İngilizce dil eğitimi programları haftada 28 ders ve üzerinde eğitim almak isteyen öğrencilerin seçmiş olduğu programlardır. Bu programlara katılan öğrenciler 20 ders saati genel ingilizceye ek olarak 8 ders veya daha fazla ders almaktadır. Ders saatileri okuldan okula değişiklik göstermektedir.
Yoğun programlarda öğrenciler Genel ingilizce ders saatlerini TOEFL, IELTS Hazırlık veya İş İngilizcesi, Akademik İngilizce gibi dersler ile değiştirebilirler. Öğrencilerin ana derslere ek olarak seçebileceği öğleden sonra dersleri okuldan okula değişiklik göstermektedir.
Bütçeme uygun dil okulu var mıdır?
Dil okullarında farklı eğitim ve konaklama fiyatları bulunmaktadır. Fiyatlar planlanan süreye, şehire ülkeye ve seçmiş olduğunuz okula göre değişkenlik gösterecektir. Her ülkede bütçeye uygun bir okul bulunabilir.
Öğretmenlerim Native mi olacak?
Native’in tam karşılığı yerli demektir. Türkiye’de native öğretmenler ana dili ingilizce olan kişiler olup aslında bir çoğu öğretmen değildir. Yurtdışında dil okullarında eğitim veren öğretmenlerin hepsinin öğretmenlik belgesi bulunmaktadır. Ancak bazı öğretmenler ana dili ingilizce olmamasına rağmen ingilizce öğretmeni olarak görev yapabilir. Bunu sizin farkedebilmeniz pek mümkün değildir, çünkü bu kişiler uzun süredir ingilizce eğitim veren ve ingilizce konuşulan bir ülkede yaşayan kişilerdir.
Birebir ders alabiliyor muyum?
Dil okullarında birebir ingilizce eğitim almak mümkündür. Özellikle belirli amaçlar için giden veya daha hızlı bir öğrenme süreci isteyen öğrencilere birebir dersleri önermekteyiz. Birebir derslerde ders başına ücret alınmaktadır.
Dil Eğitimi haftada kaç gün veriliyor?
Dil eğitimleri hafta içi 5 gün verilmektedir. Pazartesi günü eğitimler başlar Cuma günü ise biter. Öğrenciler aksi belirtilmediği sürece dil okullarına her Pazartesi günü katılabilir. Başlangıç tarihleri yalnızca Pazartesi olabilmektedir. (Pazartesi günü resmi tatil ile Salı başlangıç yapılır)
Dil okullarında dersler hangi saatler arasında veriliyor?
Dil okullarının hepsinde farklı saatlerde eğitimler verilmektedir. Bazı okullar eğitimlerini sadece sabah düzenler ve yoğunluk durumuna göre öğlen dersleri de yapabilir. Bazı okullar ise ders programını bölerek sabah ve öğlen dersleri olarak ayırmakta ve öğleden sonra olan dersler için daha düşük eğitim ücreti almaktadır.
Dil okullarında ders içerikleri nasıl belirleniyor?
Dil okullarında temel dersler okuma, dinleme, anlama, yazma ve konuşma içeriklerinin hepsini kapsamaktadır. Yurtdışında dil eğitiminde öğrencilerin ihtiyacına yönelik konuşma her zaman bu 5 ana başlıktan daha fazla verilmektedir.
Dil Eğitimine katılacağım, beni hangi seviyeden başlatacaklar?
Dil okullarında başlangıç seviyesi öğrenciler için genellikle özel başlangıç tarihleri verilmektedir. Başlangıç seviyesi olmayan öğrenciler okulun ilk günü veya okula başlamadan önce seviye belirleme sınavına alınarak kendisine uygun seviyeden başlayacaktır.
Dil okuluna başladıktan sonra ders saatlerimi değiştirebilir miyim?
Dil okuluna başladıktan sonra ders saati değişikliği sadece yükseltme yönünde yapılabilmektedir. Yani genel ingilizce programı yarı yoğun ve yoğun ingilizce programına çevrilebilirken yoğun ingilizce programı genel ingilizce programına çevrilememektedir.
Dil eğitimim sonunda sertifika alacak mıyım?
Dil okullarının hepsi program sonrasında bitirilen seviyeyi ve eğitim alınan süreyi belirten dil kursu sertifikası vermektedir. Bu sertifikayı edinebilmek için derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Aldığım sertifika Türkiye’de geçiyor mu?
Dil okullarının vermiş olduğu sertifikalar dil bilgisini ifade eden belgelerdir. Dil Sertifikası İngilizce bilgisini belirtebilmek adına özgeçmişlerde yazılabilir. IELTS, TOEFL gibi sınavlar yerine geçmemektedir.
İş İngilizcesi Programlarına katılabilir miyim?
İş İngilizcesi programlarına herkes katılabilir, belirli bir mesleki tecrübe ve iş deneyimi istenmemektedir. Ancak İş İngilizcesi programlarına katılacak kişilerin ingilizce seviyeleri belirli bir düzeyde olmalıdır. Bunun için istenilen seviye orta seviyenin üzeridir. İş İngilizcesi alan öğrenciler; sadece tek bir alanda değil genel olarak iş yazışmaları, mülakatlar, telefonla konuşma, iş görüşmeleri gibi alanlarda eğitim alacaklardır.
IELTS/TOEFL Hazırlık Programına katılabilir miyim?
IELTS ve TOEFL gibi sınav hazırlık programlarına her öğrenci katılabilir. Öğrencilerden bu eğitimleri alabilmesi için beklenilen seviye minimum upper intermadiate-orta üzeri düzeyidir.
Yurtdışında IELTS/ TOEFL sınavına girebilir miyim?
Yurtdışında IELTS ve TOEFL sınavlarına girebilirsiniz. İlgili sınav merkezlerinden randevu alırken bulunduğunuz ülke ve şehri seçerek randevu alınabilmektedir.
Akademik İngilizce Eğitimine katılabilir miyim?
Akademik İngilizce eğitimi, yurtdışında veya Türkiye’de akademik eğitim alacak veya alan öğrenciler için sunulmaktadır. Bu programlarda; proje hazırlama, sunum yapma, essay yazma ve akademik kelime bilgisi gibi derslerde kullanılacak İngilizce bilgisini arttırmaya yönelik eğitimler verilmektedir.
SAT/GMAT/GRE ve Cambridge Sınavlarına Hazırlık Kursları var mı?
Yurtdışında bir çok ülke ve okul SAT, GMAT GRE ve Cambridge Sınavlarına Hazırlık kursları vermektedir. SAT, GMAT ve GRE Amerika kıtasında daha yaygın istenilen sınavlar olduğu için Amerika ve Kanada’da bu sınavlara hazırlık kursları daha yaygındır. Cambridge Sınavlarına Hazırlık kursları genel olarak İngiltere, İrlanda ve Malta’da yaygın olarak verilmektedir.
Akademik dönem- Akademik yıl programlarının Genel İngilizceden farkı nedir?
Akademik dönem ve akademik yıl programları ile genel – yoğun ingilizce programları ders içerikleri açısından birbiri ile aynıdır. Ancak genel yoğun İngilizce programlarına öğrenciler her Pazartesi katılabilirken akademik dönem akademik yıl programlarına katılacak öğrenciler için belirli başlangıç ve bitiş tarihleri bulunmaktadır. Akademik dönem – yıl programlarına katılacak öğrenciler bu tarihler dışında başlangıç yapamaz ve süre boyunca programa başka öğrenciler dahil olamaz.
Yurtdışında mesleki İngilizce eğitimi alabilir miyim?
Öğrenciler yurtdışıda mesleki alanda İngilizce eğitimi alabilirler. Mesleki İngilizce programları belirli alanlarda verilmekte olup bu alanlarda okuyan veya çalışan-çalışmak isteyen kişilere uygun programlardır.
Kişilerin mesleki ingilizce eğitimi alabilmesi için orta seviye ve üzerinde ingilizce bilgisine sahip olması gereklidir.
En çok tercih edilen mesleki ingilizce programları şunlardır;
- Hukuk İngilizcesi,
- İşletme ve Finans İngilizcesi,
- Muhasebe ve Pazarlama İngilizcesi
- Havacılık İngilizcesi
- Sinema ve Film İngilizcesi
- Dijital Media İngilizcesi
- Moda ve Tasarım İngilizcesi
- Girişimcilik İngilizcesi
- Spor İngilizcesi
Mesleki ingilizce ile sertifika programları arasındaki fark nedir?
Mesleki ingilizce programları ile sertifika programları birbirinden farklıdır. Mesleki ingilizcede öğrenciler belirli bir alanda ihtiyaç duydukları veya duyacakları ingilizce bilgisini öğrenirken sertifika programlarında ingilizce değil belirli bir alanda ingilizce eğitim verilmektedir. Öğrenciler her iki program sonunda sertifika almaktadır.
Dil Okullarında Konaklama Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yurtdışı dil eğitimim esnasında konaklamamı kim organize edecek?
Yurtdışı dil eğitiminiz esnasında konaklamanızı eğitim alacağınız okullar organize etmektedir. Her okulun öğrencisi için sunduğu farklı konaklama seçenekleri vardır. Herkes için doğru bir konaklama mutlaka vardır. Mayla Abroad yurtdışı eğitim danışmanları sizlere beklenti ve tercihleriniz doğrultusunda en uygun olan konaklama seçeneklerini sunmaktadır.
Yurtdışında dil okullarının sunduğu konaklamalar nedir?
Yurtdışında bulunan dil okulları öğrencilerine birçok konaklama alternatifi sunar. Her okulun sunduğu alternatifler imkanlarına göre değişir. Aile yanı konaklamalar en ekonomik ve popüler konaklama türüdür. Bunun dışında; yurt, apartman daireleri, öğrenci evleri, gibi konaklama seçenekleri de vardır.
Aile Yanı Konaklama (Homestay konaklama) nedir?
Aile Yanı konaklamalar dil okulları tarafından organize edilir. Aileler okullar tarafından belirli kriterlere uygun olarak seçilir ve sürekli öğrenci ağırlayan deneyimli kişilerdir. Aile yanı konaklama seçeneklerinde öğrenciler ağırlıklı kendilerine ait odalarda konaklar. Ancak bazı durumlarda ve istenildiği takdirde farklı bir öğrenci ile çift kişilik oda konaklamalar da organize edilebilir. Öğrenciler aile yanı konaklamalarda yemek planını; yemeksiz, yalnızca sabah kahvaltısı, ya da sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil şeklinde seçebilirler. Aile yanı konaklamanın en büyük avantajı; gidilen ülkenin kültürünün yakından tanınması, o kültürden insanlarla aynı ortamın paylaşılması ve doğru yabancı dil pratiğinin yapılmasıdır.
Kalacağım aileyi kendim seçebilir miyim?
Ailenizi kendiniz seçemezsiniz. Lakin aile ile ilgili bazı önemli tercihlerde bulunabilirsiniz.
Örneğin, kalacağınız ailenin evinde hayvan besleyip beslememesine yönelik tercihte bulunabilirsiniz. Yurtdışındaki ailelerin çoğu evlerinde hayvan besler. Bu ağırlıklı kedi-köpek olmak ile birlikte; tavşan, fare, kaplumbağa, vs gibi farklı hayvanlarda olabilir. Öğrenci kayıt esnasında, spesifikte olmasını istemediği hayvanları belirtebilmekle birlikte hiç hayvan olmasın da isteyebilir.
Diğer bir konu; Aile’nin evi büyük ise evin içerisinde sizden başka yine aynı dil okulundan bir öğrenci olabilir. Bu öğrenci farklı bir milliyetten olacaktır. Bu konuda hassasiyetiniz var ise yalnızca siz olmak isteyebilirsiniz.
Özel diyet, alerjik bir durum, sürekli kullandığınız bir ilaç, vs gibi özel durumlarınızı okula bildirebilirsiniz. Okullar size uygun aile organize ederken bu durumları göz önünde bulundurmaktadır.
Maya Abroad yurtdışı eğitim danışmanlığı sizi en uygun aile yanı organizasyonunu yapmaktadır.
Aile yanı konaklamada internetim olacak mı?
Yurtdışındaki hemen hemen tüm ailelerin evinde internet bağlantısı vardır.
Aile yanında kalırken eve arkadaş getirebilir miyim?
Ailenizden izin isteyerek getirebilirsiniz.
Ailem bana anahtar verecek mi?
Yurtdışındaki aileler öğrencinin yaşı uygun olduğu takdirde evin bir anahtarını öğrenciye vermektedir.
Eve erken gelmek zorunda mıyım?
Aile yanı konaklamalarda eve giriş- çıkış saatlerinde aileniz size müdahale etmez. Yalnızca aile sizin sorumluluğunuzu taşıdığı için bu gibi durumlarda mutlaka ailenize eve geç kalacağınızı ya da o gece hiç gelmeyeceğinizi haber vermeniz gerekmektedir.
Evin mutfağını istediğim gibi kullanabilir miyim?
Aileler evin mutfağını kullanmanıza izin verirler. Yalnız bu konuyu kibarca sormanızda fayda vardır. Mutfak kullanımında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, mutfağı bulduğunuz gibi bırakmanızdır.
Aile yanı konaklama ile ilgili tavsiyeleriniz nedir?
Mayla Abroad yurtdışı eğitim danışmanlığı öğrencilerini uğurlamadan önce öğrencileri ile mutlaka tavsiyelerini paylaşmaktadır.
Gitmeden önce, aile ile iletişime geçebilir miyim?
Nasıl bir ailede kalacağınızın detayları siz yurtdışına gitmeden önce belli olmaktadır. Ailenin yaşı, çocuğu varsa detayları, çalıştığı işin detayları, hobileri, özel ilgi alanları, adresi, telefonu ve e-mail adresi sizinle paylaşılır. Önerimiz ailenizi gitmeden önce aramanız ya da e-mail göndermenizdir. Bu şekilde aile ile gitmeden önce iletişime geçebilir ona Türkiye’den istediği bir şey olup olmadığını sorarak sıcaklık kurabilirsiniz.
Ailenize giderken hediye almalı mıyım?
Aileler sizden hediye beklentisi içinde değildir. Lakin ufakta olsa bir hediye almanız ilk etapta güzel bir başlangıç oluşturacaktır. Bu hediye kültürünüze ait bir şey olursa çok daha kaynaştırıcı bir faktör olur. Örneğin, Türk kahvesi, cezve ve kahve fincanı, lokum veya nazar boncuğu en çok önerdiklerimiz arasında gelir.
Kaldığınız aileyi tanımak için çaba göstermeniz önemlidir.
Beraber yaşayacağınız aileyi tanımaya çalışmanız çok önemlidir. İlgi alanları, hobileri, yemek kültürü, kendileri ile ilgili bilgileri öğrenmeye çalışmanızı öneriyoruz. Elbette bunu yaparken saygı sınırlarını aşmamanız önemlidir. Bu şekilde hem kaldığınız kültürü yakından tanırsınız, hem de aile ile iletişiminizi arttırıp dil pratiği yapmış olursunuz.
Ailenize karşı açık olmanız önemlidir.
Özellikle konaklamanızın ilk haftalarında bu durum çok önemlidir. İlk haftalar karşılıklı gözlem haftasıdır. Ailenizde sizi gözlemler sizde ailenizi gözlemlersiniz. Dolayısı ile sevdiğiniz ve sevmediğiniz yemekleri ilk etapta kendilerine uygun bir dil ile söyleyebilirsiniz. Ortak alan kullanımları içinse, banyo’yu kullanacağınız saatleri ilk etapta belirlerseniz, ve mütemadiyen uyarsanız, konaklama sureniz boyunca Aile sizin banyoyu kullandığınız saatlerde boş bırakacaktır. Aynı şekilde siz de onların kullanım saatlerine özet göstermiş olursunuz ve çok rahat edersiniz.
Nazik ve kibar olmalısınız.
Ailenize karşı her zaman nazik ve kibar olmalısınız. Lütfen ve teşekkür ederim kelimelerini her zaman bolca kullanmanızı öneriyoruz.
Ailenizle birlikte vakit geçirmeye özen göstermelisiniz.
Aileler sizleri kendi yaşamlarına dahil ederler. Size misafir gibi değil evin bir ferdi gibi davranırlar. Sizi özgür bırakır, kişisel planlarınıza saygı duyarlar. Aynı saygıyı sizden de beklerler. Hafta sonları ya da akşamları sizi birlikte vakit geçirmeye davet edebilirler. Bu gibi davetlere katılmanız kültürü yakından tanımanıza, pratik yapmanıza katkı sağlayacaktır. Ailenizle dostluk kurmanız her zaman sizin avantajınıza olacaktır.
Aile yemeklerine katılmak zorunda mıyım?
Mümkün olduğunca aileniz ile birlikte yemek yemenizi öneririz. Aile yanı konaklamalar ağırlıklı akşam yemeğinin de dahil olduğu yemek planına sahiptir. Yemek zamanı evde olmaya çalışırsanız aileniz bu durumdan çok memnun olur. Aranızda sıcaklık kurmak için kendilerine masanın kurulmasında ya da bulaşıklarda yardımcı olabilirsiniz. Yemek sofraları kişileri tanımak ve yeni kelimeler öğrenerek konuşma becerilerini geliştirmek için harika bir fırsat sunar.
Yurt Konaklama nedir?(Student Residence)
Yurtdışında bulunan bazı okulların kendilerine ait ya da anlaşmalı çalıştığı yurt konaklama alternatifleri vardır. Bu seçenekte odalar tek kişilik olabildiği gibi, 2-3-4 kişilikte olabilir. Bazı yurtlarda oda içerisinde özel banyo alternatifi varken, bazı yurtlarda paylaşımlı banyo alternatifleri sunulur. Yurt konaklamalar ağırlıklı yemeksiz sunulur. Her yurtta öğrencilerin ortak kullanımında olan mutfaklar vardır. Öğrenciler kendi yemeklerini kendileri yapabilirler. Yurt konaklamaların en büyük avantajı öğrenciler için eğlenceli ve konforlu olmasıdır. Odaların temizliği özel görevliler tarafından düzenli olarak yapılır.
Apartman Daireleri konaklama nedir? (Flats)
Bazı yurtdışı dil okulları öğrenciler için apartman dairesinde konaklama alternatifi sunar. Daireler bulunulan ülkenin kültürüne uygun ve öğrencilerin rahat edebilecekleri şekilde döşenmiştir. Dairelerde mutfak ve banyolar mevcuttur. Odalar tek kişilik veya paylaşımlıdır. Öğrenciler kendi yemeklerini pişirebilirler veya yakın çevrede bulunan kafeleri tercih edebilirler.
Öğrenci Evi konaklama nedir? (Student House or Shared Apartment)
Yurtdışında bulunan bazı dil okulları Student House adını verdikleri Öğrenci Evi konaklama seçeneği sunar. Bu evlerde farklı milletlerden öğrenciler tek ya da evin büyüklüğüne göre 2-3-4-5-6 kişi kalabilirler. Bu konaklama türünde öğrenciler kendi yemeklerini yapmak ve evin genel düzenini sağlamakla yükümlüdürler. Öğrenci evi konaklama türünün en büyük avantajı, öğrencilere tam bir uluslararası ortamda yaşam sunar
Yurt, Apartman Daireleri ve Öğrenci Evleri konaklamalarının avantajları nelerdir?
Ağırlıklı okula yürüme mesafesindedir.
Temizlik servisi dahildir.
24 saat güvenlik servisi vardır.
Sosyalleşmek için çok avantajlıdır.
Konaklamayı daha uygun fiyata bulabilir miyim?
Dil okuluna giden öğrencilerin çoğu belirli bir sure sonra kendi konaklamalarını kendileri organize ederler. Yurtdışında okuyan birçok öğrenci kendisine oda/ ev arkadaşı arar. Okullarında duvarlarında, internette, birçok yerde bunların ilanları vardır. Öğrenciler okulların organize ettiği konaklamalardan çok daha uygun fiyatlara konaklama bulabilirler.
Konaklama ücretini peşin mi ödemeliyim?
Dil okulları konaklama ücretini peşin alır. İlk etapta ne kadar süre konaklama talep edildiyse o kadar sürenin Türkiye’den ayrılmadan önce ödenmesi gerekir. Bazı öğrenciler ay ay konaklama uzatımı yapmak ister. Böyle bir durumda ay ay konaklama ödemelerini gerçekleştirebilirler. Ancak bu durumun en büyük riski, mevcut konaklamanın farklı bir öğrenciye organize edilebilir olmasıdır. Uzatım işlemi ay sonunda olduğu için öğrencini evden çıkacağı düşünülerek konaklama dil okulu tarafından başka bir öğrenciye kiralanabilir.
Uzun süreli konaklama alırsam daha uygun fiyata gelir mi?
Dil okullarında genellikle ay bazında fiyatlar sabittir. Süreye göre aylık fiyatlar her zaman değişmez. Bazı dil okullarında konaklama süreniz arttığında fiyatlar düşmektedir.
Dil Okullarında Aktiviteler Hakkında Sık Sorulan Sorular
Dil Okullarında düzenlenen aktiviteler nelerdir?
Dil Okullarında öğrencilerin birlikte vakit geçirebilmesi ve konuşma pratiği yapabilmesi için okullar çeşitli aktiviteler düzenlemektedir. Bu aktiviteler merkezin özelliklerine göre değişkenlik gösterirken genellikle yapılan aktiviteler; sinema akşamları, partiler, karaoke akşamları, yoga ve futbol turnuvası gibi sportif faaliyetler olabilmektedir.
Aktiviteleri kim düzenler?
Aktiviteler okullar tarafından düzenlenmekte olup haftalık veya aylık olarak okulun içerisindeki panolara asılmaktadır. Öğrenciler aktivite liderlerine katılım durumlarını önceden belirterek bu aktivitelere katılım sağlayabilir.
Aktivitelerde okul görevlileri bulunur mu?
Aktiviteler okul tarafından düzenlendiği için okul görevlileri veya aktivite sorumluluları öğrencileri yönlendirmek için mutlaka aktivitelere katılmaktadır.
Dil okullarında düzenlenen geziler nelerdir?
Dil okullarında düzenlenen geziler genellikle 1 tam gün veya kalmalı 2 -3 gün olarak yapılabilir. Öğrenciler farklı şehir veya ülke gezilerine katılabileceği gibi eğitim aldığı şehir içerisindeki önemli turistik mekanlara da geziler ile gidebilir.
Gezileri kim düzenler?
Gezileri okullar da düzenleyebilir veya farklı gezi programları yapan firmaların da okul panolarında gezi programları olabilir. Okulların düzenlediği gezilere sadece o okulun öğrencileri katılırken farklı firmaların düzenlediği gezilere farklı okullardan veya turistlerden de katılım olabilir.
Gezilerde okul görevlileri bulunur mu?
Okulun düzenlemiş olduğu gezilerde okul görevlileri bulunur ve geziyi okul görevlileri yönlendirir. Ancak okuldan bağımsız turizm firmalarının düzenlediği gezilerde okul görevlileri bulunmayabilir.
Aktiviteler ve gezilerden ücret alınır mı?
Okulların düzenlediği aktivitelerin bazıları ücretsiz olabilecekken bazılarından ücret alınmaktadır. Bu ücretler minimum düzeydedir. Sinema veya parti gibi aktivitelerde varsa giriş ücreti veya yenilen içilenlerin ücretleri ödenir.
Okulların veya firmaların düzenlediği tüm geziler ücretlidir. Ancak bu ücretler toplu olarak yapıldığı için bireysel gezmekten daha uyguna gelebilmektedir.
Yaz ve Kış Okulları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yaz ve Kış Okulları Hakkında Genel Sorular
Yaz ve kış okullarının dil okullarından farkı nedir?
Yaz ve kış okulları 18 yaş ve altındaki öğrencilere gezi konaklama ve eğitimin bir arada sunulduğu programlardır. Öğrenciler yaz okulu programlarında programda belirtilen gezi ve aktivitelere katılmak zorundadır ve bu gezi ve aktiviteler 10-15 kişilik grup ve bir görevli ile birlikte yapılır. Dil okulları ise yetişkinler için sunulan; aktivite ve gezilerin isteğe bağlı organize edildiği programlardır.
Yaz Okulu nedir? Kimler yaz okuluna katılabilir?
Yaz okulları kuzey yarı kürede, okulların tatil olduğu Haziran ve Eylül ayları arasında 18 yaş ve altındaki öğrencilerin katılmış olduğu gezi ve aktiviteleri içeren programlara denir. Yaz okulu programına her milliyetten öğrenciler bireysel veya arkadaşları ile birlikte katılmaktadır.
Kış okulu nedir? Kimler kış okuluna katılabilir?
Kış okulu programları kuzey yarı kürenin sömester tatili aralıklarına gelen Ocak Şubat aylarında maksimum 4 veya 6 hafta 18 yaş altındaki öğrencilerin katılabileceği programlara denilmektedir. Kış okulları için her ülkenin genel olarak sömester tatili farklı olduğundan derslerdeki uluslararası öğrenci sayısı değişkenlik gösterebilir.
18 yaş ve altındaki öğrencilerin tamamı bireysel veya arkadaşları ile birlikte kış okullarına katılabilmektedir.
Yaz okulu programına kaç hafta katılmalıyım?
Yaz okullarına katılım minimum 1 haftadan başlayıp maksimum 10 haftaya kadar çıkabilmektedir. Yaz okulları için ideal süre 4-6 hafta arasındadır. Öğrenciler yaz okullarına 1 ve 2 hafta da katılabilir ancak bu sürelerde arkadaş edinme ve ingilizce öğrenme beklentisi çok yüksek olmamalıdır.
Kış okulu programına kaç hafta katılmalıyım?
Kış okulu programları minimum 1 hafta maksimum 6 hafta katılım yapılabilecek programlardır. Kış okulları için ideal süre 3 hafta olup öğrenciler iklime uygun aktivite ve gezilerle farklı zaman geçirme imkanı yakalarlar.
İngilizce yaz okulu programına katılabileceğim ülkeler hangileri?
İngilizce yaz okulu programları için önerdiğimiz ülkeler; İngiltere, İrlanda, Malta, Kanada ve Amerika’dır. Avusturalya’da da yaz okulu programları bulunmakta olup uçuş süresi ve program süresi dikkate alındığında Türk öğrenciler tarafından pek tercih edilmemektedir.
İngilizce dışında dillerde yaz okulu programları var mı?
Yaz okulu programları 18 yaş ve altındaki öğrenciler için sadece İngilizce eğitim veren okullarda değil aynı zamanda İspanyolca, Almanca, İtalyanca ve Fransızca gibi dillerde de verilmektedir. Her dilin en yaygın konuşulduğu ülke en verimli eğitim alınabilecek yerlerdir.
Yaz ve kış okullarında hava alanından karşılama oluyor mu?
Yaz ve kış okullarında 18 yaşından küçük her öğrenci havaalanı karşılama ve uğurlama hizmeti almak zorundadır. Havaalanı karşılama servisi ile öğrenci hava alanından alınarak konaklamasına götürülür, uğurlama servisinde de aynı şekilde hava alanına bırakılır.
Yaz ve kış okullarına katılan öğrencilere ne kadar harçlık verilmelidir?
Yaz ve kış okulları tüm giderlerin program içerisine dahil edildiği, öğrencilerin para alışverişini en az yapacağı programlardır. Bu nedenle de öğrencilerin çoğu kişisel ihtiyacı okul tarafından karşılanmaktadır. Öğrenciler sadece okullar tarafından katıldığı gezilerde veya serbest zamanlarında para harcamaktadır. Bu nedenle de çok yüksek harçlıklara ihtiyacı olmayacaktır.
Yaz ve Kış Okullarında Eğitim Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yaz ve Kış okullarının programları nasıldır?
Yaz ve kış okullarının programları öğrencilerin eğitim alarak aynı zamanda sosyalleşmesi ve kendi yaş gruplarındaki öğrencilerle bir arada bulunarak çeşitli aktivite ve gezilere katılmasına olanak veren programlardır. Bu programlar ile öğrenciler eğitim alırken aynı zamanda farklı ülkelerin kültürlerini tanıma ve arkadaş edinme fırsatı elde eder.
Yaz ve kış okullarında ders saatleri nasıldır?
Yaz ve kış okullarında öğrenciler haftada 20 veya 30 ders arasında eğitim alabilir. Öğrenciler genel olarak haftada 5 gün eğitim almaktadır. Bu eğitimler sabah veya öğlen veya sabah, öğlen karışık programlarla verilmektedir.
Öğrencilerin sınıfları nasıl belirlenir?
Yaz ve kış okullarında öğrencilerin sınıfları ilk gün okul tarafından yapılan seviye belirleme sınavlarında belirlenmektedir. Öğrenciler seviyelerine uygun olarak sınıflarda kendi yaş gruplarındaki öğrenciler ile eğitim almaktadır.
Yaz ve kış okullarında öğrencilerin yaş ortalaması nasıldır?
Yaz ve kış okullarına en küçük katılım yaşı 8 en yüksek katılım yaşı da 18 olmaktadır. Okullar mevcut yaz ve kış okulu merkezlerinde kaç yaş arasında öğrencileri kabul ettiğini belirtmektedir. Örneğin 10-15 veya 13-17 gibi merkezlere göre yaş grupları kısıtlanabilir.
Yaz ve kış okullarında eğitim seçenekleri nelerdir?
Yaz ve kış okullarında öğrencilere en çok sunulan eğitim haftada 15 saat (20 ders) eğitimlerdir. Bazı okullarda öğleden sonra veya sabah aktiviteleri yerine ders alma imkanı sağlayan programlar da olabilir. Bu şekilde öğrenciler haftada 28 veya 30 ders alabilir.
Yaz ve kış okullarında IELTS TOEFL Hazırlık Programlarına katılım mümkün mü?
Yaz ve kış okullarında IELTS ve TOEFL dersleri almak mümkündür. IELTS ve TOEFL Sınav Hazırlık Programlarında katılım isteği Türkiye’de program seçerken belirttiğinde, size uygun okul ve program önerilerinde bulunmamız mümkün olacaktır. Bu programlara katılım şartı minimum B2 düzeyinde dilbilgisine sahip olmaktır.
Yaz ve Kış Okullarında Konaklama Hakkında Sık Sorulan Sorular
- Yaz ve kış okullarında konaklama seçenekleri nelerdir?
Yaz ve kış okullarında öğrencilere aile yanı ve yurt konaklamalı paket programlar sunulmaktadır. Öğrenciler aile yanında kalarak bulunduğu ülkenin kültürünü keyifli bir şekilde tanıma imkanı elde ederler. Aile yanı konaklama başka bir öğrenci ile birlikte olabileceği gibi tek kişilik odalarda da olabilir.
Bir diğer yaz ve kış okulu programı konaklaması ise yurt konaklamadır. Genellikle bu yurtlar eğitim verilen üniversite kampüslerinde olup, öğrenciler tek kişilik, 2 kişilik veya daha fazla kişilik odalarda konaklama yapabilir.
- Konaklamalar erkek ve kızlar için ayrı mıdır?
Aile yanı konaklamalarda ve yurt konaklamalarda öğrenciler kız ve erkek ayrı konaklamalarda kalmaktadır. Aile yanı konaklamalarda cinsiyete göre öğrencileri aynı ailede iki kişilik odaya yerleştirir. Yurt konaklamada ise kız ve erkek yurtları aynı binada veya farklı binada olabilirken, aynı binada olması durumunda farklı katlarda ayrılmaktadır.
- Aile yanı konaklamalar 18 yaşından küçük öğrenciler için güvenli midir?
Yurtdışında birçok ülkede aile yanı konaklama en güvenli konaklama olarak görülmektedir. Bunun sebebi aile yanında kalan öğrencilerin düzenli olarak aile tarafından gözetim altından olmasıdır. Özellikle birçok ülkede 18 yaş altındaki öğrencilerin aile yanı konaklamada kalması ve bu konaklamaların düzenli olarak denetimlere tabi tutulması sıkı kurallara bağlanmıştır. Bu nedenle de aile yanı konaklama oldukça güvenli bir konaklama türüdür.
- Yurt Konaklamalar 18 yaşından küçük öğrenciler için güvenli midir?
Yurt konaklamalar özellikle yaz okulu programlarında denetim altında tutulmakta ve öğrenciler kampüs içerisinde yabancıların girmesinin mümkün olmadığı okul rezidans veya yurtların kalabilmektedir. Bu yurtlar 24 saat güvenliğin sağlandığı ve giriş çıkışların saatlerinin önceden belirlendiği yurtlardır. Bu nedenle de yurt konaklamalar da aile yanı konaklama kadar güvenli ve tercih edilebilir bir konaklama türüdür.
- Öğrencilerin acil ihtiyaçları için konaklamada güvenlik sağlanıyor mu?
Yaz ve kış okullarının tamamında öğrencilerin acil durumlarda ulaşabileceği bir irtibat telefonu bulunmaktadır. Aile yanı konaklamada aile bireyleri ve okul görevlileri acil durumlarda ulaşılabilecek kişiler olurken yurt konaklamalarda da yurt güvenlikleri ve okul görevlileri acil durumlarda irtibat kurulabilecek kişilerdir.
- Konaklamalarda pasaport ve para saklamak için kasa veriliyor mu?
Aile yanı konaklamalarda pasaport ve para saklamak amacıyla herhangi bir kasa verilmemektedir. Yurt konaklamalarında bazılarında bu şekilde pasaport ve para muhafazası için özel alanlar sağlanmaktadır.
Öğrencilere konaklamalarında veya yanlarında para ve pasaport muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler seyahat öncesinde Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim danışmanlarımız tarafından düzenlenen oryantasyonlarda detaylı bilgi verilmektedir.
- Öğrencilere konaklamalarda yiyecek veriliyor mu?
Yaz ve kış okullarında paket şekilde konaklamalı ve aktiviteli olarak sunulan tüm programlarda aksi belirtilmediği sürece sabah öğle ve akşam yemekleri verilmektedir.
Aile yanı konaklamalarda aile sabah ve akşam yemeklerini sağlarken öğle yemekleri paket şeklinde veya okulda yenilecek şekilde sağlanmaktadır. Yurt konaklamalarda ise tüm öğrencilere hitap edecek şekilde sabah öğle ve akşam yemekleri sağlanmaktadır.
Öğle yemekleri belirli durumlarda paket veya okul içerisinde sağlanabilir.
- Yaz ve kış okuluna giden öğrencilerin özel diyeti konusunda hassas davranılıyor mu?
Yaz ve kış okullarında öğrencilerden özellikle sağlık raporu veya alerjilerin ve dikkat edilmesi gerekenlerin özel olarak belirtilmesi istenilebilir. Gluten diyeti, domuz eti tüketimi ve diğer alerjiler gitmeden önce mutlaka okula bildirilir. Okuldan gelen olumlu olumsuz tüm bilgiler Mayla Abroad tarafından öğrencilerimiz ve velileri ile detaylı olarak paylaşılmaktadır.
- Helal yemek seçeneği her okulda var mıdır?
Helal yemek seçeneği her okulda bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin ve velilerin yeme içme konusundaki tüm istekleri doğrultusunda okul seçimi yapılmaktadır.
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim İzmir ve Denizli ofisleri ile iletişime geçerek yaz okulları ile ilgili tüm diğer bilgileri ve size uygun program seçeneklerini öğrenebilirsiniz.
Yaz ve Kış Okullarında Aktiviteler Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yaz ve Kış Okullarında düzenlenen aktiviteler nelerdir?
Yaz ve Kış Okullarında öğrencilerin birlikte vakit geçirebilmesi ve konuşma pratiği yapabilmesi için okullar çeşitli aktiviteler düzenlemektedir. Bu aktiviteler merkezin özelliklerine göre değişkenlik gösterirken genellikle yapılan aktiviteler; sinema akşamları, partiler, karaoke akşamları, yoga ve futbol turnuvası gibi sportif faaliyetler olabilmektedir.
Aktivite ve gezilerde okul görevlileri bulunur mu?
Aktiviteler ve geziler okul tarafından düzenlendiği için okul görevlileri veya aktivite sorumluları öğrencileri yönlendirmek için mutlaka aktivite ve gezilere katılmaktadır.
Yaz Okullar düzenlenen geziler nelerdir?
Yaz ve Kış okullarında düzenlenen geziler genellikle 1 tam gün veya 2 tam gündür. Tam gün geziler farklı şehir ve kültürel gezilerdir. Bu gezilere ek olarak öğleden sonra bazı merkezlerde şehir içi kültürel geziler de düzenlenmektedir.
Yaz ve Kış okullarında aktiviteler ve gezileri kim düzenler?
Aktiviteler okullar tarafından düzenlenmekte olup öğrencilerin katılacağı aktivite programları önceden belli olmaktadır. Okullar bu aktivitelerde aynı yaş gruplarındaki ve farklı dil seviyesindeki öğrencilerin bir arada olacağı şekilde düzenleme yaparken aktivite ve gezi liderleri görevlendirir.
Aktiviteler ve gezilerden ücret alınır mı?
Yaz ve kış okullarında aktivite ve gezilerin ücretleri aksi belirtilmediği sürece paket fiyatlara dahil edilmiştir. Öğrenciler yaz okullarında yalnızca Pazar günü aktivite ve gezilerine ekstra olarak katılmak isterse veya bazı okullarda müze ve diğer turistik yer giriş ücretleri var ise bu ücretleri ödemeleri gerekebilir.
Grup Programları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Grup programları nedir?
Grup programları; aynı veya yakın yaş aralıklarındaki öğrencilerin belirli tarihler arasında seçmiş olduğu ülke ve okulda bir arada seyahat ederek eğitim almasına olanak veren programlardır. Gruplar 5 kişinin üzerinde öğrenci seyahatinde gerçekleşmekte ve programlar öğrenci ve velilerin istekleri doğrultusunda önceden yapılmaktadır.
Grup programlarının bireysel yaz ve kış okullarından farkı nedir?
Bireysel yaz ve kış okullarında öğrenciler seyahatlerinde tek başınadır, gezi ve aktivitelere uluslarası öğrencilerle birlikte katılır ve ona eşlik eden bir Türk olmamaktadır. Ancak Grup programlarında seyahatler bir grupla birlikte yapılır ve öğrencilere eşlik eden bir görevli veya öğretmen bulunmaktadır.
Grup programlarında eğitim nasıldır?
Grup programlarında eğitimler öğrencilerin seviyelerine göre bireysel programlarla aynı şekilde karışık milliyetlerin olduğu sınıflarda verilmektedir. Eğitimler genellikle haftada 20 ders saatidir.
Grup programlarında konaklama nasıldır?
Grup programlarında konaklamalar aile yanı veya kampüs içi yurt konaklama şeklinde sunulmaktadır. Öğrencilerin istekleri doğrultusunda hazırlanacak grup paketlerinde konaklama isteği önceden belirlenip ona uygun program yapılmaktadır.
Grup Programlarında aktivite ve geziler nasıldır?
Grup programlarında aktiviteler okulun belirlemiş olduğu program dahilinde tüm öğrencilerin katılacağı programlardır. Tüm aktivite ve geziler öğrencilerin istekleri doğrultusunda önceden belirlenir. Geziler Türkiye’den giden grup ve grup lideri ve okuldan bir görevli ile birlikte olacaktır.
Grup programlarında fiyatlar nasıldır?
Grup programlarında fiyatlar eğitim, konaklama, uçak bileti, aktivite ve gezi ücretleri gibi tüm fiyatların hesaplanması sonrasında belirlenir. Öğrenci sadece cep harçlığı alarak seyahat edecek ve giriş ücretleri veya ulaşım ücretleri gibi ek ödemeler yapmayacaktır.
Grup programlarında katılımcı öğretmen ücretsiz midir?
Grup programlarında, programı sunan okul belirli sayıların elde edilmesi ile katılımcı grup lideri öğretmenin konaklama ve diğer masraflarını almamaktadır. Bu sayı genellikle 10 kişi ve üzeri gruplarda 1 öğretmenin ücretsiz olması şeklindedir.
Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Genel Sorular
Yurtdışında üniversite eğitimi kaç yıl sürüyor?
Yurtdışında üniversite eğitim süreleri ülkeden ülkeye değişmektedir. Avrupa ülkelerinde eğitim süresi ağırlıklı 3 yıldır. Bazı bölümlerde 3,5 ya da 4 yıl olarak karşımıza çıkar. Amerika ve Kanada gibi ülkelerde eğitim süresi Türkiye’de olduğu gibi 4 yıldır. Avustralya’da ise 3-3,5-4 yıl gibi yine bölümden bölüme değişen bir durum söz konusudur. Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı eğitim almak istediğiniz ülkenin eğitim süreleri ile ilgili sizi detaylı bilgilendirmektedir.
Yurtdışında üniversite eğitimi için Türkiye’de üniversite sınavına girmek zorunda mıyım?
Yurtdışındaki üniversitelerin giriş esnasında istedikleri kriterler ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Ağırlıklı pek çok ülke sizden Türkiye’deki üniversite sınavına girmenizi ve bir üniversiteye yerleşmenizi istemez. Mayla Abroad hizmet alanı içindeki ülkelerden yalnızca Almanya ve Avusturya öğrencilerden Türkiye’de bir üniversiteye yerleşmesini ister. Diğerleri yalnızca Lise not dökümünü ve Lise genel başarı ortalamasına göre bir değerlendirme yapmaktadır.
Üniversitelerin kabul şartları nedir?
Yurtdışında üniversite eğitimi alabilmek için lise notlarınızın yüksek olması gerekmektedir. Üniversiteler okumak istediğiniz bölüme göre lisede o alandaki derslerinizin başarılı olmasını ister. Örneğin, mühendislik okumak isteyen öğrencilerin sayısal derslerindeki başarılarının 70 üzeri olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, hangi ülkede eğitim alacaksanız o ülkenin eğitim diline hakim olmanızı ve bu hakimiyetinizi uluslararası ortamda geçerliliği olan sınavlar ile ispatlamanızı istemektedirler.
Yurtdışında Master eğitimi kaç yıl sürüyor?
Yurtdışında Master eğitimi genel anlamda Türkiye’de olduğu gibi 2 yıl sürmektedir. Ancak bazı Avrupa ülkelerinde örneğin, İngiltere’de 1 yıl sürer. Bazı ülkelerde ise, bazı spesifik bölümlerde Master eğitim süresi 1,5 yıl olarak karşımıza çıkabilir.
Master eğitimi için kabul şartları nedir?
Yurtdışında Master eğitimine başvuru yaparken en önemli kriter Lisans ortalamanızdır. Her ülkenin istediği ortalama farklıdır. Bazı ülkeler minimum 3.00 ortalama isterken bazı ülkeler 2.0 ve üzeri ortalamalar ile kabul edebilir. Bunun yanı sıra, hangi ülkede eğitim alacaksanız o ülkenin eğitim diline hakim olmanızı ve bu hakimiyetinizi uluslararası ortamda geçerliliği olan sınav sonuçları ile ispatlamanızı istemektedirler.
Master eğitimi için istenen sınavlar nedir?
Yurtdışında Master eğitimi için dil yeterliliğinizi belgeleyici sınav skorları istenmektedir. IELTS, TOEFL, Pearson gibi… Bunun yanı sıra bazı ülkeler ALES, GMAT, GRE gibi sözel ve analitik düşünme becerilerinizi ölçen sınav skorları isteyebilir. Mayla Abroad İzmir, Denizli ofisleri ile iletişime geçerek master eğitimi planladığınız ülkenin başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
Üniversite ortalamam düşük, master programına başvuruda sıkıntı yaşar mıyım?
Ülkelerin uyguladığı minimum Lisans ortalama kriterleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Lakin her lisans ortalaması için uygun bir ülke ve üniversite mutlaka vardır. Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı size araştırma ve başvuru sürecinizde uygun ülke ve üniversite yönlendirmesi gerçekleştirmektedir.
Yurtdışında eğitim alırken nerede kalacağım?
Yurtdışındaki üniversiteler yabancı öğrencilere ağırlıklı kampüs içi ve kampüs dışı yurt konaklama sağlamaktadır. Sözleşmeler genel anlamda ya bir dönemlik ya da 1 akademik takvim yılı boyunca yapılır. Üniversite yurtlarında kalmak istemeyen öğrenciler için Mayla Abroad tavsiye ve önerilerde bulunur.
Üniversite ya da Master eğitimi için vize almak zor mu?
Üniversite ya da Master kabulü olan öğrenciler gerekli vize kurallarını yerine getirdikleri takdirde vize alımında herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadırlar.
Yabancı dil bilmiyorum bu sorun olur mu?
Üniversite ya da Master eğitimi almak istediğiniz ülkenin eğitim diline hakimiyetiniz yeterli değilse, ya da bunu herhangi bir sınav skoru ile sağlayamıyorsanız, ilk etapta ihtiyaç sürenize göre dil eğitimine katılmanız gerekmektedir. Bunu üniversitelerin kendi bünyesindeki dil kurslarında ya da bağlantılı çalıştığı özel dil kurslarında yapabilirsiniz. Uluslararası ortamda geçerliliği olan sınavlar Türkiye’de de her ay periyodik olarak gerçekleşmektedir. Sınavı nerede aldığınızın bir önemi yoktur.
IELTS TOEFL veya TestDaf gibi sınavlara girmek zorunda mıyım?
Üniversitelerin çoğu dil hakimiyetinizi resmi sınavlar ile göstermenizi ister. Ancak, bazı üniversiteler kendi dil sınavlarını yapar. Bazıları anlaşmalı olarak çalıştığı dil okullarının seviyelerini kabul eder. Bazen de Türk öğrencilerin belirli durumlarda bu sınavlardan muafiyet almaları söz konusu olur. Örneğin, Türkiye’de 4 yıllık üniversite eğitimi yüzde yüz İngilizce olan öğrenciler bazı üniversiteler için bu sınavlardan muafiyet kazanabilirler.
İngilizce üniversite veya master eğitimi alabileceğim ülkeler hangileri?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığının hizmet verdiği ülkeler arasında olan Polonya, Macaristan, İngiltere, Avustralya, Kanada, Amerika, İrlanda gibi ülkelerde eğitim dili İnzgilizce’dir.
Almanca üniversite ve master eğitimi alabileceği ülkeler hangileri?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığının hizmet verdiği ülkeler arasında olan Almanya ve Avusturya’da eğitim dili Almanca’dır.
Üniversite veya master programı esnasında çalışma iznim olacak mı?
Yurtdışında üniversite veya master eğitimi alan öğrenciler bulundukları ülkede öğrenci vizesi ile ya da öğrenci oturum izni ile eğitimlerine devam ederler. Bu vize ya da kalış türü eğitim esnasında haftada 20 saat kampüs içi ve kampüs dışı çalıma izni vermektedir.
Üniversite ve master sonrasında çalışma izni alabilir miyim?
Ülkelerin çoğu üniversite ya da master eğitimi sonrasında minimum 1 yıl, maksimum 3 yıl bulunduğunuz ülkede yasal olarak kalış ve çalıma izni vermektedir. Merak ettiğiniz ülke kuralları ile ilgili Mayla Abroad İzmir, Denizli ofisleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Türkiye’ye geri dönünce denklik sorunum olacak mı?
Denklik kavramını açmak gerekir. Yurtdışında eğitim alacağınız kurumun diplomasının denkliğinin olmasını istiyorsanız önce YÖK tarafından tanınırlığı olup olmadığını bilmek zorundasınız. Eğitim kurumu YÖK tarafından tanınıyorsa Denklik alabilirsiniz. Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığının yerleştirme yaptığı tüm üniversiteler YÖK tanınırlığına sahiptir.
Türkiye’ye geri dönünce iş bulabilir miyim?
Yurtdışında üniversite ya da master eğitiminizi tamamladığınızda kendinize çok güzel bilgi, tecrübe ve deneyimler katmış olacaksınız. Eğitim aldığınız ülkenin eğitim diline hakimiyetiniz üst düzeyde olacak. Tüm bu değerler sizin özgüveninizi de arttıracak ve Türkiye’ye döndüğünüzde isteğiniz standartlarda işe başlamanızı sağlayacaktır.
Ailem bana nasıl para gönderebilir?
Yurtdışında üniversite ya da master eğitimi alan öğrencilerin yurtdışındaki bankalarda hesap açtırma hakkı vardır. Aileniz banka hesabınıza internet bankacılığı yönetimi ile swift para transferi gerçekleştirebilir. Para gönderiminin en ekonomik yolu budur. Sizde banka kartınız ile ihtiyacınız kadar istediğiniz zaman para çekebilirsiniz.
Yıllık maliyetler nedir?
Yurtdışında üniversite ya da master eğitim maliyetleri ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Her bütçeye uygun bir eğitim maliyeti mutlaka vardır. Önemli olan sizin hedeflerinize, bütçenize, eğitim geçmişinize uygun ülke yönlendirmesinde bulunmaktır. Mayla Abroad tüm öğrencilerinin ihtiyaç, beklenti, ve bütçelerine uygun üniversite/master programları yönlendirmesi yapmaktadır.
Yurtdışında devlet üniversitesinde okuyabilir miyim?
Yurtdışında üniversite, master eğitimi için devlet ya da özel üniversitelere başvuruda bulunabilir, eğitim alabilirsiniz.
Türkiye’de ön-lisans mezunları yurtdışında lisans tamamlama yapabilir mi?
Türkiye’de ön lisans derecesi edinmiş olan öğrenciler yurtdışında lisans tamamlama yapabilirler. Ön lisans esnasında almış oldukları dersler; kredi sayılarına ve o derste gördükleri içeriklere bakılarak başvuru yapacakları üniversite komisyonu tarafından değerlendirilir ve spesifikte bir eğitim süresi belirlenir. Tutan derslerden muaf tutulurlar.
Mayla Abroad danışmanlık hizmeti ücreti alıyor mu?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı üniversite ve master yerleştirme hizmetlerinde öğrencilerine ülkeden ülkeye farklı hizmet paketleri sunar. Bazı ülke ve programlarda danışmanlık hizmeti ücreti talep etmezken, bazılarında hizmet ücreti uygulamaktadır. Detaylı bilgi için lütfen iletişim formunu doldurunuz.
İngiltere’de Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Neden İngiltere’de üniversite eğitimi?
İngiltere’de eğitim yüksek kalitede eğitim demektir. İngiliz üniversiteleri dünya çapında tanınır. İngiltere’de eğitim kariyeriniz için çok güzel bir adımdır.
İngiltere’de üniversite okumak için gerekenler nedir?
İngiliz üniversiteleri başvuru esnasında lise diploması, iyi hazırlanmış özgeçmiş, İngilizce yeterlilik belgesi IELTS ya da TOEFL sınav sonuç belgesi, lise öğretmenlerinden alınmış akademik referans mektubu, ve neden İngiltere’de üniversite eğitimi almak istediğinizi açıklayan iyi hazırlanmış bir niyet mektubu istenmektedir.
İngiltere’de üniversite eğitim ücretleri nedir?
İngiltere’de üniversite eğitim ücretleri yıllık 8000- 15.000 GBP arasında değişmektedir.
İngiltere’de burslu üniversite okumak?
İngiliz üniversiteleri başarılı lise diploma ortalamalarına burs imkanı verir. Burs başvuruları kabul alındıktan sonra gerçekleştirilir. Burs rakamları ortalama 1000-4000 GBP arasında değişir. Bu burslar ağırlıklı başarı burslarıdır.
İngiltere’de üniversite bölümleri nelerdir?
İngiltere’de hemen her bölümde üniversite eğitimi alabilirsiniz. Mayla Abroad eğitim danışmanınız ile iletişime geçerek detay bilgi alabilirsiniz.
İngiltere’de üniversite eğitimi kaç yıldır?
İngiltere’de üniversite eğitimi 3 yıldır. Türk lise diplomasına sahip olan öğrencilerin üniversite eğitimi öncesinde 1 yıl üniversite hazırlık yılı (Foundation eğitimi) almaları gerekir. Dolayısı ile toplam eğitim süresi 4 yıl olmaktadır. Ancak IB diploma sahibi olan öğrencilerin Foundation yılından muafiyetleri vardır. Bu tarz öğrenciler için eğitim süresi 3 yıldır.
İngiltere’de üniversite eğitimini Kolejler bünyesinde alabilir miyim?
İngiltere’de bazı özel kurumların, spesifik üniversitelerle anlaşması bulunmaktadır. Bu kurumlarda eğitim alan öğrenciler mezuniyette anlaşmalı olunan üniversitenin diplomasına sahip olurlar.
Kolejler bünyesinde eğitim almanın avantajları nedir?
Kolejlerde eğitim süresi normal lise diploması sahibi olan öğrenciler için 3 yıldır. Giriş şartları kolaydır. Eğitim ücretleri yıllık ortalama 5000-7000 GBP arasında değişmektedir.
Kolejlerde hangi bölümler üzerine eğitim alabilirim?
Kolejlerde ağırlıklı sunulan bölümler, işletme, muhasebe, bilgisayar bilimleri, moda ve tasarım gibi bölümlerdir.
İngiltere üniversite başvuru tarihleri ne zamandır?
İngiltere’de UCAS aracılığı ile başvuru alan üniversiteler için, öğrencilerin eğitim- öğretime başlangıç yapmak istedikleri yılın Ocak ayı içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Foundation eğitimini farklı eğitim kurumlarında alacak olan öğrenciler başlangıç döneminden ortalama 3 ay önce başvuru yapabilirler.
Neden İngiltere’de master eğitimi?
İngiltere’de master eğitimi yüksek kalitede uzmanlık eğitimi demektir. Kariyeriniz için güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar.
İngiltere’de master başvurusu için gerekenler nedir?
İngiltere’de master eğitimi için üniversite diploması, İngilizce dil yeterlilik belgesi IELTS ya da TOEFL skoru, neden İngiltere’de master eğitimi yapmak istediğinizi anlatan niyet mektubu, iyi hazırlanmış bir özgeçmiş, üniversite’de dersinize girmiş minimum 2 öğretmeninizden akademik referans mektubu, daha önce çalıştığınız ya da staj yaptığınız yerden alınmış iş referans mektubu ve adınıza almış olduğunuz her türlü katılım belgesi gerekmektedir.
İngiltere’de master eğitim ücretleri nedir?
İngiltere’de master eğitimi ücretleri 8000-19.000 GBP arasında değişmektedir.
İngiltere’de burslu master eğitimi var mıdır?
İngiliz üniversitelerinin çoğu başarılı öğrenciye burs imkanı sunar. Burs başvuruları ön kabul alındıktan sonra gerçekleştirilir. Bazı üniversiteler otomatik bursta verir. Burs rakamları ortalama 1000- 5000 GBP arasında değişmektedir.
İngiltere’de master bölümleri nelerdir?
İngiltere’de hemen her bölümde master başvurusu gerçekleştirilebilir. Mayla Abroad eğitim danışmanınız ile iletişime geçerek detay bilgi alabilirsiniz.
İngiltere’de master eğitimi ne kadar sürer?
İngiltere’de master eğitimi ağırlıklı 1 yıldır. Araştırma gerektiren bazı bölümler 1,5 yıl sürebilir.
İngiltere master eğitimi başvuru tarihleri ne zamandır?
İngiltere’de master başvuruları şartlı kabul sistemi olduğundan çok erken başlar. En geç başlangıç yapmak istediğiniz dönemin 4 ay öncesinde başvurularınızı gerçekleştirmenizi öneriyoruz.
İngiltere’de eğitim ne zaman başlar?
İngiliz üniversitelerinde eğitim öğretim ağırlıklı Eylül ayı sonu Ekim ayı başı başlar. Ancak bazı kurumlarda Ocak ayı sonu, Şubat ayı başlangıç tarihleri de sunulmaktadır.
İngiltere başvuruları için danışmanlık hizmeti ücretiniz nedir?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İngiliz üniversiteleri başvuru işlemleri, süreç takibi, kabul, konaklama ve vize adımlarında ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.
Kanada’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Neden Kanada’da Üniversite Eğitimi?
Kanada’da eğitim yüksek kalitede eğitim demektir. Kanada üniversiteleri dünya çapında tanınır. Kanada’da eğitim kariyeriniz için çok güzel bir adımdır.
Kanada’da Üniversite ve Master eğitimi almak için gerekenkoşullar nedir?
Kanada’da üniversite ve master eğitimi almak için gereken koşulların en başında iyi bir eğitim geçmişi yatar. Üniversite başvurusu yapılacaksa lise not dökümünüzün 4 yıl boyunca %70’in üzerinde gelmesi, Master eğitimi için başvuru yapılacaksa Lisans not dökümünüzün 4 yıl boyunca %80’in üzerinde gelmesi gerekir. İyi bir eğitim geçmişinin yanı sıra İngilizce dil yeterliliğinizi uluslararası ortamda geçerliliği olan sınav skorları ile (IELTS ya da TOEFL gibi…) belgelendirilmesi gerekir.
Kanada’da Üniversite ve Master eğitim ücretleri nedir?
Kanada’da üniversite ve master eğitim ücretleri yıllık ortalama 20.000 CAD$ gibi bir rakamdan başlar. Üniversitelerin ülke ve dünya sıralamasında yerlerine göre orantılı olarak bu ücretler değişir.
Kanada’da Üniversite ve Master bölümleri nelerdir?
Kanada’da hemen her bölümde üniversite ve mastereğitimi alabilirsiniz. MaylaAbroad Eğitim danışmanınız ile iletişime geçerek detay bilgi alabilirsiniz.
Kanada’daLisans Eğitimi kaç yıldır?
Kanada’da Lisans eğitimi bölümlerin çoğu için 4 yıldır.
Kanada’daLisans Eğitimini Kolejler bünyesinde alabilir miyim?
Kanada’da Lisans eğitimini Devlet Kolejleri bünyesinde de alabilirsiniz.
Kolejler bünyesinde Lisans eğitimi almanın avantajları nedir?
Kolejlerin giriş şartları üniversite ile kıyaslandığında daha hafiftir. Eğitim ücretleri yıllık ortalama 15.000 CA$’dır.
Kolejlerde hangi bölümler üzerine eğitim alabilirim?
Kolejlerde ağırlıklı sunulan bölümler, işletme, muhasebe, bilgisayar bilimleri, moda ve tasarım gibi bölümlerdir.
Kanada’da Master eğitimi süresi nedir?
Kanada’da master eğitimi 2 yıl sürer.
Kanada’da eğitim ne zaman başlar?
Kanada üniversitelerinde eğitim öğretim ağırlıklı Eylül ayı sonu Ekim ayı başı başlar. Ancak bazı kurumlarda Ocak ve Mayıs başlangıç tarihleri de bulunur.
Kanada’nın en iyi üniversiteleri hangisidir?
Kanada üniversitelerin hepsi dünya çapında kaliteli bir eğitime sahiptir. En iyi 10 üniversitesi; Toronto Üniversitesi, British Columbia Üniversitesi, McGill Üniversitesi, Mc Master Üniversitesi, Montreal Üniversitesi, Alberta Üniversitesi, Waterloo Üniversitesi, Calgary Üniversitesi, Ottowa Üniversitesi ve Victoria Üniversitesi’dir.
Kanada’dan üniversite yada master kabulü almak zor mudur?
Kanada üniversitelerinden lisans yada master kabulü almak çok kolay değildir. Lisans başvuruları için Lise eğitimi süresince iyi eğitim geçmişi, Master başvuruları için iyi Lisans eğitim geçmişi yanı sıra; diğer başvuru belgeleri ile (akademik referans mektupları, iyi hazırlanmış özgeçmiş, adına alınmış sertifikalar …) zamanında ve doğru başvuru yapmayı gerektirir. Bu konuda MaylaAbroadYurtdışı eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.
Kanada’da Lisans eğitimi ya da Master eğitimi alırken çalışabilir miyim?
Kanada üniversitelerinde Lisans yada Yüksek Lisans eğitimi alırken yasal olarak haftada 20 saat çalışma izni bulunmaktadır.
Kanada’da Lisans ya da Master eğitimi bittikten sonra çalışabilir miyim?
Kanada hükümeti; Kanada’da lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış öğrencilere 3 yıla kadar yasal olarak uzmanlaştıkları alanlarda çalışma izni vermektedir.
Kanada’dan Göçmenlik almak zor mudur, şartları nedir?
Kanada’da Lisans yada Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladıysanız, maddi durumunuz Kanada’da 6 ay çalışmadan kalmanızı sağlayabiliyorsa ve bunu ispatlayabiliyorsanız, İngilizcenizin ileri seviyede olduğunu yüksek bir puan ile IELTS ya da TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan bir sınav skoru ile ispatlayabiliyorsanız, eğitim aldığınız alan Kanada’nın önem verdiği meslek grupları içindeyse ve bu alanda en az 1 yıl iş deneyimine sahipseniz; Kanada’dan göçmenlik almak zor değildir.
Kanada’dan Göçmenlik alınca hangi haklara sahip olunuyor?
Kanada’dan göçmenlik almış bir kişi seçme ve seçilme dışında normal bir Kanadalı gibi her türlü yasal haklara sahip olur.
Amerika’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Neden Amerika’da üniversite eğitimi?
Amerika’da eğitim yüksek kalitede eğitim demektir. Amerikan üniversiteleri dünya çapında tanınır. Amerika’da eğitim kariyeriniz için çok güzel bir adımdır.
Amerika’da üniversite okumak için gerekenler nedir?
Amerikan üniversiteleri başvuru esnasında lise diploması, iyi hazırlanmış özgeçmiş, İngilizce yeterlilik belgesi IELTS ya da TOEFL sınav sonuç belgesi, lise öğretmenlerinden alınmış akademik referans mektubu, ve neden Amerika’da üniversite eğitimi almak istediğinizi açıklayan iyi hazırlanmış bir niyet mektubu istemektedir. Bazı Amerikan üniversiteleri ek olarak SAT sınavı isteyebilir.
SAT sınavı nedir?
Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği, sınav sonucuna göre Amerikan Üniversitelerine yerleşilebildiği sınavdır. College Board tarafından düzenlenir.
SAT sınavı Türkiye’de yapılır mı?
SAT sınavı Türkiye’de her ay yapılmaktadır. Sonuçlarının 2 yıl geçerliliği vardır.
SAT sınavı nasıl puanlanır?
SAT; SAT 1 ve SAT 2 olmak üzere iki bölümden oluşur. SAT1 (Reasoning Test); 3 saat 45 dakika süren çoktan seçmeli bir sınavdır. Öğrencinin sayısal ve sözel yeteneğini ölçer. İngilizce, Sözel- eleştirel okuma, kompozisyon olmak üzere 3 bölümden oluşur. Puanlar 200-800 arasında değişir. SAT 2 (Subejet Test) 1 saat sürer. Bu test, öğrencinin özel bir akademik konudaki başarısını ölçer. Başlıca konular; matematik, tarih, biyoloji, kimya, ingilizce, fizik, almanca, İspanyolca, Fransızca’dır. Amerikan Üniversitelerinin bazıları başvuru esnasında yalnızca SAT1 kabul ederken bazıları ikisini de ister. Hiç SAT sınav skoru istemeyen üniversiteler de vardır.
Amerika’da üniversite eğitim ücretleri nedir?
Amerika’da üniversite eğitim ücretleri yıllık minimum20.000 US$’dır. Üniversitelerin güçlülükleri ile doğru orantılı fiyatlar yükselir.
Amerika’da burslu üniversite okumak?
Amerikan üniversiteleri başarılı lise diploma ortalamalarına burs imkanı verir. Burs başvuruları kabul alındıktan sonra gerçekleştirilir. Burs rakamları ortalama 2000-4000 US$ arasında değişir. Bu burslar ağırlıklı başarı burslarıdır.
Amerika’da üniversite bölümleri nelerdir?
Amerika’da hemen her bölümde üniversite eğitimi alabilirsiniz. MaylaAbroad eğitim danışmanınız ile iletişime geçerek detay bilgi alabilirsiniz.
Amerika’da üniversite eğitimi kaç yıldır?
Amerika’da üniversite eğitimi 4 yıldır.
Community Colleges nedir?
Amerika’da bulunan 2 yıllık okullardır. Bu okullar Yerel Yönetimlere bağlı Devlet okullarıdır. Kuruluş amaçları bulundukları Eyaletteki insanların eğitim ve işverenlerin eleman ihtiyaçlarını gidermektir
Community Colleges bünyesinde eğitim almanın avantajları nedir?
- CommunityColleges’lardaki eğitim ücretleri, 4 yıllık okullardan daha az maliyetlidir.
- Ücretler yıllık 6.000$-9.000$ arasında değişmektedir.
- CommunityColleges’lar eğitim başlangıç tarihinden 2 ay öncesine kadar başvuru kabul eder.
- CommunityColleges’lar SAT sınav sonucu istemez.
- CommunityColleges’tan 2 yıllık diploma alan öğrenciler, 1 yıl paralı staj/çalışma (OptionalPractical Training) izni edinir.
Amerikan üniversite başvuru tarihleri ne zamandır?
Amerika’da eğitim öğretim ağırlıklı yılda 3 kez başlar. Kış dönemi: Ocak, Güz dönemi: Eylül, Yaz dönemi: Nisan. Üniversitelerin başvuru tarihleri başlangıç döneminden ortalama 6 ay önce kapanır. Bu nedenle Amerikan üniversiteleri için erken karar vermek gerekir.
Amerika’da master eğitimi ne kadar sürer?
Amerika’da master eğitimi 2 yıl sürer.
Amerika’damasterbaşvurusu için gerekenler nedir?
Amerika’damaster eğitimi için üniversite diploması, İngilizce dil yeterlilik belgesi IELTS ya da TOEFL skoru, neden Amerika’damaster eğitimi yapmak istediğinizi anlatan niyet mektubu, iyi hazırlanmış bir özgeçmiş, üniversite’de dersinize girmiş minimum 2 öğretmeninizden akademik referans mektubu, daha önce çalıştığınız ya da staj yaptığınız yerden alınmış iş referans mektubu ve adınıza almış olduğunuz her türlü katılım belgesi gerekmektedir. Bu belgelere ek olarak bazı Amerikan üniversiteleri GRE (GraduateRecordExamination) ve GMAT (Graduate Management Admission Test) gibi sınav skorları isteyebilir.
GMAT ve GRE sınavı nedir?
GRE ve GMAT Amerika’da yüksek lisans almak isteyen öğrencilerin vermeleri gereken sınavlardır. Eğitim alınmak istenen bölüme göre iki sınavdan biri öğrenciden istenir. Örneğin; İşletme alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciden GMAT istenirken; Biyokimya, Moleküler Biyoloji alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciden GRE istenir.
Amerika’da master eğitim ücretleri nedir?
Amerika’da master eğitimi ücretleri minimum 20.000 US$’dır.
Avusturalya’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Avustralya’da üniversite okumak için gerekenler nedir?
Avustralya üniversiteleri başvuru esnasında lise diploması, iyi hazırlanmış özgeçmiş, İngilizce yeterlilik belgesi IELTS ya da TOEFL sınav sonuç belgesi, lise öğretmenlerinden alınmış akademik referans mektubu, ve neden Avustralya’da üniversite eğitimi almak istediğinizi açıklayan iyi hazırlanmış bir niyet mektubu istenmektedir.
Avustralya’da üniversite eğitim ücretleri nedir?
Avustralya’dalisans ve yüksek lisanseğitim ücretleri yıllık ortalama 25.000 ila 30.000 AU$’dır. Üniversitelerin sıralamadaki yerlerine göre ücretlerde doğru orantılı artış olur.
Avustralya’da burslu üniversite okumak?
Avustralya üniversiteleri başarılı lise diploma ortalamalarına burs imkanı verir. Burs başvuruları kabul alındıktan sonra gerçekleştirilir. Burs rakamları ortalama 4000-6000 AU$ arasında değişir. Bu burslar ağırlıklı başarı burslarıdır.
Avustralya’da üniversite bölümleri nelerdir?
Avustralya’da hemen her bölümde üniversite eğitimi alabilirsiniz. MaylaAbroad eğitim danışmanınız ile iletişime geçerek detay bilgi alabilirsiniz.
Avustralya’da üniversite eğitimi kaç yıldır?
Avustralya’dalisans eğitimi 3 yıldır. İngiliz eğitim sistemine yakın bir sistemi vardır. Türk lise diplomasına sahip olan öğrencilerin lisans eğitimi öncesinde 1 yıl üniversite hazırlık yılı (Foundation eğitimi) okumaları gerekir. Dolayısı ile toplam eğitim süresi 4 yıl olmaktadır. Ancak IB diploma sahibi olan öğrencilerin Foundation yılından muafiyetleri vardır. Bu tarz öğrenciler için eğitim süresi 3 yıldır.
Avustralya’da üniversite eğitimini Kolejler bünyesinde alabilir miyim?
Avustralya’da kolejlerde sunulan sertifika/diploma programları 2 yıllık diploma derecesinde programlardır. Bu programlar özel ya da devlet kolejlerinde sunulur. Devlet kolejlerine TAFE denir.
Kolejler bünyesinde eğitim almanın avantajları nedir?
Bu tür kolejlere giriş şartları kolaydır. Eğitim ücretleri yıllık ortalama 10.000 AU$’dır
Kolejlerde hangi bölümler üzerine eğitim alabilirim?
Kolejlerde ağırlıklı sunulan bölümler, işletme, muhasebe, bilgisayar bilimleri, moda ve tasarım gibi bölümlerdir.
Avustralya üniversite başvuru tarihleri ne zamandır? Avustralya’da eğitim ne zaman başlar?
Avustralya’da eğitim-öğretim kuzey yarım kürenin tam aksi Şubat ayında başlar, Aralık ayında biter. Üniversitelerin başvuru tarihleri ağırlıklı en geç Ekim’dir. Avustralya’da yaz tatili Kasım ayında başlar, Şubat ayında biter.
Neden Avustralya’da master eğitimi?
Avustralya’damaster eğitimi yüksek kalitede uzmanlık eğitimi demektir. Kariyeriniz için güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar.
Avustralya’da master başvurusu için gerekenler nedir?
Avustralya’da master eğitimi için üniversite diploması, İngilizce dil yeterlilik belgesi IELTS ya da TOEFL skoru, neden Avustralya’damaster eğitimi yapmak istediğinizi anlatan niyet mektubu, iyi hazırlanmış bir özgeçmiş, üniversite’de dersinize girmiş minimum 2 öğretmeninizden akademik referans mektubu, daha önce çalıştığınız ya da staj yaptığınız yerden alınmış iş referans mektubu ve adınıza almış olduğunuz her türlü katılım belgesi gerekmektedir.
Avustralya’da master eğitim ücretleri nedir?
Avustralya’damaster eğitimi ücretleri ortalama 25.000-35.000 AU$ arasında değişmektedir.
Avustralya’da burslu master eğitimi var mıdır?
Avustralya üniversitelerinin çoğu başarılı öğrenciye burs imkanı sunar. Burs başvuruları ön kabul alındıktan sonra gerçekleştirilir. Bazı üniversiteler otomatik bursta verir. Burs rakamları ortalama 2000- 6000 AU$ arasında değişmektedir.
Avustralya’da master bölümleri nelerdir?
Avustralya’da hemen her bölümde master başvurusu gerçekleştirilebilir. MaylaAbroad eğitim danışmanınız ile iletişime geçerek detay bilgi alabilirsiniz.
Avustralya’da master eğitimi ne kadar sürer?
Avustarlya’damaster eğitimi süresi bölümden bölüme, üniversiteden üniversiteye değişir. 1, 1,5 yada 2 yıl sürebilir.
Avustralya başvuruları için danışmanlık hizmeti ücretiniz nedir?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İngiliz üniversiteleri başvuru işlemleri, süreç takibi, kabul, konaklama ve vize adımlarında ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.
Almanya’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Almanya’da Üniversite Eğitimi Ücretli midir?
Almanya’da üniversite eğitimi ücretsizdir. Üniversiteler öğrencilerinden dönemlik harç ücreti alır. Bu ücretler eyaletten eyalete dolayısı ile de üniversiteden üniversiteye değişir. Bazı üniversiteler hiç ücret talep etmezken bazı üniversiteler dönemlik ortalama 100-350 Euro arasında değişen ücretler alır.
Almanya’da Lisans eğitimi ne kadar sürer?
Almanya’da Lisans eğitimi süresi bölümlerin büyük çoğunluğu için 3 yıldır.
Alman Üniversitelerinde Lisans eğitimi okumak için gerekli şartlar nedir?
Almanya’da lisans eğitimi almak isteyen Türk öğrencilerin (ya da lise diplomasını Türkiye’den edinmiş olan kişilerin), Türkiye’de gerçekleştirilen üniversite sınavına girmeleri ve bu sınavda Almanya’da okumayı planladıkları bölüme yerleşmiş olmaları gerekir. (Açık öğretim üniversiteleri ve 2 yıllık meslek yüksekokulları hariç 4 yıllık devam mecburiyeti olan devlet, özel, vakıf veya Kıbrıs üniversitelerinin tümü)
2 Yıllık ön lisans mezunları Almanya’daki üniversitelerde Lisans tamamlama yapabilir mi?
2 yıllık ön lisans mezunlarıDGS sınav skoruna ihtiyaç duymadanAlmanya’daki üniversitelere Lisans eğitimi için başvuruda bulunabilirler. Yeniden, Türkiye’de üniversite sınavına girmelerine gerek yoktur.
Almanya’da eğitim dili nedir?
Alman üniversitelerinde eğitim dili ağırlıklı Almanca’dır. Bazı Alman üniversitelerinin bazı bölümlerinde İngilizce eğitim dili de sunulur.
Almanya’da üniversite eğitimi alabilmek için Almanca seviyem ne olmalıdır?
Almanya’da üniversite eğitimi alabilmek için Almanca dil yeterliliğine ihtiyacınız vardır. Almanca dil yeterliliği Alman üniversiteleri bünyesinde yapılan DSH sınavı ile yada TestDaF sınavı ile belgelendirilir. Almanca yeterliliğiniz yoksa, üniversite eğitimi öncesinde ortalama 1 yıl Almanca dil hazırlık eğitimi almanız gerekmektedir. Almanca dil eğitimi, Almanya’daki bazı üniversitelerin kendi bünyesinde verilir. Ağırlıklı olarak ise eğitiminizi Almanca dil kurslarında gerçekleştirebilirsiniz.
Almanya üniversitelerine başvuru yapabilmek için istenen dil şartı nedir?
Almancanız yoksa, yada yeterli değilse bu durum başvuru yapamayacağınız anlamına gelmez. Bazı Almanüniversiteleri Şartlı- Kabul sistemi uygular. Bu sistemde üniversite sizi akademik belgelerinize bakarak yorumlar ve Almanca dil yeterliliğini ispatlamanız şartı ile sizi kabul eder. Alman üniversitelerine Şartlı Kabul başvurusu yaparak Dil eğitimi planınızı çizebilirsiniz. Şartlı Kabul başvurusu için bazı üniversiteler B1 seviyeye kadar yeterlilik belgesi isterken bazıları hiç seviye şartı koymadan başvuru alır.
Alman üniversitelerinin dil kursları ücretli midir?
Alman üniversiteleri bünyesinde sunulan dil kursları ücretlidir. Lakin özel dil kursları ile kıyaslandığında oldukça ekonomiktir. Dönemlik dil kursu ücretleri ortalama 500-1000 Euro arasında değişir.
TestAS Sınavı ne demektir? Ne işe yarar?
TestAS sınavı, Alman üniversitelerinin Lisans eğitimi için uygulanan yeterlilik sınavıdır. Öğrencilerin bilişsel becerilerini test eder. Bu sınav her Alman üniversitesi tarafından şart koşulmaz. Bazı Alman üniversiteleri bazı bölümler için öğrencilerin gerekli bilgi ve becerilere sahip olup olmadığını bu sınavla ölçerler. Sınava giren öğrenciler okumak istedikleri bölümün eğitiminin genel gerekliliklerinin farkında olmuş olurlar. İstanbul’da bulunan Goethe- Institut kurumu TestAS sınavı yetkili test merkezidir.
DSH Sınavı ne demektir? DSH sınavına girmek için Almanca yeterliliği ne olmalıdır?
DSH Sınavı (Deutschesprachprüfungfür den Hochschulzugang), Alman üniversitelerinde lisans ya da yüksek lisans okumak isteyen yabancı öğrencilerin Almanca dil yeterliliklerinin ölçüldüğü bir sınavdır. Bu sınav yalnızca Alman devlet üniversitelerinde Almanya’da gerçekleşen bir sınavdır. Her Alman üniversitesinin DSH sınavı farklıdır. DSH sınavına giriş için Almanca seviye şartı üniversiteden üniversiteye değişir. Bazı üniversiteler B2 seviyeyi yeterli bulurken bazıları C2 seviye isteyebilir. Hiç Almanca dil seviyesi şartı koymayan üniversiteler de vardır.
DSH sınav içeriği nasıldır?
DSH sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur. Yazılı sınav okuma, anlama ve yazma üzerine dayalıdır. Sözlü sınav ise, birebir görüşme yapılarak gerçekleştirilir. DSH sınavının %30’luk bölümü oluşturur.
DSH sınavı puanlaması nasıldır?
Sınav puanlamaları DSH I, DSH II, DSH III olarak puanlanır. DSH I sonucunu çoğu üniversite kabul etmez. DSH II sonucunu, çoğu üniversite kabul eder. %70-%80 oranında dil yeterliliği gösterir. DSH III sonucunu ise her üniversite ve bölüm kabul eder. %80 üzeri dil yeterliliğini gösterir.
TestDaF Sınavı ne demektir? TestDaF sınavına girmek için Almanca yeterliliği ne olmalıdır?
TestDaF sınavı Almanca dil seviyesini ölçen Almanya Cumhuriyet’inin uyguladığı resmi bir sınavdır. Açılımı “Test DeutschalsFremdsprache”dır.
TestDaF sınavı puanlaması nasıldır?
TestDaF sınavı 3 grupta puanlanır.
TestDaF Seviye 5 (TDN 5)
TestDaF Seviye 4 (TDN 4)
TestDaF Seviye 3 (TDN 3)
TestDaF 3 seviyesi Alman üniversiteleri tarafından eğitim için yeterli bulunmaz. TestDaF 4 seviyesi birçok Alman üniversitesi tarafından kabul edilir. TestDaf 5 ise her Alman üniversitesinde her bölüm için yeterlidir.
TestDaF sınavına girmek için Almanca seviyesi nedir?
TestDaF sınavına katılım için seviye önerisi minimum B-2 tamamlama düzeyidir.
TestDaF sınavının içeriği nedir?
TestDaF, dil bilgisinin düzeyini, okuma anlama, dinleme anlama, yazılı ifade ve sözlü ifade olmak üzere dört ayrı bölümde ölçmektedir. Bu nedenle TestDaF belgesinde her bölümün puanı ayrı olarak yer alır.Sınavın toplam süresi 3 saat, 10 dakikadır.
TestDaF sınavı nerede yapılıyor?
TestDaF sınavı Türkiye’de lisanlı test sınav merkezlerinde gerçekleşmektedir. Sınav yılda birkaç kez yapılır. Sınav sonucu ortalama 6-8 hafta içinde açıklanır.
Almanya Üniversite başvuru tarihleri nedir?
Alman üniversitelerinde eğitim-öğretim genel anlamda yılda iki kez başlar. Ekim ve Mart dönemi. Dönemlerin başvuru tarihleri üniversiteden üniversiteye değişir. Lakin genellikle Güz dönemi için yani Ekim dönemi için başvurular 15 Mayıs- 15 Temmuz aralığında gerçekleşirken Kış dönemi için yani Mart dönemi için başvurular 15 Kasım- 15 Ocak tarihi aralığındadır.
Almanya’da Master eğitimi ne kadar sürer?
Almanya’da master eğitimi 2 yıl sürer.
Almanya’da Master yapabilmem için ALES veya benzeri bir sınava katılmam gerekli mi?
Alman üniversiteleri Master başvuruları için herhangi bir sınav istemez. Buna ALES sınavı da dahildir.
Almanya’da Master başvurusu için Lisans ortalaması kaç olmalıdır?
Almanya’da Master başvurusu yapabilmeniz için Lisans ortalamanızın minimum 2.75 olması gerekmektedir. Bu sınır dünya genelinde başvuru yoğunluğu sebebi ile her geçen yıl artmaktadır.
Almanya’da Lisans ya da Yüksek Lisans programlarının Türkiye’de Denkliği varmıdır?
Almanya’dan alınan Lisans ya da Yüksek lisans diplomalarının Türkiye’de denkliği bulunmaktadır. Alman üniversiteleri diploması ile dünya genelinde akademik kariyerinize devam edebilirsiniz.
Almanya’da okumak için en çok hangi bölümler tercih ediliyor?
Almanya’da Lisans ve Yüksek Lisans eğitiminde en çok tercih edilen bölümler;Mühendislik bölümleri, Bilgisayar ve enformasyon bilimleri, İşletme, Ekonomi bölümleridir.
TU-9 Üniversiteleri ne demektir? Almanya’nın hangi üniversiteleri TU-9 üniversiteleridir?
Almanya’nın mühendislik dallarında en iyi eğitimi veren 9 üniversitesidir. Almanya’da bulunan mühendislerin büyük bir çoğunluğu bu üniversitelerden mezundur. Berlin Teknik Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi, RWTH Aachen Üniversitesi, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Dresden Teknik Üniversitesi, Stuttgart Üniversitesi, Leibniz Üniversitesi Hannover, Braunschweig Teknik Üniversitesi, Darmstadt Teknik Üniversitesi TU-9 üniversiteleridir.
Almanya’da okurken çalışma iznimiz oluyor mu?
Almanya’da öğrenciler üniversite eğitimi alırken aynı zamanda çalışma iznine sahiptir.1 takvim yılı içerisinde öğrenciler 90 tam gün veya 180 yarım gün çalışabilmektedirler.
Almanya’da üniversite eğitimi bittikten sonra çalışma izni var mıdır?
Almanya’da lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilere Alman hükümeti mezun oldukları alanda 1 yıl çalışma izni vermektedir.
Almanya’da üniversite eğitimi almak için hangi tür vizeye başvuru yapmalıyım?
Almanya’da öğrenciler oturum izni alarak okurlar. Oturum izni alabilmeniz için başvuru yapmanız gereken vize türü Ulusal Vize’dir. (D-tipi)MaylaAbroad akademik danışmanları sizleri vize başvuru dosyanızı hazırlarken doğru ve tam bilgi vererek yönlendirmektedir.
Almanya vize başvurusu esnasında bankada ne kadar para göstermeliyim?
Alman hükümeti öğrencilerin ay bazında bankada 720 Euro para göstermelerini ister. Yıl bazında bu rakam 8640 Euro’dur.
Bloke hesap nedir?
Alman konsolosluğu yıl bazında görmek istediği 8640 Euro’luk miktarın bloke olmasını ister. Bloke hesap işlemleri vize başvuru işlemi öncesinde tamamlanmalıdır. MaylaAbroad akademik danışmanları Bloke hesap açılış işlemlerinde öğrencilerine danışmanlık sunmaktadır.
Alman Konsolosluğu Vize başvurusu esnasında mülakat yapar mı?
Alman Konsolosluğu Almanya’da lisans yada yüksek lisanseğitimi almak isteyen öğrencilerini konsoloslukta yüz yüze mülakata alır. MaylaAbroad akademik danışmanları sizlere örnek bir vize görüşmesi gerçekleştirmekte ve sizleri vize görüşmesine hazırlamaktadır.
Avusturya’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Avusturya’da Üniversite Eğitimi Ücretli midir?
Avusturya’da üniversite eğitimi ücretlidir. Avusturya’da dönemlik eğitim ücreti 760 Euro’dur. Bu rakam her bölüm için geçerlidir.
Avusturya’da Lisans eğitimi ne kadar sürer?
Avusturya’da Lisans eğitimi süresi bölümlerin büyük çoğunluğu için 3 yıldır.
Avusturya Üniversitelerinde Lisans eğitimi okumak için gerekli şartlar nedir?
Avusturya’da lisans eğitimi almak isteyen Türk öğrencilerin (ya da lise diplomasını Türkiye’den edinmiş olan kişilerin), Türkiye’de gerçekleştirilen üniversite sınavına girmeleri ve bu sınavda Avusturya’da okumayı planladıkları bölüme yerleşmiş olmaları gerekir. (Açık öğretim üniversiteleri ve 2 yıllık meslek yüksekokulları hariç 4 yıllık devam mecburiyeti olan devlet, özel, vakıf veya Kıbrıs üniversitelerinin tümü)
2 Yıllık ön lisans mezunları Avusturya’daki üniversitelerde Lisans tamamlama yapabilir mi?
2 yıllık ön lisans mezunlarıDGS sınavına girip Türkiye’de bir üniversiteye yerleştikleri takdirde Avusturya üniversitelerine Lisans eğitimi için başvuruda bulunabilirler.
Avusturya’da eğitim dili nedir?
Avusturya üniversitelerinde eğitim dili Almanca’dır.
Avusturya üniversite eğitimi alabilmek için Almanca seviyem ne olmalıdır?
Avusturya’da üniversite eğitimi alabilmek için Almanca dil yeterliliğine ihtiyacınız vardır. Almanca yeterliliğiniz yoksa, üniversite eğitimi öncesinde ortalama 1 yıl Almanca dil hazırlık eğitimi almanız gerekmektedir. Almanca dil eğitimi için Viyana üniversitelerinin önerdiği dil kursları VWU ve WIHOK’tur. VWU dil kursu, Viyana üniversite, Viyana Teknik Üniversitesi, Viyana Ekonomi Üniversitesi, Viyana Tıp Üniversitesi, Viyana Veterinerlik Üniversitesi ve Viyana Ziraat Üniversitesi tarafından tanınır. WIHOK dil kursu ise yine aynı şekilde Viyana Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversite ve Viyana Ziraat Üniversitesi tarafından tanınır.
VWU dil kursu başlangıç tarihi nedir?
VWU dil kursu yılda iki farklı dönemde başlangıç tarihi sunar. Kış dönemi için Ekim; Yaz dönemi için ise Mart ayında eğitim başlar.
VWU dil kursu dönemlik ücreti ne kadardır?
VWU dil kursu 1 dönemi 4 ay sürer ve dönemlik eğitim ücreti 1170 Euro’dur.
WIHOK dil kursu başlangıç tarihi nedir?
WIHOK dil kursu yılda iki farklı dönemde başlangıç tarihi sunar. Kış dönemi için Ekim; Yaz dönemi için ise Mart ayında eğitim başlar.
WIHOK dil kursu dönemlik ücreti ne kadardır?
VWU dil kursu 1 dönemi 4 ay sürer ve dönemlik eğitim ücreti 855Euro’dur.
Avusturya Üniversite başvuru tarihleri nedir?
Avusturya üniversitelerinde eğitim-öğretim genel anlamda yılda iki kez başlar. Ekim ve Mart dönemi. Güz dönemi için yani Ekim dönemi için başvurular 31 Ocak, Kış dönemi için yani Mart dönemi için başvurular 1 Eylül tarihinde biter.
Avusturya’da Master eğitimi ne kadar sürer?
Avusturya’da master eğitimi 2 yıl sürer.
Avusturya’da Master yapabilmem için ALES veya benzeri bir sınava katılmam gerekli mi?
Avusturya üniversiteleri Türk öğrencilerden (Türkiye’de lisans diploması edinmiş öğrencilerden) başvuru aşamasında güncel ALES sınav sonuç belgesi ister. Bunun yanı sıra Viyana Teknik Üniversitesi Türkiye’deki bir üniversiteden Master kabulü ve güncel öğrenci belgesi ister.
Avusturya’da Lisans ya da Yüksek Lisans programlarının Türkiye’de Denkliği varmıdır?
Avusturya’dan alınan Lisans ya da Yüksek lisans diplomalarının Türkiye’de denkliği bulunmaktadır. Avusturya üniversiteleri diploması ile dünya genelinde akademik kariyerinize devam edebilirsiniz.
Avusturya’da eğitim alırken nerede kalabilirim?
Avusturya’da öğrenciler ağırlıklı Viyana’da eğitim alırlar. Viyana üniversiteleri genel anlamda dünya genelinde çok başvuru alan üniversitelerdir. Konaklama problemi yaşanmaması adına Avusturya hükümeti vize başvurusu esnasında 1 yıl boyunca geçerli konaklama sözleşmeleri görmek ister. Bu konaklama sözleşmeleri ağırlıklı özel yurtlardan edinilmiş sözleşmelerdir.
Avusturya’da konaklama fiyatları nasıldır?
Avusturya’da konaklama ücretleri aylık 365 Euro ila 500 Euro arasında değişmektedir.
Avusturya’da okurken çalışma iznimiz oluyor mu?
Avusturya’da öğrenciler üniversite eğitimi alırken aynı zamanda çalışma iznine sahiptir. Öğrencilerinhaftada 20 saat yasal olarak yarı zamanlı çalışma izni bulunmaktadır.
Avusturya’da üniversite eğitimi bittikten sonra çalışma izni var mıdır?
Avusturya’da lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilere Avusturya hükümeti mezun oldukları alanda 1 yıl çalışma izni vermektedir.
Avusturya’da üniversite eğitimi almak için hangi tür vizeye başvuru yapmalıyım?
Avusturya’da öğrenciler oturum izni alarak okurlar. Oturum izni alabilmeniz için başvuru yapmanız gereken vize türü Ulusal Vize’dir. (D-tipi)MaylaAbroad akademik danışmanları sizleri vize başvuru dosyanızı hazırlarken doğru ve tam bilgi vererek yönlendirmektedir.
Avusturya vize başvurusu esnasında bankada ne kadar para göstermeliyim?
Avusturya vize başvurusu esnasında öğrencilerin kendi isimlerine havale edilmiş belirli miktarlarda para görmek ister. Bu rakamlar 24 yaşına kadar olan öğrenciler için 8500 Euro; 24 yaşın üzerindeki öğrenciler için 11.000 Euro’dur.
Avusturya Büyükelçiliği vize başvurusu esnasında mülakat yapar mı?
Avusturya üniversite eğitimi için başvuru yapan öğrencilerin vize başvurularını İstanbul Konsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliğinden alır. Başvuru esnasında vize mülakatı yapılmaz. MaylaAbroad akademik danışmanları sizlere vize danışmanlığı hizmeti vermektedir.
Polonya’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Macaristan’da Üniversite ve Master Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Macaristan’da Üniversite Eğitimi Ücretli midir?
Macaristan’da üniversite eğitimi Devlet ya da Özel üniversite fark etmeksizin ücretlidir. Yıllık eğitim ücretleri ortalama 6000 ila 8000 Euro arasında değişmektedir.
Macaristan’da Lisans eğitimi ne kadar sürer?
Macaristan’da Lisans eğitimi süresi bölümlerin büyük çoğunluğu için 3 yıldır. Bazı bölümler 3,5 yıl sürer.
Macaristan Üniversitelerinde Lisans eğitimi okumak için gerekli şartlar nedir?
Macaristan üniversitelerinin Lisans başvurusu esnasında önem verdikleri iki temel koşul vardır. Lise not dökümü, diğeri ise İngilizce yeterlilik belgesidir. Öğrencinin okumak istediği bölüm ile ilgili gerekli altyapının iyi olduğunu görmek isterler. Örneğin, Macaristan üniversitelerinde Mühendislik bölümü okumak isteyen bir öğrencinin Lise eğitimi boyunca Matematik derslerinde %70’in üzerinde başarılı olması gerekmektedir. İngilizce noktasında ise minimum B2 tamamlama düzeyinde İngilizce yeterlilik belgesi istenir.
Macaristan Üniversitelerine İngilizce yeterlilik belgesi olarak ne sunmalıyım?
Macaristan Üniversiteleri B2 tamamlama düzeyindeki yeterliliğin, uluslararası geçerliliği olan sınav skorları ile gösterilmesini ister. Ancak bazı üniversiteler kendi İngilizce seviye tespit sınavlarını yapar. Bunu on-line test olarak gönderip, Skype ortamında sözlü mülakat yaparak gerçekleştirenler olabildiği gibi, Macaristan’a varış esnasında öğrenciyi sınava alanlar da olabilir. Yüksek Lisans düzeyinde başvuru yapan öğrenciler içinse; Üniversite eğitimini yüzdeyüz İngilizce dili eğitiminde tamamlayan öğrenciler IELTS, TOEFL gibi sınavlardan muaf olurlar.
Macaristan’da eğitim alabilmek için Türkiye’de Üniversite sınavına girmem gerekir mi?
Macaristan üniversiteleri ÖSS sınav şartı koymaz. Türkiye’de gerçekleştirilen üniversite sınavına girmenize gerek yoktur.
Macaristan’daki üniversiteleri YÖK tanıyor mu? Denklik sorunu yaşar mıyım?
Macaristan Üniversiteleri YOK tarafından tanınmaktadır. YOK tarafından tanınan üniversitelerden diploma denkliği alınabilir.
Macaristan’da eğitim dili nedir?
Macaristan üniversitelerinde eğitim dili İngilizce ve Macarca’dır. Öncelikli önerimiz İngilizce eğitim dilini tercih etmenizden yanadır.
Macaristan’da konaklama seçenekleri ve maliyetleri nelerdir?
Macaristan’daüniversitelerin çoğu yabancı öğrencilere yurt konaklama sunmazlar. Ağırlıklı özel yurt konaklama ve ev kiralama sistemi mevcuttur. Özel yurtlarda aylık konaklama ücretleri ortalama 250 Euro’dur. Ev kiralama sisteminde ise öğrenciler genelliklekiraladıkları evi iki kişi paylaşırlar. Bu seçenekte ayrılması gereken bütçe aylıkortalama 200-250 Euro’dur.
Macaristan üniversitelerinde eğitimalabilmek için yeterli dil seviyem yoksa ne yapmalıyım?
Macaristan’da üniversite eğitimi alabilmek için İngilizce dil yeterliliğine ihtiyacınız vardır. İngilizce yeterliliğiniz yoksa, üniversite eğitimi öncesinde ortalama 1 yıl İngilizce dil hazırlık eğitimi almanız gerekmektedir. İngilizce dil eğitimi, Macaristan’daki bazı üniversitelerin kendi bünyesinde sunulur.
Macaristan Üniversitelerinden Şartlı Kabul alabilir miyim?
Macaristan üniversitelerinde Şartlı kabul sistemi yoktur. Tüm belgeleriniz tambaşvuru gerçekleştirmelisiniz.
Macaristan Üniversite başvuru tarihleri nedir?
Macaristan üniversitelerinde eğitim-öğretim genel anlamda Ekim döneminde başlar. Ancak bazıüniversiteler Şubat ya da Mart ayı olacak şekilde ara başlangıç dönemleri de sunar. Üniversitelerin Başvuruları ağırlıklı Temmuz ayı ortasında sona erer.
Macaristan’da Master eğitimi ne kadar sürer?
Macaristan’da master eğitimi 2 yıl sürer.
Macaristan’da Master yapabilmem için ALES veya benzeri bir sınava katılmam gerekli mi?
Macaristan üniversiteleri master başvuruları için herhangi bir sınav istemez. Buna ALES sınavı da dahildir.
Macaristan’da okurken çalışma iznimiz oluyor mu?
Macaristan’da Lisans ya da Yüksek Lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin yasal olarak haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma izinleri vardır.
Macaristan’daüniversite eğitimi bittikten sonra çalışma izni var mıdır?
Macaristan’da lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilere Macaristan hükümeti mezun oldukları alanda 1 yıl çalışma izni vermektedir.
Macaristan’da üniversite eğitimi almak için hangi tür vizeye başvuru yapmalıyım?
Macaristan’da öğrenciler oturum izni alarak okurlar. Oturum izni alabilmeniz için başvuru yapmanız gereken vize türü Ulusal Vize’dir. (D-tipi) MaylaAbroad akademik danışmanları sizleri vize başvuru dosyanızı hazırlarken doğru ve tam bilgi vererek yönlendirmektedir.
Macaristan vize başvurusu esnasında bankada ne kadar para göstermeliyim?
Macaristan vizesi için başvuru esnasında banka hesabınızda minimum 10.000 Euro göstermeniz önerilmektedir.
Macaristan Konsolosluğu Vize başvurusu esnasında mülakat yapar mı?
Macaristan konsolosluğu D-tipi Ulusal vize başvurularını Macaristan Konsolosluğu ya da Macaristan Büyükelçiliği tarafından alınır. Başvuru esnasında mülakat yoktur.
Sertifika ve Diploma Programları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Sertifika ve Diploma Programları Hakkında Genel Sorular
Sertifika ve diploma programları nedir?
Sertifika ve Diploma programları uzmanlık programlarıdır. Belirli bir meslek alanı üzerine yoğunlaşan mesleki gelişim programlarıdır.
Yurtdışında sertifika ve diploma programları hangi ülkelerde vardır?
Yurtdışında pek çok ülkede Sertifika ve Diploma programları vardır. Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hizmet kapsamı içinde bulunan ülkeler, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Amerika’dır.
Yurtdışında sertifika ve diploma programları süreleri nasıldır?
Yurtdışında Sertifika ve Diploma eğitim süreleri ülkeden ülkeye değişmektedir. İngiltere’de 4 hafta- 36 hafta arası, ABD’de 4- 36 hafta arası- Kanada’da 24 hafta- 2 yıl; Avustralya’da ise 24 hafta-2 yıl arası sürelerde Sertifika ve Diploma programları sunulur.
Sertifika ve diploma programlarına giriş şartı var mıdır?
Sertifika/ Diploma programlarına giriş şartları ülkeden ülkeye değişir. Genel anlamda bahsetmek gerekirse B2- Upper Intermediate düzeyinde İngilizce yeterlilik istenir. Diğer yandan hangi alanda program katılımı isteniyorsa, o alanla bağlantılı bir bölüm mezuniyeti ya da iş deneyimi şartı koşulmaktadır.
Kimler yurtdışında sertifika ve diploma programına katılır?
Sertifika/ Diploma programlarına geçerli bir sebebi olan herkes katılabilir. Yaş sınırı genel anlamda yoktur.
Sertifika ve diploma programına katılmak için herhangi bir sınav skoru gerekli midir?
Bazı ülkelerde, okullar Dil yeterliliğinin uluslararası ortamda geçerliliği olan sınavlar ile gösterilmesini ister. Bu sınavlar IELTS, TOEFL, Pearson gibi sınavlardır.
Üniversite veya lise ortalamam düşük, sertifika – diploma programında sıkıntı yaşar mıyım?
Sertifika ve Diploma programlarına katılım için lise ya da üniversite diploma ortalamanızın bir önemi yoktur.
Sertifika ve diploma programı alırken nerede kalacağım?
Sertifika ve Diploma programları yurtdışında üniversite, kolej ya da özel kurumlar bünyesinde sunulur. Bu kurumlar öğrencilerine aile yanı, yurt, öğrenci evi, öğrenci rezidansı, öğrenci apartı gibi konaklama seçenekleri sunmaktadır.
Sertifika ve diploma eğitimi için vize almak zor mu?
Sertifika ve Diploma program kabulü olan öğrenciler gerekli vize kurallarını yerine getirdikleri takdirde vize alımında herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadırlar.
Yabancı dil bilmiyorum bu sorun olur mu?
Sertifika ya da Diploma eğitimi almak istediğiniz ülkenin eğitim diline hakimiyetiniz yeterli değilse, ya da bunu herhangi bir sınav skoru ile sağlayamıyorsanız, ilk etapta ihtiyaç sürenize göre dil eğitimine katılmanız gerekmektedir. Bunu eğitim kurumlarının kendi bünyesindeki dil kurslarında ya da bağlantılı çalıştığı özel dil kurslarında yapabilirsiniz. Uluslararası ortamda geçerliliği olan sınavlar Türkiye’de de her ay periyodik olarak gerçekleşmektedir. Sınavı nerede aldığınızın bir önemi yoktur.
IELTS, TOEFL gibi sınavlara girmek zorunda mıyım?
Bazı kurumlar bu sınav skorlarını şart koşmaktadır.
Sertifika ve diploma programı alabileceğim ülkeler neresi?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İngiltere, Amerika, Kanada ve Avustralya ülkelerinde Sertifika ve Diploma programlarına öğrenci yerleştirmektedir.
Sertifika ve diploma programı esnasında çalışma iznim olacak mı?
Her ülkenin kuralı farklıdır. Bazı ülkeler çalışma izni sunarken bazıları sunmaz. Eğitim almak istediğiniz ülke ile ilgili Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’ndan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sertifika ve diploma programı sonrasında çalışma izni alabilir miyim?
Her ülkenin kuralı farklıdır. Bazı ülkeler çalışma izni sunarken bazıları sunmaz. Eğitim almak istediğiniz ülke ile ilgili Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’ndan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Türkiye’ye geri dönünce iş bulabilir miyim?
Yurtdışında Sertifika/Diploma programı eğitiminizi tamamladığınızda kendinize çok güzel bilgi, tecrübe ve deneyimler katmış olacaksınız. Eğitim aldığınız ülkenin eğitim diline hakimiyetiniz üst düzeyde olacak. Tüm bu değerler sizin özgüveninizi de arttıracak ve Türkiye’ye döndüğünüzde isteğiniz standartlarda işe başlamanızı sağlayacaktır.
Sertifika ve diploma programlarında maliyetler nedir?
Sertifika/ Diploma programlarının ücretleri eğitim süresine göre ve ülkelerin eğitim sistemlerindeki farklılıklara göre değişmektedir. Detay bilgi için Mayla Abroad İletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Sertifika ve diploma programları hangi okullar bünyesinde sunulur?
Sertifika Diploma programları ağırlıklı özel ya da devlet kolejleri bünyesinde sunulur. Bazı ülkelerde üniversiteler bünyesinde verilirken bazen de özel eğitim kurumlarında sunulmaktadır.
Sertifika ve diploma programları hangi alanlar üzerine sunulur?
Sertifika/Diploma programları ağırlıklı; İşletme, uluslararası işletme, pazarlama, finans, hukuk, proje yönetimi, gazetecilik, moda tasarımı, aşçılık, film, prodüksiyon, reklam, halkla ilişkiler, dans, Teacher Training gibi konular üzerine verilmektedir.
Teacher Training programları nedir?
İngilizce öğretmenliği hakkında temel bilgiler veren ve dünyanın her yerinden İngilizce öğretmenliği okuyanların katıldığı programlardır. Teacher Training programları İngilizce öğretimini farklı metodlarla ve daha etkili öğretmeyi amaçlar. Program dahilinde ders anlatım teknikleri, gramer öğretimi, test ve quiz hazırlama teknikleri, derse hazırlık ve müfredat hazırlama gibi programların eğitimleri verilir. Bu programlar dil okulları tarafından genellikle yazın verilir.
CELTA-DELTA Programları nedir? Fark var mıdır?
CELTA ve DELTA sertifikaları sayesinde dünyanın her yerinde İngilizce öğretmenliği yapabilme hakkına sahip olunur. Bu programlara katılım için oldukça ileri düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmak gerekir. CELTA genellikle 4 hafta sürer. DELTA programları ise daha uzun sürer ve öncesinde CELTA programının tamamlanmış ve en az iki yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olunmasını beklenir.
Mayla Abroad danışmanlık hizmeti ücreti alıyor mu?
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Yurtdışında Sertifika ve Diploma programları için herhangi bir danışmanlık hizmeti ücreti talep etmemektedir.
İngiltere’de Sertifika ve Diploma Programları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Sertifika ve diploma programları nelerdir?
Sertifika ve diploma programları yurtdışında uzmanlık almak isteyen öğrencilerin uzmanlık almak istediği alanda eğitim programlarına katılarak program sonunda sertifika veya diploma almasıdır.
İngiltere’de Sertifika ve diploma programları var mıdır?
İngiltere sertifika ve diploma porgramlarının çok çeşitli olduğu bir ülkedir. Bir çok özel okul ve kolej sertifika programları düzenlemektedir.
İngiltere’de sertifika ve diploma programlarının süreleri nasıldır?
İngiltere’de sunulan bir çok sertifika ve diploma programı yıl boyunca devam etmektedir. Ancak bazı okullar sadece yaz döneminde bu kursları açmaktadır. Süreler programa göre değişmektedir. Bazı sertifika ve diploma programlarında süreler ve başlangıç tarihleri kesin olarak belirtilirken bazılarında da 2 haftadan başlayarak kurs katılım süresi öğrencilere bırakılmaktadır.
İngiltere’de sertifika ve diploma programları sunan okullar hangileridir?
İngiltere’de kısa ve uzun süreli sertifika programları sunan bir çok okul bulunmaktadır. Bu okullar genellikle özel Business College dediğimiz okullardır. Bu okullardan bazıları; MLS International College, Hove College, London School of Business and Finance – LSBF, Cambridge Law Studio, Instituto Marangoni gibi okullardır.
İngiltere’de hangi alanlarda sertifika ve diploma programları sunulmaktadır?
İngiltere’de öğrencilerin katılabileceği sertifika ve diploma programları çok çeşitlidir. En çok tercih edilen sertifika ve diploma programları şunlardır; İşletme, Finans, Yönetim, Muhasebe, Satış ve Pazarlama, İnsan Kaynakları, Hukuk, Moda ve Tasarım, Fotoğrafçılık, IT, Bilgisayar, Teacher Training programları, CELTA, DELTA programlarıdır.
İngiltere’de sertifika ve diploma programlarında eğitimleri kimler vermektedir?
İngiltere’de sertifika ve diploma programları eğitimlerini alanında uzman, bu alanda çalışan veya üniversitede eğitim veren kişiler vermektedir.
İngiltere’de sertifika ve diploma program ücretleri nasıldır?
Sertifika ve diploma programları kısa süreli programlar olduğundan çok yüksek fiyatlı değildir. Genel olarak dil okulları ile benzer sürelerde benzer fiyatlar görebilmek mümkündür. Sertifika ve diploma programları ve kampanyalı fiyatları ile ilgili bilgi için Mayla Abroad kampanyalı okullar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İngiltere’de sertifika ve diploma eğitimi alabilmek için IELTS veya TOEFL Skoru gerekli midir?
İngiltere’de sertifika ve diploma programlarına katılacak öğrencilerin ingilizce bilmesi gereklidir. Bu programlar ingilizce öğretme programları olmadığı için bu eğitimleri alacak öğrenciler orta seviyenin üzerinde ingilizce bilgisine sahip olmalıdır. Bunun için her program ve okul giriş koşullarını önceden belirtmekte ve IELTS, TOEFL gibi sınav skorları veya kendi okullarının vermiş olduğu B2 ingilizce dil sertifikası gibi belgeler isteyebilmektedir.
Sertifika ve diploma programlarına katılabilmek için üniversite mezunu olmak gerekir midir?
İngiltere’de sertifika programlarına katılmak için üniversite mezunu olmak zorunlu değildir. Sadece bazı okullar öncesinde katılınan programın bilgisinin edinilmiş olmasını talep ettiği için üniversite bitirmiş olmayı zorunlu tutabilir.
Kanada’da Sertifika ve Diploma Programları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Sertifika ve diploma programları nelerdir?
Sertifika ve diploma programları yurtdışında uzmanlık almak isteyen öğrencilerin uzmanlık almak istediği alanda eğitim programlarına katılarak program sonunda sertifika veya diploma almasıdır.
Kanada’da Sertifika ve diploma programları var mıdır?
Kanada sertifika ve diploma programlarının çok çeşitli olduğu bir ülkedir. Bir çok özel okul ve devlet okulları sertifika ve diploma programları düzenlemektedir.
Kanada’da sertifika ve diploma programlarının süreleri nasıldır?
Kanada’da sunulan bir çok sertifika ve diploma programı yıl boyunca devam etmektedir. Sertifika programları genellikle 6 ay ve 2 yıl arasında düzenlenirken diploma programları 1 yıl ile 3 yıl arasında değişmektedir.
Kanada’da Sertifika ve Diploma programları sunan okullar hangileridir?
Kanada’da kısa süreli sertifika programları sunan birçok okul bulunmaktadır. Bu okullar genellikle Business College dediğimiz özel okullardır. Bu okullardan bazıları; Greystone College, Cornerstone College, Sprott Shaw Language College gibi okullardır.
Kanada’da 1 yıldan uzun süreli sertifika ve diploma Programları sunan devlet kolejleri vardır. Bu kolejler; Fanshawe College, George Brown College, Georgian College, Centennial College, Seneca College, Humber College, Niagara College gibi okullardır.
Devlet kolejleri ile özel kolejler arasında bir fark var mıdır?
Sertifika diploma programları için devlet kolejini tercih edecek olursanız, 1 yıllık eğitiminiz sonunda Kanada hükümeti size 1 yıl kalma ve çalışma izni verir. 2 yıllık eğitiminiz sonunda ise çalışma ve kalma izniniz 3 yıldır.
Kanada’da hangi alanlarda sertifika ve diploma programları sunulmaktadır?
Kanada’da öğrencilerin katılabileceği sertifika ve diploma programları çok çeşitlidir. En çok tercih edilen sertifika ve diploma programları şunlardır; Information Technology, Bilgisayar Bilimleri, İşletme, Finans, Yönetim, Muhasebe, Satış ve Pazarlama, İnsan Kaynakları, Moda ve Tasarım, Fotoğrafçılık gibi programlardır.
Kanada’da Sertifika ve diploma programlarında çalışma izni verilir mi?
Kanada’da sertifika ve diploma programlarında çalışma izni verilmektedir. Özel College’lara giden öğrenciler program esnasında veya program sonrasında çalışma izni alabilmektedir. Public College’lara giden öğrenciler ise program süresi boyunca part time, haftada 20 saat çalışma iznine sahip olurken 1 yıllık programlara giden öğrenciler +1 yıl tam zamanlı çalışma iznine sahip olur, 2 veya daha uzun sürelerde sertifika ve diploma programlarına katılan öğrenciler +3 yıl çalışma izni alabilmektedir.
Kanada’da Sertifika ve diploma programlarında eğitimleri kimler vermektedir?
Kanada’da sertifika ve diploma programları eğitimlerini alanında uzman, bu alanda çalışan veya üniversitede eğitim veren kişiler vermektedir.
Kanada’da sertifika ve diploma program ücretleri nasıldır?
Sertifika ve diploma programları üniversitelere göre oldukta uygun fiyatlara sahiptir. Özel collegelarda sertifika ve diploma programları ücreti ortalama 7000 Kanada Doları iken, devlet kolejlerinde 1 yıllık program ücreti ortalama 15.000 Kanada Doları’dır.
Kanada’da sertifika ve diploma eğitimi alabilmek için IELTS veya TOEFL Skoru gerekli midir?
Kanada’da sertifika ve diploma programlarına katılacak öğrencilerin ingilizce bilmesi gereklidir. Bu programlar ingilizce öğretme programları olmadığı için bu eğitimleri alacak öğrenciler orta seviyenin üzerinde ingilizce bilgisine sahip olmalıdır. Bunun için her program ve okul giriş koşullarını önceden belirtmekte ve IELTS, TOEFL gibi sınav skorları veya kendi okullarının vermiş olduğu ESL İngilizce dil sertifikası gibi belgeler isteyebilmektedir. Bazı okullar aynı zamanda Pearson Test veya Password Test gibi sınavlar yaparak da seviye belirleyebilmektedir.
Sertifika ve diploma programlarına katılabilmek için üniversite mezunu olmak gerekir midir?
Kanada’da Sertifika ve diploma programları lisans düzeyinde veya yüksek lisans düzeyinde verilmektedir. Program başvuru şartlarına bakıldığında lisans düzeyinde olan programlarda lise diploması istenirken yüksek lisans düzeyinde olan programlarda üniversite diploması da istenilmektedir.
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim İzmir ve Denizli ofislerimiz ile iletişime geçerek sertifika ve diploma programları başvuru koşulları ve indirimli fiyatlar ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Kanada’da Sertifika ve Diploma programlarının avantajları nelerdir?
Kanada’da sertifika ve diploma programlarına uluslarası öğrenciler gibi Kanadalı öğrenciler de katılmaktadır. Kanada’da üniversite ve yüksek lisans akademik düzeyde bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilerin tercihi iken devlet kolejlerinde öğrenciler sektör odaklı ve pratiğe yönelik eğitim alırlar. Okullar çoğu programda iş yerleştirmesi, staj imkanı sağlamaktadır ve öğrenciler iş deneyimi elde ederek mezun olma imkanına sahip olur. Bu nedenledir ki Devlet Koleji bitiren öğrenciler iş tecrübesi edinerek mezun olduğundan daha hızlı iş bulabilmektedir.
Amerika’da Sertifika ve Diploma Programları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Amerika’da Sertifika ve diploma programları var mıdır?
Amerika’da sertifika ve diploma programları hem collegelarda hem de devlet üniversitelerine bağlı extension birimlerinde sunulmaktadır. Sertifika ve diploma programları sunan bir çok eyalette okullar bulunmaktadır.
Amerika’da sertifika ve diploma programlarının süreleri nasıldır?
Amerika’da sunulan sertifika programları 3 aydan başlar 3 yıla kadar devam edebilir. Öğrenciler istemiş olduğu program ve kalmak istediği süreye kendisi karar verebilir. Diploma programları ile 9 ay ve üzerinde eğitim alan öğrenciler Amerika’da 1 Yıllık OPT (Optional Practical Training) yapma hakkı elde ederler.
Amerika’da Sertifika ve Diploma programları sunan okullar hangileridir?
Amerika’da uzun ve kısa süreli sertifika programları sunan okullar bulunmaktadır. Bunlardan en popülerleri; University of California Los Angeles (UCLA), University of California Irvine, University of California San Diego, University of California Berkeley ve Baruch College gibi okullardır.
Amerika’da hangi alanlarda sertifika ve diploma programları sunulmaktadır?
Amerika’da öğrencilerin katılabileceği sertifika ve diploma programları çok çeşitlidir. En çok tercih edilen sertifika ve diploma programları şunlardır; Information Technology, Bilgisayar Bilimleri, İşletme, Finans, Yönetim, Muhasebe, Satış ve Pazarlama, İnsan Kaynakları, Moda ve Tasarım, Fotoğrafçılık gibi programlardır.
Amerika’da Sertifika ve diploma programlarında çalışma izni verilir mi?
Amerika’da sertifika ve diploma programlarında çalışma izni verilmektedir. 9 ay ve üzerinde sertifika programlarına giden öğrenciler program sonrasında 12 aylık OPT, çalışma izni alabilmektedir.
OPT Nedir? Kimler OPT izni alabilir?
OPT’nin açılımı Optional Practical Training’dir. OPT izni; Amerika’da 9 ay ve üzerinde sertifika master gibi programlara katılan öğrencilere verilen 12 aylık sürede full time çalışma iznidir.
Amerika’da Sertifika ve diploma programlarında eğitimleri kimler vermektedir?
Amerika’da sertifika ve diploma programları eğitimlerini alanında uzman, bu alanda çalışan veya üniversitede eğitim veren kişiler vermektedir.
Amerika’da sertifika ve diploma program ücretleri nasıldır?
Sertifika ve diploma programları üniversitelere göre oldukta uygun fiyatlara sahiptir. Üniversitelerin Extension birimlerinde fiyatlar master programlarına veya lisans programlarına oranla çok daha uygundur. UCLA, University of California Extension programları akşam programları olduğu için fiyat olarak diğer merkezlere göre daha uygun fiyatlara sahiptir.
Amerika’da sertifika ve diploma eğitimi alabilmek için IELTS veya TOEFL Skoru gerekli midir?
Amerika’da sertifika ve diploma programlarına katılacak öğrencilerin ingilizce bilmesi gereklidir. Bu programlar ingilizce öğretme programları olmadığı için bu eğitimleri alacak öğrenciler orta seviyenin üzerinde ingilizce bilgisine sahip olmalıdır. Bunun için her program ve okul giriş koşullarını önceden belirtmekte ve IELTS, TOEFL gibi sınav skorları veya kendi okullarının vermiş olduğu ESL İngilizce dil sertifikası gibi belgeler isteyebilmektedir. Bazı okullar aynı zamanda %100 ingilizce bir üniversite bölümünden mezun olan öğrencilerden herhangi bir sınav skoru istememektedir.
Sertifika ve diploma programlarına katılabilmek için üniversite mezunu olmak gerekir midir?
Amerika’da sertifika ve diploma programları lisans düzeyinde veya yüksek lisans düzeyinde verilmektedir. Program başvuru şartlarına bakıldığında lisans düzeyinde olan programlarda lise diploması istenirken yüksek lisans düzeyinde olan programlarda üniversite diploması da istenilmektedir.
Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim İzmir ve Denizli ofislerimiz ile iletişime geçerek sertifika ve diploma programları başvuru koşulları ve indirimli fiyatlar ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Amerika’da sertifika ve Diploma programlarının avantajları nelerdir?
Amerika’da sertifika ve diploma programlarına katılan öğrenciler hem mesleki eğitim alırlar hem de staj yapma gibi imkanlarlarla iş hayatına bir adım önce başlama fırsatı elde ederler. Amerika’da 1 yıllık çalışma izni süresinde öğrenciler çalıştığı firma sponsorluğunda çalışma iznini uzatma imkanına da sahip olabilir. Öğrenciler Türkiye’ye döndüğünde hem İngilizceyi çok iyi bir şekilde konuşacak, hem mesleki eğitimiyle lisans mezuniyetinin üzerine bir yetkinlik koymuş olacak hem de iş deneyimi elde ederek tecrübeli bir eleman olabilecektir.
Avusturalya’da Sertifika ve Diploma Programları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Sertifika ve diploma programları nelerdir?
Sertifika ve diploma programları yurtdışında uzmanlık almak isteyen öğrencilerin uzmanlık almak istediği alanda eğitim programlarına katılarak program sonunda sertifika veya diploma almasıdır.
Avustralya öğrencilere çalışma izni verdiğinden bir çok öğrenci dil eğitimi ihtiyacı yok ise veya dil eğitimi aldıktan sonra mesleki uzmanlık almak ve iş tecrübesi edinerek profesyonelleşmek için sertifika ve diploma programını tercih etmektedir.
Avustralya’da sertifika ve diploma programları var mıdır?
Avustralya’da bir çok okul sertifika ve diploma programları sunar. Bunların en yaygın olanları özel okullardır. Özel okulların sunmuş olduğu programlar öğrencilerin mesleki deneyim kazanması konusunda oldukça avantajlıdır.
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarının süreleri nasıldır?
Avusturalya’da sunulan sertifika ve diploma program süresi 3 aydan başlayıl 3 yıla kadar sürmektedir.
Avustralya’da sertifika ve diploma programları sunan okullar hangileridir?
Avustralya’da sertifika ve diploma programları sunan okullar; ILSC Business College, Universal Institute of Technology, Kaplan Business School, AIPE gibi okullardır.
Avustralya’da hangi alanlarda sertifika ve diploma programları sunulmaktadır?
Avustralya’da öğrencilerin katılabileceği sertifika ve diploma programları çok çeşitlidir. En çok tercih edilen sertifika ve diploma programları şunlardır; İşletme, Finans, Muhasebe, Satış, Pazarlama, Barista Eğitimi, Müşteri İlişkileri Eğitimi, İnsan Kaynakları Eğitimi, Turizm ve Bilgi Teknolojisi.
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarında çalışma izni verilir mi?
Avustralya’da eğitim amaçlı bulunan, sertifika ve diploma programlarına veya dil eğitimine katılan herkes çalışma iznine sahiptir. Öğrenciler eğitim gördüğü program süresince haftada 20 saat part time çalışma iznine sahip olacaktır.
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarında eğitimleri kimler vermektedir?
Avustralya’da sertifika ve diploma programları eğitimlerini alanında uzman, bu alanda çalışan veya üniversitede eğitim veren kişiler vermektedir.
Avustralya’da sertifika ve diploma program ücretleri nasıldır?
Sertifika ve diploma programları üniversitelere göre oldukta uygun fiyatlara sahiptir. Özel okullar sertifika ve diploma programları ücretlerinde belirli dönemlerde indirim yapmaktadır.
Avustralya’da sertifika ve diploma eğitimi alabilmek için IELTS veya TOEFL Skoru gerekli midir?
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarına katılacak öğrencilerin ingilizce bilmesi gereklidir. Bu programlar ingilizce öğretme programları olmadığı için bu eğitimleri alacak öğrenciler orta seviyenin üzerinde ingilizce bilgisine sahip olmalıdır. Bunun için her program ve okul giriş koşullarını önceden belirtmekte ve IELTS, TOEFL gibi sınav skorları veya kendi okullarının vermiş olduğu ESL İngilizce dil sertifikası gibi belgeler isteyebilmektedir.
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarına katılabilmek için üniversite mezunu olmak gerekir midir?
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarına katılmak isteyenler üniversite mezunu olmak zorunda değildir.
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarının avantajları nelerdir?
Avustralya’da sertifika ve diploma programlarına katılan kişiler Avustralya eğitim sistemiyle bir meslek alanı okuduklarından ve uzmanlık aldıklarından hem Türkiye’de hem de Avustralya’da çalışırken oldukça avantajlı olacaklardır.
Mesleki deneyimi ve uzmanlıkları olan kişiler daha kolay işe alım süreçlerinden geçer ve uygun maliyetli bir şekilde iş deneyimi elde ederler.
Bu nedenle de Avusturalya sertifika ve diploma programları lisans ve master programları açısından Türk öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir.